LA Shopping List

En ole varmasti vuosikausiin tehnyt reissuihin ostoslistoja, enkä oikeastaan toisaalta edes ihan kamalasti ostanut matkoilta tavaraa.. Vuosi vuodelta ovat ostosten määrät vähentyneet, mutta myönnän kyllä, että varsinkin Jenkkeihin reissatessa ovat ostaripäivät kyllä loman kohokohtia. Kyllä, rakastan kierrellä kaupoissa ja erityisen hyvin tämän tietää Tommi… Olen juuri semmoinen stereotyyppinen nainen, joka menee suorastaan transsiin shoppailureissuilla. Tuntuu kun kävelisin pilvien päällä ja on todella ihanaa kierrellä kaupoissa, vaikkei mitään edes ostaisi. Olen todella systemaattinen shoppailija ja olen kehittänyt erilaisia keinoja tehokkaaseen kaupoissa kiertelyyn. (Kamala, kuulostaa ihan siltä kun tämä olisi joku ongelma :D)

Ripeä kartoitus siitä mitä etsii, varautuminen ennakkoon siitä, missä kaupoissa haluaa käydä ja mihin haluaa panostaa. Useimmiten tiedän jo ennakkoon kauppaan astuessa, että onko siellä minulle mitään vai ei, koska otan yleensä selvää etukäteen mitä missäkin on ja mihin haluan mennä. Tottakai niitä yllätyksiäkin aina on.. No, vaikken nyt haluakaan kannustaa tuhlailuun tai ylenpalttiseen kuluttamiseen, niin tämän pienen shoppailu-ylistysvirren jälkeen ajattelin tehdä poikkeuksen ja pitkästä aikaa tehdä vanhan tyyppisen ostoslista-postauksen. Mitä haluan ostaa Cali-reissulta ja missä haluan käydä? Postauksessa on muuten seassa todellisia TB-kuvia viiden (!!!) vuoden takaa, joita kaivelin Facebookin arkistoista..

Aloitetaan mielestäni parhaimmasta ostoskeskuksesta: Santa Monica Place. Pitkän ostoskadun varrella on oikestaan kaikki, mitä tarvitsee. Sephora, Foot Locker, Nike, Forever 21, Free People, Patagonia, LEVI’s, MAC, Nordstrom, Steve Madden ja ainakin sata muuta liikettä. Kaikki semmoiset (ainakin omaan mieleeni olevat) ”perusliikkeet” löytyvät helposti samasta paikasta ja ennen shoppailua voi vaikka käydä käppäilemässä Santa Monica Pierillä tai hurvittelemassa pierin huvipuistossa. Olen myös jo pitkään halunnut käydä hypetetyssä The Grove-ostarissa, jota kutsutaan Los Angelesin parhaimmaksi ostariksi. Myös kuuluisa Rodeo Drive on jokaisen LA-matkailijan must-see, mutta toisaalta sitten myös ökyliikkeineen semmoinen, mihin ei ehkä ole jokaisella reissulla järkeä mennä uudelleen, ellei nyt ihan oikeasti ole tarkoitus ostaa jotain kalliita merkkijuttuja. Perusjutut kun löytyy muista ostareista, vaikka Rodeo Drive ihana paikka onkin! Mikäli reissuun mukaan lähtevä ystäväpariskuntamme haluaa käydä Rodeo Drivella niin varmasti siellä piipahdamme tällä kertaa.

Kaukaisuudessa Santa Monica Pier.. Nuo strandin erikoiset talot ovat myös aina itsessään jo melkoinen nähtävyys!

Sitten niihin ostosjuttuihin!

 

Calvin Kleinin alusvaatteet. Parhaita!! Aivan super hinta-laatusuhde ja viimeksi Havaijilta hamstrasin CK:n alkkareita outletista jollain vaivaisella 3 dollarin kappalehinnalla. Olin aikaisemmin intona Victoria’s Secretin alusvaatteisiin, mutta omalla kohdallani se juna meni jo vuosia sitten. En edes muista milloin olisin viimeksi ostanut VS:ltä mitään, ehkä juuri pari vuotta taaksepäin muutamat alkkarit. Kotiasut sun muut alkavat jo olla niin riistohinnoissa ja huonoa laatua, että ostan ennemmin vastaavanlaiset paremmilta merkeiltä jopa halvemmalla. Ja noin yleisesti outletit ovat Jenkeissä ihan paras juttu ikinä! Havaijilla löysin viimeksi aivan parhaimmat outlet-paikat ikinä, mutta Loseissa nuo outlet-kylät ovatkin sitten vähän pidemmän matkan päässä.

Uudet tennarit itselleni ja pojalle. Urheilumerkit ovat ihan erityisesti semmoisia, jotka kannattaa ostaa Jenkeistä! Huomattavasti edullisempia siis. Nike, Vans.. Lasten merkkilenkkarit ovat semmoisia, joista saa Suomessa maksaa ihan järjyttävän paljon. Näköjään myös yritän ovelasti tehdä meidän pojasta myös Nike-fania, mutta pitäähän sitä mukavat kengät olla. Uudet juoksulenkkarit olisi myös ostoslistalla itselleni ja viimeiset kolmet juoksulenkkarit olenkin ostanut juuri jenkkireissulta.

