Parhaat hyvinvointi-aiheiset kirjat syksyksi X 3

Kesä on vierähtänyt ahkerasti kirjojen parissa, sekä ihan fyysisten, että myös äänikirjojen. Sain alkukesästä valita muutamia kirjoja Viisas Elämä-kustantamolta lomalukemiseksi. Olen itseasiassa myös aikaisemmin lukenut heidän monipuolista kirjavalikoimaansa ja voin lämmöllä suositella. Jos hyvinvointi, mindfulness, terveelliset elämäntavat tai lempeäotteinen työelämä aiheina kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti tutustua!

Nyt vinkkaisin kolmesta erinomaisesta hyvinvointi-aiheisesta kirjasta syksyn pimeneviin iltoihin…

 

Jo alkukesästä luin Erkki Lehtirannan ”Astrologia ja hyvinvointi”-kirjan, josta tykkäsin aivan mielettömästi. Tässä käsiteltiin astrologiaa hieman edistyneemmällä tasolla, käsiteltiin syntymäkarttojen kuviota ja mitä ne voivat merkitä elämässä. Kirjassa käydään lyhyesti myös läpi jokainen aurinkomerkki, sekä myös astrologian ”huoneet”, jotka määrittelevät elämän osa-alueen, johon planetaariset tapahtumat heijastuvat. Tilasin tämän jälkeen myös toisen Erkin kirjan, joka tällä hetkellä odottaa juurikin siellä mainitsemassani kiinnostavien kirjojen pinossa. Tämä on ehkäpä koko vuoden lempparikirjoja! En olisi malttanut ollenkaan laskea tätä käsistäni. Odotankin nyt innolla, että saisin erään kesken olevan kirjan luettua, seuraavaksi vuorossa Erkkiä 🙂

Hyvinvointigurun Gabrielle Bernsteinin ”Ihmeitä nyt”– kirjassa käydään läpi 108 pikakonstia sisäiseen rauhaan. Jokainen näistä on vajaan parin sivun mittainen ja kirja on todella helppolukuista, oivallinen esimerkiksi työmatkoille. Itse nuo pikaharjoitukset olivat erilaisia meditaatioharjoituksia, tappingiä, mietiskelyä, rentoutusta ja kaikkea mielenkiintoisen ja myös hieman erikoisen välillä. Todella mielenkiintoinen kirja jokatapauksessa! Vaikka osa harjoituksista oli hieman outoja, löytyy näistä 108:sta pikakonstista aivan varmasti jokaisen arkeen helposti sovellettavia rauhoittumisen, rentoutumisen tai sisäisen rauhan etsimisen harjoituksia. Pitäisikin kaivaa tuo kirja taas esille ja käydä läpi harjoituksia.

Kolmas kirja, jonka itseasiassa sain päätökseen kesälomani lopulla, kosketti paljon ja sai myös paljon miettimään omaa toimintaa. Sitä miten järki usein pyrkii ohjailemaan arjessa päätöksenteossa, sen sijaan, että kuuntelisi intuitiotaan. Katja Frangen ”Intuitiolla”-kirja oli aivan ihana! Kirjassa on muutamia simppeleitä harjoituksia vahvistamaan intuitiota ja saa muutenkin pohtimaan paljon omaa elämää. Vaikka moni asiaan perehtymätön ehkä ajattelee, että intuitiohöpinä on täyttä puppua, voin todeta että tämän kirjan jälkeen ajattelet toisin! On nimittäin täyttä asiaa ja käsittelee myös sitä, kuinka intuitiivista päätöksentekoa pyritään yhä enemmän soveltamaan myös johtamistyössä ja liike-elämässä.

Viime viikkoina tosiaan koukuttunut Jo Nesbohon äänikirjoina! Nyt on menossa kuudes Harry Hole-dekkari, ihan parhaita. Juttuhan meni niin, että vuosia sitten yritin aloittaa jonkun Nesbon kirjan, mutta jostain syystä se ei heti vetänyt mukaansa, niin jätin kirjan kesken enkä sen koommin niihin kajonnut. Kunnes nyt kesällä kun ajattelin antaa kirjoille uuden mahdollisuuden. Se ensimmäisenä aloittamani taisi olla huonolla tuurilla varmaan joku koko kirjasarjan tylsimmin alkava kappale, heh.

