Tyylini kulmakivet X 7

Tyylini ei ole vuosien varrella kokenut mitään suuria mullistuksia. En ole siis tyyppi, jonka elämän varrelle mahtuisi tyylisuuntauksia ja kausia laidasta laitaan, vaan olen aina oikeastaan ollut melko samanlainen. Jos tyyliäni pitäisi kuvailla muutamalla sanalla, olisivat ne sanat varmaankin: Rento, tyttömäinen, ajaton ja boheemi. Pyrin hankkimaan vaatekaappiini asioita, joita voin käyttää vuodesta toiseen ja joihin en heti kyllästy. Ennemmin siis hillittyä ja tylsää kuin semmoisia liian erikoisia juttuja, jotka lentävät kirppiskassiin parin käyttökerran jälkeen. Vaikka tyylini onkin pääpiirteittäin pysynyt samana, muuttuu se jatkuvasti tietyiltä osin. Vai olisiko tässä osuvampi puhua tyylin ”kehittymisestä”? Listasin tähän muutamia tyylini kulmakiviä..

2nd hand. Tämä kohta ensimmäisenä, koska kyseessä on asia, jonka nykyään koen erityisen tärkeäksi ja myös se, mitä pyrin kannattamaan. Siis vaatteiden ostamista käytettynä. Nykyään jos tarvitsen jotain uutta, esimerkiksi hameen kesäksi, suuntaan heti ensimmäisenä UFF:ille, josta usein sitten löytyykin se etsimäni ja ihan vielä pilkkahintaan. Vaikka ostankin vaatteita nykyään suhteellisen harvoin, koen että kierrätetyn vaatteen ostaminen on huomattavasti pienempi paha kuin shoppailla viikottain fast fashionia, johon toki itsekin silloin tällöin sorrun, mutta silloin olen hankintojeni kanssa valikoivampi ja vältän esimerkiksi viskoosi- ja akryylivaatteita. Kirppikselle suosittelen suuntaamaan erityisesti jos etsit jotain seuraavista: Hameet (esim nahka-, mokka-, kesä-, tai villahameet), farkkutakit, neuletakit, tai mekot.

Musta. Vaatekaappini yleisin väri nimittäin. Siitä ei kuitenkaan pääse yli eikä ympäri, että musta on aina varma valinta. Helppo yhdistellä, eikä koskaan mene muodista pois kuten jotkut kausivärit, joihin saattaa liikaa käyttämällä kyllästyä. Olen ostanut vaatekaappiini vuosien varrella mustia kestäviä perusvaatteita, joita voi helposti käyttää vuodesta toiseen. Pari asiaa kuitenkin puuttuu: Syksyllä pitäisi uusia mustat arkifarkut, sekä neuloa täydellinen musta kashmirneulepaita.


Rentous. Huoleton rantatyyli ja yleisesti rentous on se mitä rakastan. Haluan, että vaatteet ovat mukavia päällä ja myös näyttävät siltä. Vaikka tyylini on aina ollut suurinpiirtein samanlainen, on se viime vuosina hioutunut lopulliseen muotoonsa ja semmoiseksi, jossa todella koen olevani juuri minä.

Minimalistisuus. Simppelit jutut ja leikkaukset ovat juttuni. Oman kokemukseni mukaan liian erikoiset printit, leikkaukset ja vaatekappaleet on niitä, joihin kyllästyy helpommin ja joita pahimmassa tapauksessa tulee käytettyä vain pari hassua kertaa. Yksinkertaisuus on yhtä kuin käytännöllisyys. Sama pätee myös esimerkiksi koruihin ja asusteisiin. Siroja minimalistisia koruja voi käyttää melkeinpä missä tahansa asussa, samoin kuin simppeliä mustaa arkilaukkua.

Helppo yhdisteltävyys. Ja tämähän on nimenomaan sen kestävän vaatekaapin avainjuttu! Se, että kaapista löytyy juuri ne peruselementit, joilla voi luoda ajattoman tyylin tiettyjä peruspalikoita yhdistelemällä. Pellavaiset t-paidat parissa eri värissä, parit erilaiset arkifarkut (esimerkiksi pillit ja girlfriendit), puuvillaiset printittömät t-paidat (tai toki myös printilliset tuomaan piristystä), sekä simppelit neuleet ovat semmoisia, joista saa helposti koottua kiireisenäkin arkiaamuna järkevän asun. Esimerkiksi t-paidat ostan usein Gina Tricotilta, joissa olen todennut olevan erinomainen hinta-laatusuhde. Myös silloin kun kaipaan jotain uutta ja haluan hullutella, saatan ostaa Ginalta yhden tai kaksi erikoisempaa printti-teepparia. Farkuista taas löytyy pienemmän budjetin ostajille H&M:ltä nykyään erinomaisia 🙂

Korvarenkaat. Rakastan niitä! Vaikka virallinen korvarengasbuumi aina tulee ja menee, ovat ne olleet itselläni enemmän tai vähemmänn käytössä jostain yläasteajoista asti. Korvarenkaat ovat ajattomat ja ne tuovat pienellä vaivalla asuun ”sitä jotain”, tietty sama efekti on millä tahansa muillakin korvakoruilla, mutta renkaat ovat ehkä käytännöllisimmät ja sopivat useaan eri tyyliin.

Tennarit. Rakastan mukavia kenkiä ja myös niiden suhteen käytönnöllisyyttä. Mielestäni tennarit piristävät kivasti esimerkiksi mekkoasua ja tuovat tietynlaista rentoutta. Jos jotain olen, niin tennarigirl 4ever 😀 Ja kesällä tietty flipflopien perään!

Itse uskon siihen, että kun löytää sen oman tyylinsä, ei niillä trendisuuntauksilla ole juurikaan väliä. Ainakin itse huomaan, että tietyt asiat ovat ja pysyvät, vaikka vuodet vaihtuvatkin.

 

Ps. Vaikka tiedän, että vihjailut ovat maailman ärsyttävimpiä, mutta nyt on pakko 😀 Huomenna blogissa luvassa uutisia ja (minulle) isoja juttuja, joten pysytään kuulolla <3

 

Kuvat Jutta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.