Unelmasta totta: Pipomallistoni on täällä!

IIK! OMG! APUA! En muista milloin minua olisi jännittänyt näin paljon. Olen nimittäin odottanut viikkoja, että pääsisin julkaisemaan tämän postauksen ja ennen kaikkea koko tämän asian. Kokonaisuus, jota olen kyhäillyt kotona viikkoja ja mielessäni sitäkin kauemmin, samalla hieman jännittyneenä, mutta silti kuitenkin innoissani. Pariin otteeseen olen maininnut blogissa mahdollisesta pipomallistosta syksylle. Aluksi mietin asiaa lähinnä vitsillä, kunnes sitten alkukeväästä aloin tuumailla, että miksi ei, siis ihan oikeasti? Miksi en tekisi jotain oikeasti erilaista ja juuri omaa juttuani. Kuinka mieletöntä olisi oikeasti sanoa, että neuloin kasaan kokonaisen pipomalliston, jonka suunnittelin itse testailemalla, tuumailemalla ja ystäviä konsultoimalla.

Olen saanut lukijoilta ja tutuilta lukuisia kyselyitä siitä, että teenkö pipoja tilauksesta ja keväällä jouduin valitettavasti paria poikkeusta lukuunottamatta ajanpuutteen vuoksi sanomaan ei. Sinänsä semmoinen jokaiselle hieman omanlaisten ja erilaisilla langoilla neulottujen pipojen työstäminen on huomattavasti työläämpää, kunnes sitten mietin, että mitäs jos tekisin vain muutamia erilaisia? Miettisin kokonaisuuden, jossa on ainakin toivon mukaan juuri minua itseäni, mutta silti myös moneen eri makuun ja tyyliin pipoja? No, kesälomani menikin sitten pipoja neuloessa, sormet ajoittain melkein rakoilla, haha!

Mutta, nyt se on virallista! Pipomallistoni on täällä, saanko esitellä piponi kahdessa eri kategoriassa Chunky ja Slim. Lisäksi tein pari pinkkiä Semi-Chunky-pipoa, oikeastaan ihan sattumalta. Chunky-pipoja on kolmessa eri värissä, samoin Slimejä. Jokainen pipoista on tehty käsin, rakkaudella ja pyrin tekemään mallistosta ”minunlaiseni”. Ja oikeasti, heti sen jälkeen kun ensimmäisen kerran tämän idean viime talvena keksin, tiesin tämän olevan juuri se ”oma juttuni”. Olen itse mitä suurin pipointoilija ja viime vuonna neulottuani itselleni ensimmäisen chunky-pipon, hullaannuin siitä aivan täysin! Pipot ovat ihan parasta ja ainakin itselläni ehdoton huonojen hiuspäivien pelastaja.

Mitä olen tutkinut hintoja, pyydetään joistain käsintehdyistä brändipipoista jopa tupla- tai triplahintoja näihin omiini verrattuna. Jos joku teistä pitää hintoja korkeina, täytyy muistaa, etteivät materiaalit ole ilmaisia varsinkaan näin pienissä erissä  ja kyllä, olen joutunut laskemaan myös edes nimellisen arvon tekemälleni työlle, joka on siis tuntitasolla melko mitätön, mutta silti, ymmärrätte varmasti pointtini 🙂 Rahasta en tätä juttua tee, näistä saatavat rahat ovat niin pientä käytettyyn aikaan peilattuna, että jos oikeasti olisin halunnut lyödä leiville, olisin keksinyt jotain aivan muuta. Tavoitteenani on ennemmin saada aikaan kivaa tempausta neuleintoilustani myös teille ihanille.

Pipoja on näin alkuun vain limited edition, eli jokaista mallia ja väriä on vain 2-4 kappaletta, poikkeuksena Carnelian, jota on tällä erää vain yksi (jos kysyntää tulee siitä, voin tehdä lisää!). Yhteensä on tämä myytävä mallisto 17 pipon kattava. Mallikohtaiset kappalemäärät on mainittu yksittäisten pipojen yhteydessä. Koot ovat onesize, testini perusteella menevät sekä naisille, että miehille, vaikka mallina Slim on ehkä miehekkäämpi, tein esimerkiksi Tommille  ja pojalle omat Slim-pipot. Tilaukset menevät ”nopeat syövät hitaat”-periaatteella, eli ensimmäisille ostajille. Mikäli kysyntää kuitenkin löytyy, olen harkinnut pientä ”odotuslistaa”, jonka puitteissa voin mahdollisesti yrittää tehdä lisäerän. HUOM! Hinnat sisältävät kotimaan postikulut.

Tässäpä sitten itse pipot.. <3

 

1.Malibu Chunky (roosa)

Materiaali: 100% villaa

Määrä: 4 kpl EDIT: MYYTY

Hinta: 45€ (sisältää kotimaan postikulut)

 

2. Hermosa Chunky (beige)

Materiaali: 100% villaa

Määrä: 3 kpl EDIT: MYYTY!

