Wellness-hittejä Los Angelesissa

Lupasin tutkailla reissussa hieman terveysvillitysten uusia tuulia ja muutamiin seikkoihin tulikin kiinnitettyä Los Angelesissa huomiota. Onhan kaupunki kuitenkin edelläkävijä, mitä tulee hyvinvointiin, kuumimpiin terveystrendeihin ja toki myös niihin ”hihhulijuttuihin”, heh. Tässä samassa esittelen myös muutamia terveysaiheisia ostoksia, joita tuli reissusta tehtyä. Ajattelin myöhemmin myös ehkä tehdä postauksen kiviostoksistani, kiinnostaisiko teitä semmoinen?

Adaptogeeniset valmisteet. Voisin todeta, että ainakin omasta mielestäni superfoodit sun muut ovat huomattavasti enemmän pinnalla meillä Suomessa (ja siis yleisesti Euroopassa) kuin Kaliforniassa, jossa ne tuntuvat olevan  aivan ”uusi ja ihmeellinen” juttu. Toki erikoisempia juttuja löytyy, mutta en koe, että aihe kokonaisuudessaan olisi paljoa meitä edellä.Ja mainittakoon, että ihan sama juttu luonnonkosmetiikan kanssa! Suomessa ollaan kyllä ihan eri skaalassa luonnonkosmetiikan yleisyyden suhteen. Tämä siis oma havaintoni, mutta parin viime vuoden aikana olen pistänyt merkille, että esimerkiksi Sephoralle on pikkuhiljaa tullut myyntiin enemmän luonnonkosmetiikkaa. Terveellinen ruokavalio ja yleisesti terveelliset elämäntavat kun ovat meille suomalaisille enemmänkin itsestäänselvyys, mutta ehei, sama ei päde Jenkeissä. Jos suomalainen tilaa ravintolassa normaalin annoksen, on se Jenkkilän mittakaavalla vähintään jostain ”dietti-menusta”. Ehkä tämän hetken hypetetyin juttu Kaliforniassa on juuri Moon Juice, jonka valikoimista löytyy todella mielenkiintosia adaptogeenisia dusteja, ihonhoitoa ja ihania mehuja. Itsekin ostin muutaman purkin ja ajattelin myöhemmin postailla näistä tarkemmin 🙂

Probioottiset juomat. Enää ei vain kombucha ole se juttu, vaan oheisilmiönä on rinnalle ilmestynyt laidasta laitaan vaikka mitä probioottisia kefir-terveysjuomia. Melko pitkälle on tultu niistä lähes kymmenen vuoden takaisista ensimmäisistä (”terveellisistä”) vitamiinivesistä 😀 Erilaisia probioottisia juomia on kirjaimellisesti hyllykaupalla. Hassua kun kombucha on vasta ihan lähiaikoina yleistynyt Suomessa ja muualla ollaan jo siirrytty ihan muihin villityksiin. Ja mitä tulee probiootteihin, on myös niillä aivan valtava markkina Jenkeissä!!! Hyllyt notkuvat probioottivalmisteita ja tämähän on aivan loistava juttu. Toivottavasti meillä Suomessakin pian herätään enemmän siihen, että probiootit kuuluvat oikeasti jokapäiväiseen arkeen, eikä vain sinne lomamatkoille kuuriluontoisesti!

Ayurveda. Olen itsekin innostunut tutkimaan ayurvedaa ja vielä innokkaammin löydettyäni oman ayurvedisen kehotyyppini, vatan. Tuolla ylempänä mainitsinkin jo adaptogeenisista yrteistä, jotka paljolti liittyvät juuri ayurvedaan ja perinteiseen intialaiseen lääketieteeseen, mutta aihe oli paljon pinnalla myös muuten. Aiheesta on jo jonkin aikaa pitänyt tehdä postaus, mutten ole vielä ehtinyt!


CBD ja kannabis, tottakai. Molemmathan ovat tätä nykyä laillisia Kaliforniassa, kannabis myös viihdekäyttöön. Kannabioidi CBD ei tosin ole psykoaktiivinen tai luokitella millään tasolla huumausaineeksi, mutta myös se on ollut jo jonkin aikaa terveysvaikutuksiensa puolesta suuren hypetyksen alla. Pikkuhiljaa myös täällä Suomessa, missä kaikki kannabioidit ikävä kyllä vielä toistaiseksi vahvasti yhdistetään meillä vielä laittomaan kannabikseen. Kannabistuotteita vilisee Kaliforniassa vaikka missä. Kannabis-ihonhoitotuotteita, CBD-pirtelöitä, tuoksusuitsukkeita… CBD-öljyn sanotaan vaikuttavan kehossa suotuisasti vaikka mihin. Vastustuskyky, ahdistuneisuus, masennus, univaikeudet, epilepsia.. Myös itse ostin reissusta CBD-kapseleita, joita lemppari-kivikauppani täti suositteli. Näitä nyt tosin ei saanut kuljettaa Suomeen. Anyway, tepsii todella hyvin esimerkiksi stressin ja ahdistuksen hoitoon ilman mitään sivuvaikutuksia.

Salvia, Palo Santo ja muut poltettavat yrtit, joita mm. Amerikan alkuperäisväestöt ovat käyttäneet jo vuosituhansia. Kirjoittelin keväällä kodin energiapuhdistuksesta valkoisen salvian avulla (postaus täällä!). Loseissa kyse ei ole enää mistään erikoisesta jutusta, vaan niin peruskaaurasta, että salviaa ja palo santoa myydään jopa ihan ruokakaupoissa. Miettikää!! Me ostetaan Prismasta Tolua ja Kaliforniassa koti suitsutellaan puhtaaksi negatiivisista energioista suitsuttelemalla valkoistan salviaa, haha!

