My skincare routine

Ihonhoidostani kysellään silloin tällöin ja olenkin aina välillä aiheesta postaillut. Kesällä kirjoitin postauksen esimerkiksi siitä, miten luonnonkosmetiikka on vaikuttanut ihooni. Mikäli aihe kiinnostaa, löytyy postaus täältä! En kuitenkaan ole ainakaan muistaakseni tehnyt postausta ihonhoidostani ihan step-by-step. Tai jos olen, niin tehdään nyt sitten päivitetty versio. Ihonhoito on nimittäin asia, johon nykyään panostan paljon aikaa ja vaivaa. Jos on pakko säästää aikaa, teen sen ennemmin meikkaamisesta kuin ihonhoidosta.


Olin ennen todella huono puhdistamaan kasvojani. Vuosikaudet vierähti niin, että pesin meikit oikeastaan pelkällä vedellä ja jotenkin jopa kasvoveden käyttö tuntui liian vaivalloiselta. Kuinka laiska voikaan olla? Haha, jos tuo menneisyyden minä näkisi tähän päivään, pyörtyisi varmaan kaikista rituaaleista. Ehkä sitä sitten oli ennen enemmän aikaa meikata kun itse ihonhoitoon kului vähemmän aikaa? Vesipesu + joku melko tavanomainen kosteusvoide (esim Nivea Soft 5€, haha), niillä mentiin. Jossain vaiheessa astuivat kuvioihin öljyt ja kasvoseerumit. Onkohan siitä vuosi- pari aikaa kun aloin käyttää silmänympärysvoidetta päivittäin. No mutta, onneksi sitä havahtui asiaan kolmenkympin kynnyksellä, silloin ehtii vielä hienosti päästä vauhtiin!

Puhdistus ja toner

Nykyään puhdistan kasvoni aina ja vielä todella perusteellisesti. Pesen meikit aina hellävaraisella luonnonkosmetiikan puhdistusaineella, useimmiten kaksoispuhdistuksella, jossa ensin liuotan meikin iholta öljymäisellä puhdistustuotteella ja seuraavaksi pesen ihohuokoset puhtaaksi meikistä, sekä epäpuhtauksista vaahtoavalla puhdistusaineella. Jos pesen vain yhden kerran, pyyhin kasvot usein vielä misellivedellä läpi vanulapun kera, koska puhdistettavaa jää yleensä aina sen yhden pesukerran jälkeen !! Eräs luonnonkosmetiikan suosikkimerkkejäni on Whamisa ja voin todeta, että kyllä, se on juuri niin hyvä kun sanotaan. Kaikki sarjaa kokeilleet, keiden kanssa olen keskustellut Whamisasta ovat totaalisen rakastuneita, minä mukaanlukien. En ole koskaan aikaisemmin löytänyt miltään muulta merkiltä yhtä montaa suosikkituotetta, semmoisia siis joita haluaa ostaa yhä uudelleen ja uudelleen. Kaksoispuhdistuksessa käytän tällä hetkellä Whamisan Cleansing Oilia liuottamaan meikin ja perään pesen kasvot Whamisan vaahtoavalla Foam Cleansing Creamillä, joka on ihanan täyteläinen. Kaksoispuhdistuksen jälkeen iho on todella puhdas!

Aamuisin saatan tyytyä vesipesuun, mutta herättyäni suihkin ihan ensimmäisenä kylmällä vedellä pesun jälkeen kasvoille suihkutettavaa kasvomistiä virkistämään. Kasvosuihke on muuten myös näppärä pitää jääkaapissa, virkistää ihanasti aamulla! Viimeisimpänä olen käyttänyt Kora Organicsin laventeli-mistiä. Mistin jälkeen taputtelen kasvoille sormin toneria, johon olen jäänyt täysin koukkuun. Paras tuote ikinä on Whamisan Deep Rich Toner ja joskus aikaisemmin olen postannutkin 7 skin methodista, jossa toneria taputellaan kasvoille seitsemän kertaa. Ihan aina en jaksa (tai ehdi) ihan seitsemää kertaa, mutta sen jälkeen iho on kyllä todella kosteutettu, eikä juurikaan tarvitse esimerkiksi kosteuttavaa seerumia. Usein teen taputtelun noin 2-3 kertaa, jonka jälkeen teen muita hommia ja annan tonerin imeytyä kunnolla. Tämä iso pullo on muuten myös äärimmäisen riittoisa!

Kuorinta

Kuorinta on ihonhoidon perusta heti puhdistuksen jälkeen! Vuoden sisällä olen löytänyt kaksi kuorintatuotetta, jotka ovat ehdottomasti ylitse muiden: Juice Beautyn hedelmähappokuorinnan, sekä nämä Whamisan Peeling Finger Mitt – kuorivat ”hanskalappuset”. Molemmat todella erinoimaisia tuotteita, joita voin suositella lämmöllä. Kiireessä nämä Whamisan ovat näppäriä, koska kuorinta hoituu hetkessä käymällä kasvot läpi pyörivin liikkein tuolla ”hanskalla”, ilman minkäänlaista vaikutusaikaa. Ihoa saattaa aluksi hieman pistellä, mutta kuorinnan jälkeen iho on todella heleä. Näille ehdottomasti plussa toimivuuden lisäksi myös helppoudesta ja nerokkuudesta. Lisäksi lappuset puhdistavat samalla tehokkaasti ihohuokoset.

