#Short girl problems – juttuja, jotka vain lyhyet tytöt tietävät

Millaista on olla lyhyt? Olen pituudeltani 157cm ja olen aikalailla kokoikäni ollut ystäväporukkani lyhyin tai ainakin sieltä lyhyimmästä päästä. Itseäni ei pituuteni häiritse ja toisaalta näin kolmekymppisenä (anteeksi siis 31-vuotiaana, unohdan nykyään aina sen vuoden!) on muutenkin jo melko sinut itsensä kanssa. Silti kohtaan arjessa aina silloin tällöin asioita, jotka jollain tapaa hankaloittavat TAI toisaalta helpottavat elämää. Kokosin yhteen muutamia asioita ja ”ongelmia”, joita itse olen lukuisia kertoja kohdannut. Uskon, että varmasti moni muu lyhyt osaa näihin samaistua 😀

Täältä pesee lyhyiden tyttöjen ongelmia!

 

#Saat kuulla ainakin kolme kertaa viikossa siitä, kuinka ”Olet noin ihanan pikkuinen/söpö/siro”, eikä tämä siis mitenkään itseäni häiritse, koska tämän sanovat tietysti tarkoittavat tätä hyvänä, mutta sen jälkeen kun tämän on kuullut about 394984 kertaa, ei siihen enää noteeraa oikeastaan millään tapaa. Tiedän, olen pieni! Haha.

#Kun etsit ruokakaupassa jakkaraa (tai pidempää myyjää), jotta saisit sen pakastemustikkapussin sieltä pakastehyllyn ylimmältä hyllyltä. Perus. Tai sipsipussin silloin kun se ylemmän hyllyn laatikko alkaa olla jo tyhjillään. Käynyt ehkä sata kertaa.

#Olet rönttövaatteissa ja ilman meikkiä ulkona tai asioilla lapsesi kanssa. Välillä mietit ihmisten katseiden perusteella, että luullaanko teitä kahta ennemminkin sisaruksiksi, kuin äidiksi ja lapseksi. Tai ehkäpä olen joku au-pair? 😀

#Tilaat culottes-malliset kashmirvillaiset housut (noin vuoden etsinnän jälkeen) ja niitä testaillessasi hoksaat sen mitä toivoit tilausvaiheessa: Aivan täydelliset normaalimittaiset lounge pantsit. KERRANKIN!!  Voitto x 1000! Housujen mitta on kyllä lyhyiden tyttöjen suurin ongelma. Onneksi nykyään löytyy farkuista paljon pituutta 30″, joka on parasta! Esittelen muuten piakkoin nuo parhaimmat housut ikinä!

#Lähes sama juttu kuin edellinen, mutta pitkiä hameita ja maksimekkoja on todella hankala löytää! Itse olen leikannut parista maksimekosta saksilla helmaa, joka muuten laahaisi maata..

#Kun tarvitset about jokatoinen kerta pidemmän tyypin apua lentokoneessa laittaessasi tai ottaessasi matkatavaroita pois ylälokerosta. Tämän vuoksi haaveet lentoemännän työstä jäivät vain sille haaveen tasolle. </3 Yleensä joku tarjoutuu jo valmiiksi nostamaan tavarani sinne tai pois ennenkö edes ehdin yrittää. Heh.

#Kun kokkailet jotain epäonnistuneesti ja kämppään tulee kamala käry (esimerkiksi mulla kävi ennen näin aina kun paistoin entrecotea), palohälytin alkaa soida ja yltät siihen hädintuskin edes jakkaralla. Yep, been there! En tosin muista miten tästä selvisin yksin, ehkä paukutin sen irti jollain luutun varrella 😀

#Vaateostoksilla jotain tiettyä etsiessä voi ihan pokkanaan piipahtaa myös lastenosastolle. Esimerkiksi collarihousut, SOC:in urheiluvaatteet, söpöt pyjamat ja vastaavanlaiset ovat juttuja, joita voi löytää lasten puolelta tosi hyviä ja vielä paljon halvemmalla. Hetkeen en ole tätä tehnyt, mutta aikoinaan ostelin mm. juuri urheiluvaatteita paljon Stadiumin lasten puolelta.

