Itsetutkiskelua nousevan merkin ja kuumerkin avulla

MAINOS: Hei lukijani! Kokeile Nextoryn e- ja äänikirjoja maksutta 30 päivän ajan täällä 🌞 Omia kirjavinkkejäni löydät tästä postauksestani.

www.nextory.fi/iines

Rakastan yli kaiken horoskooppeja ja astrologiaa. Vaikka alalta varmasti myös paljon sitä täyttä humpuukia löytyykin, pakko sanoa, että luonnehoroskooppini täsmää minuun täysin, samoin kuin se aikaisemmin teettämäni tähtitulkinta. Eikä käsite horoskooppi jää vain siihen perinteiseen aurinkomerkkiin. Sen lisäksi voidaan yksilön luonnetta kuvailla ja analysoida myös muiden merkkien, sekä käsitteiden pohjalta. Esimerkkinä nouseva merkki ja kuumerkki. Moniko teistä on selvillä omasta nousevasta  merkistä ja kuumerkistään? Usein kun puhutaan juuri vain siitä perinteisestä aurinkomerkistä ja nämä muut merkit ovat tuntemattomampia. Lisäksihän horoskooppimerkkejä voidaan astrologiassa luokitella monella eri tavalla; eri elementteihin, sekä johtavan, kiinteän ja muuttuvan perusteella. Pitääkin joskus tehdä tarkempi postaus myös näistä. Aihe on nimittäin niin laaja ja koukuttava!

Aurinkomerkki, nouseva merkki ja kuumerkki. Mitä nämä kaikki ovat?

 

Sanotaan, että ”perinteinen aurinkomerkki” (eli juurikin se virallinen horoskooppimerkkisi) kuvaa sinua silloin kun henkilö tuntee sinut hyvin, eli se kuvastaa yleistä olemustasi. Nouseva merkki taas kertoo siitä, millaisen kuvan ulkopuoliset ja ehkä vieraat kuvat sinusta saavat ensivaikutelman perusteella. Monet ihmiset saattavat tahtomattaan vaikuttaa ensivaikutelman perusteella täysin erilaiselta ihmiseltä kuin sitten kun henkilöön tutustuu tarkemmin. Näiden lisäksi löytyy myös kuumerkki, joka kuvaa yksilön syvintä olemusta ja heijastaa syvemmin tunne-elämää, eli emotionaalista persoonallisuuttasi. Kuumerkki on vahvasti yhteydessä esimerkiksi varhaislapsuuden kokemuksiin, kasvatukseen ja perhesuhteisiin. Lisäksi se voi kuvastaa sitä, miten suhtaudut muihin ihmisiin, miten käyttäydyt yksityiselämässäsi eri tilanteissa tai mielen kätköissä piileviin salaisiin unelmiin tai perustarpeisiin, joita tarvitset tunteaksesi itsesi turvalliseksi tai tyytyväiseksi.

Näiden lisäksi löytyy varmasti muitakin merkkejä luonnepohdintaan, mutta itse olen tutkiskellut lähinnä näitä kolmea. Osiltaan tämä selittää esimerkiksi sen, että itsestään saattaa usein löytää piirteitä, jotka sopivat vahvasti johonkin toiseen merkkiin. Tällöin voi selitys olla esimerkiksi nousevassa merkissä tai kuumerkissä. Oma nouseva merkkini on jousimies ja kesällä perehdyin syvemmin nousevaan merkkiini, jonka allekirjoitan ehdottomasti täsmäävän itseeni. Kuumerkkini taas on rapu ja kyllä, allekirjoitan myös sen todella täsmääväksi kohdallani.

Miten nousevaa jousimiestä sitten kuvaillaan?

 

”Nouseva jousimies antaa itsestään menevän, sosiaalisen, kiihkeän ja periaatteellisen ensivaikutelman. Hänen elämänasenteensa on levoton, sillä matkustushalu ja vieraiden kulttuurien näkeminen ovat hänelle melkein elinehtoja. Tästä yksilöstä paistaa into ja tulenpalava aatteellisuus, joka saattaa ryöpytä ilmoille vahvoina mielipiteinä ja haluna saarnata aina tilaisuuden tullen.”

Lainaus täältä.

