Päivitystä oikomishoidon etenemisestä

Yhteistyössä Esteettisen hammashoidon klinikka eSmile (=hoidosta saatu alennus)

Olen saanut muutamia kyselyitä Invisalign-oikomishoidosta, joka on ollut käynnissä maaliskuusta asti. Lupasin palata asiaan loppukesästä kun takana on reippaasti kokemuksia kyseisestä hommasta. Ensimmäinen postaukseni oikomishoidosta ja sen taustoista löytyy täältäNo, mitäs nyt sitten? Tällä hetkellä ovat suussa muotit nr. 20 ja toissa kerralla hammaslääkärillä sain luvan siirtyä viikon vaihtoväliin. Hoidon alussa eteneminen on tietysti hidasta, koska ensimmäiset muotit ovat melko ”kevyet” ja tarkoitus lähinnä totuttaa hampaita liikkumaan.  Oikomishoidon aikana kaksi ihmistä on tainnut kysyä minulta, että ”Hetkinen, onko sinulla siis ne semmoiset oikomishärpäkkeet?”. Olenkin todennut, että kiskoja ei todellakaan huomaa ulospäin muuta kuin silloin, kun asiasta on tietoinen tai on muuten vain esimerkiksi ennestään tutustunut Invisaligniin. Itse en enää edes huomaa koko kiskoja, vaikka ne pitääkin aina syömisen ajaksi ottaa pois, mutta sekin menee jo niin automaatiolla. Kiskot vikkelään pois suusta ja ruokailun ajaksi säilytyskoteloon piiloon. Alkuun nimittäin ajattelin, että kaikki kiinnittäisivät huomion siihen, että mitä ihmettä alan kaivelemaan suustani keskellä ravintolaa. Melko huomaamatonta siis loppupeleissä!

Tähän asti voin todeta, että oikomisprojektiin lähteminen on ollut ehdottomasti parhaimpia päätöksiä hetkeen. Harmi, etten tehnyt tätä päätöstä aikaisemmin. Tokihan homma on hintavaa, mutta omasta mielestäni kuitenkin pitkällä aikavälillä sen arvoista. En itse raaskinut nostaa projektia varten rahastosäästöistäni, vaan päädyin korottomaan osamaksuvaihtoehtoon. Vaikka yleensä pidän osamaksuja aivan viimeisenä vaihtoehtona, on se tässä tapauksessa ollut omalla kohdallani todella toimiva ratkaisu. Olen nyt maksanut noin puolet koko hoidosta ja koko höskä pitäisi olla maksettuna tämän vuoden lopulla. Jotenkin selkeää kun ei tarvitse panostaa kerralla useita tonneja tai laskeskella, että mitä kuluja on missäkin kuussa tulossa, vaan tietää että joka kuu maksaa takaisin saman kiinteän summan ja that’s it.

Arvatkaa mitä olen ainakin selvästi huomannut tämän vajaan puolen vuoden oikomisprojektin aikana? Olen alkanut hymyilemään hurjasti enemmän! Sitä kun ajattelisi, että hampaiden esittelyä päinvastoin välttäisi sinä aikana kun oikominen on käynnissä, mutta ei. Itselläni on käynyt juuri päinvastoin, olen huomannut tämän helposti esimerkiksi blogikuvissa, nykyään nimittäin hymyilen melkeinpä aina kuvissa. Eivätkä kiskot näy tosiaankaan ikinä!

Ylärivissä ei ollut kamalasti oikomista, toinen etuhampaista oli kevyesti kääntynyt rivistä,  mutta se alkaa itseasiassa olla jo kunnossa. Sanoisinko, että ylähampaisto alkaa olla niin totaalisen suora, että huhhei! Olen kyllä superinnoissani. Vaikka tuo kääntynyt etuhammas nyt ei ole mikään maailmanloppu ollut tosiaankaan, on se kuitenkin aina välillä minua häirinnyt. Alarivi onkin sitten ollut sitäkin vinompi ja oikomista riittää kyllä vielä reippaasti edelleen.. Ja siitä syystä ollaankin vasta hoidon puolivälissä. Samalla korjaillaan myös purenta kuntoon. Olen ollut äärimmäisen tyytyväinen hoitoon ja palveluun eSmilessä, jota voin todella lämpimästi suositella, mikäli joku siellä on harkinnut oikomisprojektiin lähtemistä.

Ja hei! Kaikissa postauksen kuvissa ovat muotit suussa. Eipä uskoisi! 😉

 

4 vastausta artikkeliin “Päivitystä oikomishoidon etenemisestä”

  1. Siis oliko sulla tänäänkin ne muotit suussa kun törmättiin? Mun on pakko tunnustaa, että katoin sun hampaita ja hymyä, että näytti niin upealta! Valkoinen tasainen hammasrivistö! 🙂 En vaan viittinyt kehua sun hampaitakin, kun jo selitin sitä ”Swedish Housewife” -juttuakin 😀

  2. Mä en ole edes tajunnut kuvista,että sulla on invis! Itse ehkä kasvotusten huomaa, jos esim.asiakkailla on, koska on itse tottunut katsomaan eri tavalla, kun tietää mistä kyse.
    Tuliko sulle lainkaan kiinnikkeitä etuhampaisiin? Mulle ei kerrottu lainkaan kiinnikkeistä, vaan näytettiin vain niitä sileitä invisaligneja, joten ekana päivänä oli aika shokki, kun kaikkiin etuhampaisiin liimattiin isot muovitapit ja oma kojeeni ei sen jälkeen ollut niinkään huomaamaton. 😀 Päivittäin asiakkaiden keskittyminen saattoi herpaantua, kun minun kuuntelemisen sijaan he vain tuijottivat suutani. haha. Moni myös kysyi, että onko minulla hampaidenvalkaisukiskot suussa.

    Ihana kuulla, että sulla mennyt kaikki hyvin. Olen kuullut niistä sekä hyvää, että huonoa.
    Itsellä ei mennyt ihan niin, kuin piti, joten kieltämättä kirpasi pistää 7000e + 5000e johonkin, joka ei toiminut niin miten oli luvattu. Edelleen käytän öisin vastaavia, jotta rivi ei lähde liikenteeseen..

    1. Ainiin mehän ollaan keskusteltu tästä aikoinaan! Mulla on tosiaan mennyt kaikki onneksi tosi hyvin. Ja on kiinnikkeet melkeinpä kaikissa, paitsi ihan etuhampaissa. Muuttuihan toki muottien ulkonäkö hieman myös itselläni kiinnikkeiden myötä, mutta jotenkin totuin melko nopsaa ja yllättävän huomaamattomat ovat loppupeleissä niidenkin kanssa 🙂 Tosi kurja, että sulla olisi voinut mennä paremminkin.. Mutta toisaalta luotan myös siihen, että osaaminen näihin on tässä lähivuosina kasvanut Suomessa ja sitä myötä myös hoidon laatu parantunut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.