Hinta: 45€ (sisältää kotimaan postikulut)

 

3. Venice Chunky (harmaa)

Materiaali: 100% villa

Määrä: 2 kpl EDIT: MYYTY!

Hinta: 45€ (sisältää kotimaan postikulut)

 

4. Onyx Slim

 

Materiaali: 70% villa 30% alpakka

Määrä: 2 kpl EDIT: MYYTY

Hinta: 35€ (sisältää kotimaan postikulut)

 

5. Moonstone Slim

Materiaali: 70% villaa 30% alpakka

Määrä: 3 kpl EDIT: MYYTY!!

Hinta: 35€ (sisältää kotimaan postikulut)

 

6. Carnelian Slim

Materiaali: 70% villaa 30% alpakka

Määrä: 1 kpl  EDIT: MYYTY!

Hinta: 35€ (sisältää kotimaan postikulut)

 

7. Pink Opal Semi-Chunky

Materiaali: 82% Superfine alpakka 13% merinovilla 5% nylon

Määrä: 2 kpl  EDIT: MYYTY! Jonotuslistalla tällä hetkellä: 7, en ota juuri nyt enemmän jonottajia, ilmoitan myöhemmin suuremmasta erästä 🙂

Hinta: 30€ (sisältää kotimaan postikulut)

 

Tilaukset tapahtuvat sähköpostitse: Lähetä minulle tilauksesi, eli maininta siitä, minkä pipon haluat (pipon nimi / väri / numero), oma nimesi ja postitustietosi (osoite + puhelinnumero) osoitteeseen iines@it-aint-hard-to-tell.com

Paluuviestinä saat ohjeet ja maksutiedot (tilisiirto, Nordea). Kun näen maksun kirjautuneena tilaajan nimellä, postitan pipon parin päivän sisällä. Huomaathan, että pipot myydään tilausjärjestyksessä. Mikäli varasto loppuu, saa ilmaista toiveensa jäädä odotuslistalle 🙂

 

 

Ja kaikkein eniten toivoisin teiltä palautetta!

Mitä tuumaatte näistä? Mikä on teidän lemppari? Omani on ehdottomasti tuo roosa Malibu Chunky <3

Kuvat Jutta

18 vastausta artikkeliin “Unelmasta totta: Pipomallistoni on täällä!”

 1. Hei nää on aivan ihania<3 mulla on ehdotus että kun itse tykkään kutoa mutta en oo vielä vaiheessa että itse pystyisin ’muuttamaan’ ohjetta tai keksimään sitä niin voisitko harkita pienellä summalla alkavasi myymään myös ohjeita näihin?:) tää siis ihan vakava ehdotus vaikka saattaa kuulostaa ihan oudolta:D

  1. Voi kiitos! 🙂 Heh, tuntuisi jotenkin hassulta myydä pelkkiä ohjeita, mutta toki olen muutaman pipo-ohjeen täällä jakanut, eivät kylläkään ole samoja kun näiden myytävien 🙂 Löytyvät tuota alempaa hakutoiminnolla!

 2. Ohjeet kiinnostaa myös minua molempiin pipoihin. Jos vaikka uskaltaisi alkaa yrittämään neuloa…:-)

  1. Heh, suosittelen!! 🙂 Näihin samoihin en luultavasti ainakaan juuri tällä erää jaa ohjeita, tuntuisi hieman hassulta samalla myydä pipoja ja myös ohjeistaa miten tehdä itse. Aiemmin jakamiani pipo-ohjeita löytyy sivun alempaa hakutoiminnolla, eivät ole tosin samoihin pipoihin! 🙂

 3. Oletpa ollut ahkera neuloja! Toivottavasti näin hienoille pipoille löytyy arvoisensa kodit. Hinta kuulostaa mielestäni kohtuulliselta tai jopa edulliselta, sitä ei tarvitse selitellä tai perustella. Erikseen on joka tapauksessa ne tyypit, jotka ostaa mielummin sen kympin akryylipipon. 🙂

  1. Jep!! 😀 Ja joo, kyllähän käsityönä tehdyistä villapipoista pyydetään melko suuria summia, joten niihin verraten ovat nämä omani melko edullisia. Mutta tietty juuri sen akryylisen kertakäyttöpipon saa kympillä jos semmoista etsii ;D

 4. Ymmärrän jännityksesi, itseäni jännitti kesällä kun oma refashion mallisto oli lavalla catwalkilla. Se on super jännää 🙂

 5. Heippa! Onnistuuko tätä kautta jäädä jonoon pipo numero ykköseen??

  1. Moi! Voitko laittaa mailia? Mulla on sähköposti pullollaan jonoa ja tilauksia, joten otan kaikki sitä kautta, ettei mene tämä ”kirjanpito” ihan sekaisin ;D

 6. Eikä, ihania! Hyvä sinä! Roosa on kyllä tosi kaunis, pinkki viimeinen myös. Huippua että meni kaupaksi, edullisia ovat 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.