Intohimo nähdä matkustaa, vahva periaatteellisuus, rehellisyys ja lainkuuliaisuus kuvaavat nousevaa jousimiestä. Ja tämä on ehdottomasti niin minua. Ihmisenä olen niin rehellinen ja periaatteeseen nojaava kuin vain voi olla. Haluan, että kaikki on reilua ja tasapuolista, jos joku asia ärsyttää tai on väärin, niin sanon sen todellakin suoraan. Siltikään en halua loukata ketään, vaan enemmänkin edistää sitä, että pidän omia ja muidenkin puolia. Tuon tietynlaisen levottomuuden tunnistan myös itsessäni, varsinkin silloin kun ympärillä mikään ei muutu ja arki tuntuu junnaavan paikallaan. Tämä on varmasti tullut erityisesti viimeaikoina ilmi täällä 😀 Minusta saa helposti todella menevän, ekstrovertin ja sosiaalisen kuvan. Sitten taas kun minuun tutustuu paremmin, oppii, että olen oikeasti enemmänkin rauhaa ja leppoisaa kotiaikaa rakastava tyyppi, joka sosiaalisesta luonteesta huolimatta omaa tietyn introvertin puolen ja vetäytyy usein omiin oloihinsa.

Kuumerkkinä rapu? Tässä muutamia lainattuja otteita omasta ravun kuumerkistäni:

”Kuu Ravussa kuvastaa miellyttävää ja ystävällistä henkilöä, joka omaa nopeasti muuttuvat tunteet ja mieltymykset. Usein Kuuravuilla on kiinteä suhde kotiin, he pitävät matkustamisesta sekä veden äärellä olosta. Hyvä mielikuvitus, tunnemuisti ja vahva intuitio ohjaavat tämän henkilön elämää voimakkaasti.”

”Kuu-rapu on lämmin, suojeleva, herkkä ja humoristinen tyyppi. Hän pitää huolta läheisistään ja osaa lukea muiden mielialoja helposti. Hänelle itselleen on tärkeää tuntea olonsa turvalliseksi ja tuetuksi.”

Lainaukset ovat täältä ja täältä.

Okei, rakastan siis ehdottomasti olla kotona ja olen kotihiiri henkeen ja vereen. Olen henkilö, joka huolehtii muista, mutta usein ehkä havahtuu juuri tähän, että niiltä itse huolehtijoilta harvemmin kysytään, että ”kuinka oikeasti menee ja mitä sinulle kuuluu”. Yleensä tuntuu olevan itsestäänselvää, että ne huolehtija-ihmiset ovat niitä vahvoja, jotka kyllä pärjäävät ja jotka eivät tarvitse sitä tukevaa olkapäätä. Tiivistettynä kuu-ravut siis ovat herkkiä, luovia ja koti-orientoituneita, jotka tarvitsevat omaa aikaa ja tilaa. Koti on paikka, jossa he tuntevat olonsa turvalliseksi. Hassua sinänsä, tunnemuisti ja intuitio ovat myös asioita, jotka ovat minulla todella vahvoja. Matkustelu on asia, josta ei varmaankaan tarvitse enää tässä yhteydessä mainita mitään, sinäns hassua, että se mainittiin näissä molemmissa merkeissäni.

 Kurkatkaa ihmeessä myös omat luonnekuvaukset. Mikäli et tiedä omaa nousevaa merkkiäsi tai kuumerkkiäsi, voi ne tarkan syntymäajan perusteella katsoa ehkä yksinkertaisimmin laatimalla netissä tietokonepohjaisen syntymäkartan, esimerkiksi täällä. Eli natal chartissa Moon-merkin kohdalla oleva merkki on kuumerkkisi, ascendant taas nouseva merkkisi. Ja josset raaski teetättää virallista astrologista syntymäkarttaa, ovat nuo netin kartat myös usein melko tarkkoja ja ennen kaikkea mielenkiintoisia 🙂

 Ainiin ja nyt kun oli puhetta horoskoopeista, niin aivan pakko vinkata suosikistani, jonka luen joka viikko ja joka kuukausi. Olen todennut Astrostyle.com:in AstroTwinsin viikko- ja kuukausihoroskoopit aivan huipuiksi! Suosittelen kurkkaamaan! Käyn itse aina lukemassa joka kuukauden ja viikon alussa.

Oletteko perehtyneet nouseviin merkkeihinne ja kuumerkkeihin? Täsmäävätkö?

Onko siellä muita nousevia jousimiehiä tai kuu-rapuja?

 

4 vastausta artikkeliin “Itsetutkiskelua nousevan merkin ja kuumerkin avulla”

  1. Ollaan näköjään samat nousu- ja kuumerkit! 😊 Todellakin tunnistan paljon itseäni noista kuvauksista. Kyllästyn nopeasti, jos sama kaava toistuu arjessa, työssä, parisuhteessa. Ja todella rakastan matkustelua. Pääsispä vaan taas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.