Ei nyt varsinaisesti liity shoppailuun, mutta Universal Studiosille meno on vielä hieman auki. Olen itse käynyt siellä muutamaan otteeseen, eli omalla kohdallani ei ole mikään pakollinen, mutta myönnän kyllä, että paikka on jokaisella kerralla tosi elämys! Täytyy tutkia vielä tarkemmin, mitä juttuja siellä olisi perheen pienimmille 🙂

Laukku / iso shopper. Laukkutyttö 4ever. Jos raaskisin, ostaisin sen Balenciagan A4:sen (joka tosin ei ole kovin kannattava ostos Euroopan ulkopuolelta), mutta jotenkin en tällä hetkellä millään halua maksaa laukusta paljoa, kun säästän parhaillani muihin juttuihin. Joku isompi uusi laukku on edelleen etsinnässä, semmoinen mihin mahtuisi läppäri ja muuta sälää. Tämä ei ole mikään akuutti juttu, mutta pidän kuitenkin laukun osalta silmät auki!

Markettimeikit (Loreal, Maybelline. Revlon…) ovat Jenkeissä superhalpoja ja jos itse tarvitsisin uusia meikkejä, hamstraisin varmasti juuri niitä. Toisaalta, pari uutta ripsiväriä voisin ostaa varastoon. Isot ”drug storet” ovat niin hyviä apajia löytää kaikenlaista tilpehööriä. Ennen hamstrasin aina esimerkiksi vitamiineja, nykyään käyn lähinnä kurkkimassa, että olisiko jotain uusia erikoisempia juttuja tarjolla.

Minä surffaamassa, haha! Onkohan tämä peräti toinen kerta ikinä kun postaan blogiin surffikuvia? Toisaalta olen viimeksi surffannut 3v sitten Jaavalla alkuraskaudesta, jolloin piti olla tosi varovainen. Hannaan aina kylmän veden vuoksi, enkä esimerkiksi Portugalissa päässyt veteen ollenkaan.. Nuo Cali-aallot taas ovat jotenkin ärsyttäviä omaan makuuni, saa nähdä menenkö ekaa kertaa näiden kuvien jälkeen siellä veteen 😀

Sephora. Ah!!! Ennen kannoin Sephoraan jopa pari sataa euroa rahaa per matka (apua!). Sormet oikein syyhyivät NARS:in, Benefitin ja Too Facedin hyllyllä, mutta nykyään tulee huomattavasti harvemmin ostettua reissusta kosmetiikkaa. Silti Sephora on aina listalla niissä paikoissa, joissa on ihan pakko käydä. Ja kyllähän sieltä aina jotain kivaa löytyy! Viimeksi shoppailin erilaisia sheet maskejä, joilla hellin ihoa auringonoton jälkeen. Tällä kertaa voisi taas tutkailla mitä kaikkea uutta ja ihmeellistä on pinnalla kauneusmaailmassa. Jotenkin ainakin voisin kuvitella, että luonnollisuus on pop.

Kombucha. Harmi, että kombuchan raahaaminen kotiin on hieman hankalampaa, mutta onneksi lomalla voi vetää kombucha-överit. Kombuchassahan on pieni määrä alkoholia, joten jos juon päivittäin pullollisen, meinaako se, että olen viettänyt lomaa hurjasti jatkuvasti pienessä hiprakassa? 😀 Maailman paras kombucha on ihan ehdottomasti GT’S Kombucha. Jos olisi yhtään ylimääräistä aikaa, niin kartoittaisin ihan ehdottomasti maahantuonti-mahdollisuuksia tuolle. Halukkaat bisnespartnerit saavat ilmoittautua!

Silver Lake Hollywoodin kupeessa on paikka, jota ehkä kuitenkin odotan tällä reissulla kaikkein eniten. Moon Juice, kivikaupat ja muut hihhulipuodit. Silver Lake on nimittäin paikka, jossa juuri näitä löytyy. Josset ole vielä tutustunut Moon Juiceen, niin suosittelen kurkkaamaan. Valikoimista löytyy adaptogeenisiä terveys- ja kauneustuotteita, jotka ovat nyt todella pinnalla varsinkin Loseissa. Itseäni himottaisi varsinkin SuperYou-adaptogeenivalmiste, joka lievittää stressiä ja alentaa kortisolitasoja. Näihin kiinnostaa ehdottomasti perehtyä tuolla! Oikein sormet syyhyten odotan, että pääsen tuonne ja raportoimaan myös teille kaikista kiinnostavista jutuista. Myymälöistä voi ostaa myös erilaisia mehuja, puhdistusjuomia ja esimerkiksi CBD-öljyllä höystettyjä smoothieita.

Täytyy reissun jälkeen yrittää muistaa tehdä joku vanha kunnon ostospostaus!

Onko teillä jotain juttuja, joita ostatte erityisesti juuri Jenkeistä?

 

2 vastausta artikkeliin “LA Shopping List”

  1. Kiitos tästä postauksesta!
    Olemme lähdössä ekaa kertaa Losiin helmikuussa, ja osan aikaa majoitumme Santa Monicassa, ja juuri tuo Santa Monica Place oli itselläkin kiikarissa 🙂
    Ja luen kyllä mieluusti kaikki mahdolliset postaukset reissunne jälkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.