 

Noh, tietääkö joku tunteen? 😀

 

Ps. Kuvissa oman mallistoni Malibu Chunky, joka on oma lempparini. Toivoisitteko tätä tai muita värejä Chunkystä seuraavaan pipomallistoon? Nyt saa kertoa toiveita!

Pps. Nyt on myös pakko vinkata luonnonkosmetiikan ja muiden terveystuotteiden jymyalesta! House of Organicilla alkoi tänään Luonnonkosmetiikka-ale, joka jatkuu sunnuntaihin 9.9 saakka. Paljon myös omia suosikkejani tosi hyvällä alella! Mukana mm. Whamisaa, Mossaa, Arvilia (esim kynsilakat 3€) ja Patykaa. Kannattaa kurkkailla täällä <3 Tarjoukset vaihtelevat päivittäin.

 

Sisältää kaupallisia linkkejä. Kuvat Jutta.

8 vastausta artikkeliin “#Short girl problems – juttuja, jotka vain lyhyet tytöt tietävät”

 1. Joo, tuttuja ongelmia. Mä olen hurmaavat 153cm pitkä, ja meinaa välillä mennä hermot, kun ei millään yllä sinne ylimmälle hyllylle kaupassa, ei vaikka olis ihan siinä hyllyn reunalla. Ja yleensä just sillon ne kaikki jakkarat on toisella puolella isoa Prismaa, että potkipa sellasta sitten puolen kaupan läpi…

  Mutta lastenpuolelta on tosi kätevä ostaa vaatteita, ja lisäksi pääsen kulkemaan junalla juniori-lipulla, kun kukaan ei ole ikinä epäillyt ettenkö olis 15-v (menen siis yli puolet nuoremmasta, voi apua :D)!

  1. Niin, noita hyllytilanteita tulee yllättävän usein! Ja ihan kyllä tuskalla välillä joutuu sitä jakkaraa etsimään. Mulla on jäänyt joskus jotain ostamatta sen vuoksi kun en yksinkertaisesti saanut tuotetta hyllystä 😀 Ja hyvä tuo junnulippu 😉

 2. Niin samaistun kaikkeen 🙂 Mä oon suunnitellu joskus videoo 154 senttisen kaupassakäynnistä ja on myös pitäny ottaa askelmittari mukaan prismaan. Tulee nimittäin käveltyä kun joka hyllyvälistä kipität ettimään jakkaraa 😀

 3. Haha! Naulan kantaan. 😀 t. Toinen 157cm. Mä oon kyllä niin väsynyt tuohon pienuuden kommentointiin. Tai siis, eipä tulis mieleenkään isolle tyypille huomauttaa että ootpas sä iso! Ethän sä mahdu tuosta ovesta kun oot niin iso. Mutta pienuudesta voi vääntää jos jonkinlaista vitsiä ja kommenttia. Okei, ehkä pienuus ja sirous just koetaan positiivisena juttuna, mutta silti… Ja just kun en ite juuri meikkaile, ai että kun on kyselty että jokos rippikoulu on käyty. Oon tosiaan 28 😀 mutta ehdoton plussa tuo lastenvaatteiden shoppailu, ei tarvi aina saksia tai kääriä housun lahkeita. Samoin kuin lentsikassa, junassa yms on sitä tilaa, jalatkin sopii penkille. Ps. I-ha-na asu!

  1. Oho, ollaan siis tismalleen saman mittaisia! Ja joo, onhan se totta, että laihat/pienet on jotenkin oikeutettuja tuohon kommentointiin ja onhan niitäkin varmasti, joille pituus tai koko on arka paikka :/ Lentsikassa on muuten ihanaa kun ei ole ahdasta JA kun mahtuu nukkumaan 2-3 penkille kippuraan! 😀

 4. Haha tää oli niin hauska! 😀 ite on sitten taas sieltä toisesta päästä, olen 175cm pitkä ja olen aina se joka auttaa lyhyempiä kavereita ja saa ihmetyksiä korkkarit jalassa että oho vau vitsi sä oot pitkä. ”Niin, kyllä. Tiedän” 😀

  1. haha! Pakko toisaalta, että olen myös itse sortunut tuohon pitkien ihailuun! Varmasti on juuri samanlaista kun mitä lyhyet saavat kuulla ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.