Jos joku teistä etsii todella laiskan naisen kasvokuorintaa ja nimenomaan hellävaraista semmoista, suosittelen lämpimästi näitä 🙂

Seerumit ja öljyt

Ah, lempparini! Olen sanonut tämän ainakin tuhat kertaa, mutta rakastan öljyjä! Ja tietysti myös ihoni, joka suorastaan janoaa niitä ja kaikenlaista kosteutusta. Synteettiset öljyt ovat ehdoton no-no, enkä enää suostuisi käyttämään muita kun puhtaita ja ravitsevia luonnon öljyjä. Näistä olen löytänyt tänä vuonna todella monta älyttömän hyvää tuotetta, joiden myötä iho on ollut aivan mielettömän hyvässä ja heleässä kunnossa.

Harmi vaan, mutta oikeastaan en edes osaa sanoa, mikä näistä öljyistä on kaikkein paras, koska kaikki ovat aivan täydellisiä ja varmasti olen näistä jokaista hehkuttanut ”maailman parhaaksi”, haha. Whamisan Facial Oil ja Oils of Heavenin luomu-marulaöljy ovat molemmat todella huippuja luonnonkosmetiikan öljyjä. Yulin Modern Alchemist taas hieman ylellisempi seerumaisempi öljy, todella ravitseva öljyn tavoin ja samalla jättää ihon todella heleäksi. Jos näistä kaikista olisi pakko valita se paras, olisi valinta ehkä Yuli, mutta toki myös hintavin. Jos ei halua pihistellä ihonhoidossa, suosittelen ehdottomasti panostamaan luonnonkosmetiikan selektiivisiin kasvoseerumeihin! Esimerkiksi tämä Modern Alchemist sisältää yli 27 bioaktiivista ihoa monipuolisesti hoitavaa ja elvyttävää uutetta, joten eipä ihme, että tuote oikeasti on aivan loistava.

Kora Organicsin silmänympärysöljyä hehkutin jo keväällä ja pakko hehkuttaa edelleen. Todella loistava keksintö ja tätä käyttäessä on silmänympärysihon kuivuus kadonnut tyystin. Öljy on pienessä roll-on-purkissa, mutta voi luoja kun tämä on riittoisa! Tuote on tosiaan ollut minulla aikalailla päivittäisessä käytössä toukokuusta lähtien, eikä ole vielä edes puolillaan. Hyvin riittää siis, vaikka aika reippaasti tällä lotraankin. Näistä kuvista on kulunut itseasiassa yli kuukausi, mutta öljy ei edelleenkään ole vielä edes puolillaan.

 Kasvonaamiot ja hemmottelu

Naamiot ovat parasta, varsinkin sheetmaskit! Kasvojen sheet maskeistä lemppareitani ovat edelleen Whamisan naamiot. En oikeastaan edes tietä kummista tykkään enemmän, Whamisan geeli– vai levänaamiosta, mutta molemmat ovat kuitenkin täyttä priimaa! Iho on 30 minuutin jälkeen kuin olisi käynyt kasvohoidossa. Pyrin hemmottelemaan ihoa sheet maskillä edes kerran – pari kuussa, mutta joskus intoudun näihin myös kuuriluonteisesti useammin.

Silmänympäryksille käytettävät naamiot ovat juttu, josta olen vasta viimeaikoina innostunut. Olen käyttänyt kesän ajan noita Talikan Eye Therapy -lappuja silmänympäryksille. Laput sisältävät silmänympärysihoa kosteuttavaa seerumia, joka häivyttää pieniä juonteita, tummia silmänalusia ja laskee turvotusta. Lappuja voidaan käyttää 3-4 kertaa. Loistava esimerkiksi huonosti nukutun yön jälkeen, esimerkiksi jääkaappiviileänä!

Kosteusvoide

Ennen panostin kosteusvoiteisiin, mutta nykyään suosin niistä melkeinpä mahdollisimman yksinkertaisia tuotteita, joita voi käyttää sekä päivä-, että yövoiteena. Nivea Softiin en vielä sentään ole palannut, mutta muutamia kuivan ihon todella toimivia ravitsevia kosteusvoiteita olen löytänyt. Nykyään panostan kuitenkin enemmän ihonhoidossa niihin hoitavia ihmeaineita sisältäviin seerumeihin. Aivan ehdoton suosikkini on ollut Whamisan Double Rich Lotion, joka on aivan täydellinen. Sen loputtua siirryin testaamaan tätä Whamisan Nourishing Creamia, joka on erityisesti suunniteltu päivä- ja yövoiteeksi. Myös tämä on todella hyvä, ehkä aavistuksen tuhdimpi kuin Double Rich. Ehkä ihan aavistuksen kevyempi versio Double Richistä on Kora Organicsin Hydrating Moisturizer, joka on myös hyvä ja imeytyy hujauksessa!

 

Onko joukossa teidän suosikkeja? Panostatteko ihonhoitoon?

 

Tuotteet saatu blogin kautta. Sisältää kaupallisia linkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.