Sunday vibes

Hei ja ihanaa sunnuntaita! Istuskelen tässä pyjamassa kahvikupposen kanssa ja tuumailen, että mistä ihmeestä tänään kirjoittaisin sunnuntaiturinat. Viimeiset pari viikkoa ovat menneet enemmän tai vähemmän lomareissua odotellessa. Tiedättekö kun ennen matkaa on jotenkin levoton fiilis ja vaikea ihan kamalasti keskittyä mihinkään. Poika menee vielä viikoksi tarhaan ennen reissua ja sitten vietetäänkin taas aikaa perheen kesken. Lennetään tällä kertaa Loseihin SAS:illa ja ollaan välissä yksi yö Arlandassa. Tuntuu jotenkin niiiiin helpolta hommalta kun tietää, että edessä on vain yksi lento ja vielä ihan (ainakin toivon mukaan) hyvin nukutun hotelliyön jälkeen! Pidetään peukkuja, että napero nukkuu lennolla pitkän pätkän, niin ollaan heti hieman virkeämpinä sitten perillä aikaeron suhteen 🙂 En malta odottaa pannaribrekuja, kristallikauppoja ja kaikkea kivaa taas.

Tutun lomakohteen plussia on esimerkiksi juuri tutut rutiinit ja paikat. Tiedät, mistä on helppo hakea mukaan nopea dinner jos väsyttää, missä syödä hyvä aamiainen, ruokaa pojalle ja kaikki oleelliset hommat. Tämä on siis kai meidän viides yhteinen matka juuri Hermosa Beachille ja vaikka pidänkin myös uusien kohteiden löytämisestä, on tuommoiset tutut kohteet aina kivoja. Vähän sama kuin minulle Havaiji, joka on aina semmoinen tuttu ja turvallinen paikka palata, mutta silti löytyy aina jotain uutta ja ihmeellistä. Viimeksi spottasin Hermosassa kivalta näyttävän joogapaikan, jossa en tosin ehtinyt käydä kun tammikuun reissulla olimme Hermosassa vain muutaman yön. Jospa tällä kertaa ehtisin sinnekin joillekin tunneille rantalenkkien lisäksi.

Sitten hieman ohi Cali-aiheen! Olemme harkinneet pojan kanssa rantsulomaa Vietnamin Pho Quociin. Onko kellään kokemuksia? Onko paikka ollut kiva? Me ei olla vielä oltu lapsen kanssa missään Aasiassa päin, joten kyselisin myös kokemuksia, joita teillä on mahdollisesti esimerkiksi saman tyylisestä Thaimaasta pienen lapsen kanssa. Onko ollut helppo kohde pienen lapsen kanssa? Entä onko tullut mitään ”ongelmia” hygieniatason kanssa, vatsatauteja tms? Olisin iloinen kokemuksista, niin lapsen kanssa Aasiassa reissanneilta, että Pho Quocin osalta 🙂


Ollaan mietitty tässä alustavasti kylppärirempan tekemistä. En ole täällä esitellyt kylpyhuonettamme, koska se on melko karsea. Tai siis voisi kai olla kamalampikin, mutta melkoisen rempan tarpeessa, kuten 90-luvun alun kylpyhuoneelta ehkä saattaa olettaa. Eilen käytiin pikaisesti Partioaitta Outletissä (lemppari) ja Ikeassa hakemassa pientä kylppäri-inspistä. Jos joku teistä on viimeaikoina teetättänyt kylppäriremonttia, kuulisin mielelläni suosituksia ja kuinka paljon budjetti on ollut (ilman saunaremonttia)? Uusi ja hieno kylppäri olisi kyllä luksusta! Ei ole kyllä vielä hajuakaan paljonko rempat kustantavat, mutta ainakin kuvittelisi, että 10 000e riittää helposti jos saunaa ei remontoida? Jos meillä olisi vähän isompi kylppäri, olisi poreamme ihan ehdoton, mutta harmi ettei tule tilan puolesta kyseeseen..

Tietty remontoitu kylppäri on myös myyntivaltti sitten asunnosta luopuessa, omalla kohdallamme ainakin uskomme, että todennäköisesti remppa maksaisi itsensä takaisin sitten myydessä. Tosin, en itse ainakaan näe, että vielä ainakaan pariin vuoteen haluaisin tästä minnekään muuttaa. Olen aikaisemmin tottunut siihen, että muuttaa uuteen kotiin aina muutaman vuoden välein ja on jopa alkanut ajatella, että se on ihan itsestäänselvyys hakea joku uusi kotiprojekti aina tasaisin väliajoin. Nyt on enemmänkin semmoinen olo, ettei oikeastaan edes jaksaisi vielä aikoihin. Välillä ehkä toivoisi muutaman neliön lisää tai toista vessaa, mutta noin yleisesti en kyllä näe, miksi tästä täytyisi vielä aikoihin muuttaa. Hassu juttu, että teimme kaupat tästä kodista jo pari vuotta sitten, vaikka tuntuu enemmänkin siltä, että siitä on vuosi aikaa.

Tein muuten eilen vihdoin itse niitä kynttilöitä luonnonvahasta. Ohjetta tulossa ensi viikolla 🙂

 

Kuvat Jutta

10 vastausta artikkeliin “Sunday vibes”

 1. Pakko kommentoida kylppäriremppaan, kun itse vajaa pari vuotta sitten remppasin pienen noin 3-4neliön kylppärimme (voi olla että meni jopa vähän yliarvioiduksi). Kylppäri on siis tosi pieni kerrostalokaksiossamme ja ajattelin että 10000-15000 riittäisi budjetiksi. Vaan ei riittänyt, kalleimmat tarjoukset hipoivat lähes 30000 euroa. Lopullinen hinta oli ihan vähän vajaa 20.000€. Ja perus valinnoilla mentiin… joten kannattaa varautua yllätyksiin ? bauhaussista sai tosi edullisen tarjouksen silloin mutta ei silti valittu sitä.

