Matkakohteita, joista unelmoin juuri nyt.. X5

Ah, kuinka olenkaan kärsinyt matkakuumeesta viime viikkoina! Selailen edelleen päivittäin niitä kuvia Moorealta ja koko tuo matkahulluus on nyt levinnyt jotenkin myös kymmenen muun kohteen haaveiluun. Noh, ajattelin eilen illalla, että miksi en tekisi postausta kohteista, jotka juuri nyt ovat matkahaaveiden listallani?

Moorea, Tahiti ja Bora Bora. No, näistä olen jauhanut jo ennestään ja sinänsä kun lentää Tahitille, niin olisi varmasti suotavaa yöpyä myös siellä tovi ennen paattireissua Moorealle. Ja nyt kun olen tässä asiaa tuumaillut, miksi ei sitten samalla reissulla ehkä käydä myös Bora Boralla? Ranskan Polyneesiaan nyt tuskin ihan joka talvi lentää. Ja oikeasti, Moorea on niin maanpäällinen paratiisi Ranskan Polyneesiassa! Melkein alan itkemään kun selailen kuvia sieltä. Malediivit ja Havaiji oikeasti kalpenevat siinä rinnalla, vaikka molemmat ihan älyttömän kauniita ovatkin (ja no miten nyt muutenkaan määritellään ”kaikkein kaunein?”, sehän on aina subjektiivista. Toisen mielestä Portugalin rannikko voi olla kaikkein kaunein, kolmannen mielestä Helsingin saaristo tai Suomen lappi, eikä kukaan ole sen enempää oikeassa!) Laguunit, todella laid back-meininki, mustahiekkarannat, Monoi-öljyn tuoksuttelu.. Ah! Ultimate-haaveeni olisi viettää Tahitin saarilla esimerkiksi kuukausi (haha), viikko Tahitilla, viikko Bora Boralla (olen tutkinut tästä kaiken, lennot ovat melko nopeat Papeetesta) ja pari viikkoa Moorealla. Ja tosiaan, mulla on edelleen se hotellivaraus voimassa Moorealle, saa nähdä tuleeko peruttua 😀

..ja oikeasti, voiko joku sanoa, että sydän EI pomppaisi näistä kuvista?!

St. Lucia. Siis tämä tuli mieleeni ihan yhtäkkiä kesälomalla. Muistin aivan äkkiä olleeni joskus Karibian risteilyllä eräällä saarella, joka oli jostain syystä jäänyt mieleen ehdottomasti kauneimpana. Otin googlen karttahaun käteen ja sehän se oli, St. Lucia Karibialla! Jostain ihmeen syystä vuoristoiset paratiisisaaret kiehtovat minua eniten, mutta voi elämä kun St. Lucia on kaunis!! Tänne on aivan pakko päästä lähivuosina.

Byron Bay, Australia. Aussikuume on taas pikkuhiljaa noussut, tällä kertaa himotuslistalla Byron Bay. Viimeisimmät Australian matkani olivat vuosina 2010 ja 2011, silloin kohteina Sydney ja Cairns. Kumpaankaan näistä ei tosin ole mitään erityistä ”pakko päästä takaisin”-hinkua, vaan enemmän juuri Byron Bayihin, jossa en aikuisiällä ole käynyt. Ainiin ja siellä on muuten myös Crystal Castle- kristallipuisto! En muuten voi uskoa, että tuo puisto mainittiin myös Jo Nesbo:n Lepakkomiehessä, jonka juuri kesälomalla kuuntelin 😀 Sen jälkeen Aussi-innostus vieläpä jotenkin eskaloitui.

Kauai, Havaiji. Havaiji on semmoinen paikka, johon haluan aina takaisin. Jotenkin sitä tunnelmaa ja fiilistä siellä on vaikea selittää, jossei ole itse kokenut. Paitsi se edelliskerran ryysis Waikikilla oli kyllä kieltämättä jotain ihan älytöntä jopa minun mielestä! Ihan kuin turistien määrä olisi yhtäkkiä triplaantunut? Onneksi olimme osan reissusta North Shorella. Jopa minulle tuli tällä kertaa semmoinen fiilis, etten enää kovin mielelläni menisi tuon jälkeen Waikikille, kuin ehkä ihan maksimissaan muutamaksi yöksi.. Sen sijaan ei-niin-tunnetuista saarista Kauai on ollut jo kauan mietinnässä ja se onkin alkanut nyt kiinnostaa entistäkin enemmän! Havaijilla Island hopping saarten välillä on suht helppoa (ja ennen oli kai ihan ”edullistakin”(.  Kauai on äärimmäisen kaunis ja esimerkiksi Oahuun verrattuna todella hiljainen.

Marrakech, Marokko. Tämä on ollut himotuslistalla jo vuosia! Jostain syystä Marokkoon lähteminen on kuitenkin hieman jännittänyt a) pienen vauvan / lapsen kanssa b) naispuolisen ystävän kanssa. Kuulemani mukaan on suositeltavaa, että matkaporukassa olisi edes joku mies, vaikka eräs ystävämme kertoikin, että tyttöporukallakin olisi täysin ok lähteä. Silti jotenkin jännittää!

Himotuslistallani oli lisäksi vuosia Samoa, mutta jostain kumman syystä on Samoa-innostus jotenkin nyt laantunut. Tottakai edelleen sinne haluaisin, mutta Moorea ja St. Lucia jotenkin kiilaavat nyt edelle.

Mihin te lähtisitte näistä jos saisitte valita yhden?

 

Ensimmäinen kuva oma, loput Googlen kuvahausta.

2 vastausta artikkeliin “Matkakohteita, joista unelmoin juuri nyt.. X5”

  1. Marokossa käyneenä täytyy kyllä sanoa, että ehdottomasti mies mukaan. Oot vaalea kuten mäkin, ja sanoisin että ainakaan vaalean naisen ei kannata lähteä ilman miestä matkaan, jos yhtään haluaa nauttia matkasta. Itse koin todella ahdistavana miesten huomion siellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.