Onko joku näistä kirjoista teille tuttu?

 

Kirjat saatu kustantomolta.

14 vastausta artikkeliin “Parhaat hyvinvointi-aiheiset kirjat syksyksi X 3”

 1. Täytyykin katsoa josko näitä löytyisi Bookbeatista. Unelmahommissa kirja lähentelee kohtapuoliin loppua ja sen jälkeen pitäisi taas saada uusi kirja kuunteluun 😀

 2. Hyvia kirjaehdotuksia! Pitaa pistaa muistiin 🙂 ps. oletko jo tehnyt ayurveda dosha testin? 😀

  1. Hei kuinka sattuikaan, vastasin sulle JUURI 2min sitten vanhempaan postaukseen, tein tässä aamukahvin lomassa nimittäin juuri testin ja tulokseni oli Vata! Innostuin nyt ihan tosissani tästä ja täytyy perehtyä aiheeseen syvällisemmin, sekä etsiä muita testejä tehtäväksi. Tein siis Anna-lehden testin. Voisin ihan tehdä aiheesta postauksen, kiitos tosi paljon vinkistä <3

   1. Omg haha mika sattuma, etta olit vastannut vanhaan viestiin just askon 😀 Ja jee, osuin oikeaan, olin aivan varma, etta olet vata kehontyypin ja kirjoituksiesi perusteella. 😉 Itse olen tehnyt vain englanninkielisia testeja, esim. Deepak Chopran,Sahara Rosen ja Banyan Botanicals.com nettisivuilta loytyy 🙂 ja ayurveda on kylla mielenkiintoinen aihe, olen kuunnellut jonkun verran myos podcasteja aiheesta. Olisi mielenkiintoista joskus kayda ihan jollain ayurveda ammattilaisella keskustelemassa ja kysymassa kaikkia kysymyksia liittyen omaan doshaan 🙂

    1. Niinpä! Oli selkeästi intuitiivinen juttu! 😀 Täytyy ehdottomasti tutkia myös noita englannin kielisiä testejä, jos löytyisi joku ”kattavampi”! 🙂

 3. Mielenkiintosia kirjoja, varsinkin toi Astrologia ja hyvinvointi! Jos on tilannut oman astrologisen kartan, niin pystyykö ton kirjan avulla tulkitsemaan siitä itse jotain?

  1. No periaatteessa pystyy tulkitsemaan, mutta todella vähän. Tuossa on esitelty yleisimpiä syntymäkartan kuvioita ja mitä ne elämässä voivat merkitä. En siis ollut vielä silloin itse teetättänyt kunnon tulkintaa, mutta tein tarkan syntymäajan perusteella netissä ja analysoin juuri sitä kartan kuviota. Samaa asiaa kerrottiin sitten myös siinä laajassa kartoituksessa. Tuo kirja auttaa ehdottomasti ymmärtämään aihetta enemmän, se toinen Erkin kirja jonka tilasin, on tuosta eka versio ja enemmänkin semmoinen ”johdatus”-versio 🙂 Tämä kirja: https://www.adlibris.com/fi/kirja/astrologia-ja-henkinen-tie-9789529983261

   1. Kiitos! Täytyy tutustua ensin siihen aiheeseen johdattavaan kirjaan 🙂 Ihanaa että kirjottelet näistä astrologiajutuista. Mua on oman kartan ja tulkinnan tilaaminen auttanut ymmärtämään luonnetta ja käyttäytymistä. Onhan se vähän hömppää mut ei haittaa 😉

    1. Joo ehdottomasti, se tulkinta oli kyllä aivan parhautta! Selitti hurjasti asioita omasta luonteesta 🙂 Ja elämään tarvitaan pientö hömppää!! 😉

 4. Hei astrologia-jutuista kiinnostuneille jos astro.fi sivusto ei ole vielä tuttu niin kannattaa käydä kurkkaamassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.