  1. Tähh!?? Hei ihan älytöntä! Mikä teillä maksoi eniten? Työ? Huhheijaa! En kyllä tosiaan uskonut, että kustannukset voisivat olla ihan noin paljoa 😀

 2. Parasta Phu Quocissa oli todella halpa hintataso ja tietysti aurinko! Sitten niihin risuihin, koska Phu Quoc oli aikamoinen pettymys 🙁 Viime talvena tuli vietettyä siellä melkein kuukausi ja odotukset oli todella korkealla. Saari ei vastannut yhtään sitä kuvaa, jonka siitä oli saanut. Kaikki tuntui olevan aika keskitasoa, ruoka, palvelut, rannat, majoitus yms. Paljon kehuja saanut Sao Beach oli ihan täynnä roskia, eikä siellä todellakaan tehnyt mieli uida sen takia. Phu Quocin pääranta Long Beach oli ihan ok, mutta ilta-aikaan siellä on hyttysiä tosi paljon. Saarella on todella paljon venäläisiä ja paikalliset selvästi suosivat venäläisiä matkailijoita ja joissakin ravintoloissa esim. ruokalistat esillä vain venäjäksi. Liikenne oli varsinkin iltaisin aika hektinen ja saa olla varovainen, jos liikkuu iltaisin siinä kaupungilla. En itse lähtisi enää uudestaan saarelle :/ Jos on käynyt Seychelleillä tai Balilla, niin Phu Quoc jättää aika kylmäksi 😉

  1. Voi harmi! Netissä kun hehkutettiin, että siellä voisi vielä ehtiä näkemään ”vähemmän turistimaista Vietnamin rantaelämää”. Huhhuh! 🙁 Äitini löysi ihan superhalvan pakettimatkan sinne ja sillä mietittiin, että jos lähtisi katsastamaan ihan jo ruoan ja edullisten spa-hoitojen vuoksi, mutta plööh :/ Täytyypi siis vielä tuumailla! Kiitos kokemuksista 🙂

 3. Moikka! Laattapistettä (Espoo) voin suositella kylppäriremppaan. Todella hyvä palvelu, kaikki toimi. Valinnanvaraa materiaaleissa erilaisille budjeteille.

 4. Vietnamissa en ole käynyt, mutta Thaimaa+taapero ainakin mielestäni helppo. Toki oltiin alueella, jossa matkailijoita riitti ja palvelut pelasi, lapsellekin oli saatavilla kaikki tarpeellinen tavara kaupasta ym. Mä olin varautunut lapsen sairastumiseen mh-bakteerein ja lääkkein, mutta kuinkas sitten kävikään, sainkin itse mahapöpön 😀 oli muuten ensimmäinen kerta kun turistitauti tarttui Thaimaassa, ja oon sielläpäin matkannut ainakin puolikymmentä kertaa. Joka tapauksessa olin onnellinen ettei tauti tarttunut pikkuiseen! Nuo taudithan on kyllä yleisiä. Kannattaa siis kattoa, että lähistöllä on sairaala, jos vaikka tippaan joutuu, lääkitykselle tarvetta tms. Hyvä käsihygienia ja hyvin kuumennettujen ruokien syöminen suosituissa paikoissa, niillähän pärjää pitkälle missä vaan:) ehdoton plussa on kyllä aasialaisten lapsirakkaus, siis ihan hullua miten paljon meidän poika sai huomiota osakseen. Ihmiset tuli nostamaan vaunuista syliin ja suorastaan taisteli siitä, kuka saa lasta viihdyttää 😀

  1. Hei kiitti vinkeistä! Näin juuri olen muiltakin kuullut 🙂 En tiedä miksi juuri Aasia on arveluttanut lapsen kanssa, vaikka onkin tosi suosittu perhekohde!

 5. Kerran Vietnamissa käyty ja tuolloin vielä ilman lasta, mielenkiintoinen paikka mutta sotkuinen (jätettä paljon tienvarsilla, rannalla, meressä) eli ihan pienen lapsen kanssa en ehkä sinne nyt lähtisi (tosin paikoissa voi olla eroja) 🙂 Nyt käyty 2-vuotiaan kanssa kahtena talvena Thaimaassa, ensimmäisellä kerralla koko perhe vatsataudissa, tiputuksessa hotellihuoneessa ja pienin potilas myös yön sairaalassa eli kuten aiemmin joku kommentoi niin kannattaa tsekata hyvän sairaalan sijainti suht lähellä kohdetta. Viime reissu selvittiin terveenä, toki käytettiin paljon käsidesiä eikä tuo silloin vajaa 2-vuotias enää myöskään laittanut kaikkea mahdollista suuhun ja nuollut jokaista hotellin nurkkaa 😀 mutta Aasiassa ainakin Thaimaa on helppo kohde taaperon kanssa 🙂

  1. Okei, hei kiitos paljon näistä tiedoista! Harmi kuulla likaisuudesta :/ Thaimaasta onkin juuri semmoinen kuva, että olisi ok lapsen kanssa 🙂 Hieman kyllä pisti arveluttamaan nuo vatsapöpöt, yök!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.