Kristallit, suitsukkeet, manifestointi-kynttilät, joita polttamalla voit manifestoida esimerkiksi rahaa, rakkautta tai positiivista energiaa… Sanoisinko, että näistä on kovaa vauhtia tulossa melko mainstream-juttu ja esimerkiksi Silver Lakessa vierailemani House of Intuition oli ehkä jopa liian teennäinen omaan makuuni. Homma on selkeästi, ikävä kyllä, karkaamassa sinne trendien vietäväksi ja enemmän juuri rahastusmeininkiin. House of intuition oli kiva kokemus, mutta tähän mennessä ei mikään voita Hermosan aivan parasta Soothe your soulia, joka on niin ihanan autenttinen paikka, että parempaa saa etsiä!

Aromaterapia. Eteeristen öljyjen hypetys oli myös ihan eri luokkaa kuin ennen. Onhan aromaterapia yleistynyt hurjasti myös meillä, mutta mitä tulee salviaan ja palo santoon, olivat myös eteeriset öljyt vakiokamaa ihan ruokakaupoissakin. Whole Foodsissa myytiin jopa kompakteja matka-diffuusereita, vitsi kun jäi hieman kaivelemaan, etten ostanut 🙂

Itse intouduin öljyjen lisäksi ostamaan myös The Aromateraphy Biblen, jossa on todella monipuolisesti kaikki aromaterapiasta, johon ajattelin paneutua nyt entistäkin syvemmin. Kirja löytyy netistä 12 eurolla täältä, mikäli kiinnostaa teitäkin 🙂 Diffuuserituprutteluiden lisäksi hyödyntämään sitä myös ihonhoidossa ja ehkä kokeilla sekoittelemaan jonkin oman ihoöljyn. Heti ekana ajattelin tehdä selluliittiöljyn, haha.

Moon Juicelta lähti matkaan kolme eri dustia. Nämä ovat wellness-piireissä ehkä hypetetyin juttu tällä hetkellä ja pakkohan näitä on päästä kokeilemaan! Ostin kolme adaptogeenisia yrttejä sisältävää valmistetta: Dream Dust rauhoittaa ja auttaa levolliseen uneen, Spirit Dust rauhoittaa mieltä, avartaa tietoisuutta, sekä lievittää stressiä ja uusin valmiste Super You on kapseleina käytettävä valmiste, joka auttaa taistelemaan stressiä vastaan ja tutkimusten mukaan alentaa kehon kortisolitasoja. Tämä lähtee piakkoin testiin kuukauden kuurina! Tähän saakka olen kokeillut Dream Dustia ja pakko sanoa, että kyllä, niinä iltoina kun otin dustia, nukahdin helpommin, sekä nukuin yöni huomattavasti sikeämmin ja levollisemmin. Moon Juicen tuotteita muuten myytiin myös Sephorassa, joten jos teillä on suunnitelmissa reissua Jenkkeihin, niin käykää kurkkaamassa.

Asia, joka jäi harmittamaan, oli etten koskaan ehtinyt käydä siellä pastlife regressiossa 🙁 Ehkäpä seuraavalla kerralla sitten joskus! Täytyypä huvikseen yrittää tutkia, jos jollain tuurilla täältä Suomesta löytyisi joku sitä tekevä.

Ps. Kun purin matkalaukkuani, niin löysin sisältä TSA:n lappusen, että olivat käyneet laukun sisältöä läpi. Ilmeisesti nämä hihhuliostokseni ovat olleet myös rajaviranomaisille liian outoja 😀

Sisältää kaupallisen linkin.

6 vastausta artikkeliin “Wellness-hittejä Los Angelesissa”

 1. Olipas mielenkiintoisia tuotteita 🙂 Varsinkin nuo Moon Juice tuotteet kuulostivat tosi kivoilta! Itse olen jo jonkin aikaa juonut kefiria, hyva tuote vatsalle. Kannattaa esim tsekata venalaisista/ita-eurooppalaisista kaupoista, he varmasti myyvat kefiria (ainakin missa itse asun, niin taalla loytyy juurikin ita-eurooppalaisista kaupoista aina), kun niita juovat siella suunnassa paljon. Sita voi myos itse tehda kotona, jos ostaa kefir jyvasia, vai mika onkaan suomennos niille (kefir grains).
  Tosi harmillista, kun et saanut vietya CBD kapseleitasi Suomeen 🙁 Varsinkin kun miettii, etta naissa tuotteissa on yleensa alle .3% THC, eihan tuo summa ole mitaan, mita pahaa se voi edes tehda? Arsyttaa nama lainsaadannot. Itsellani on saman brandin oljya kotona ja olen tykannyt. Nyt lahti tilaukseen eraan tanskalaisen brandin oljya isommalla mg-maaralla, toleranssini on tainnut hieman kasvaa, hups 😀

  1. Hehe, tuolta kyllä löytyi vaikka mitä mielenkiintoista! Mutta tosiaan Pur-kauppa myy CBD:tä, niin olen sieltä ostanut jo jonkin aikaa täällä Suomessa 🙂 mutta noista kapseleista tykkäsin kyllä hurjasti! En tiennytkään, että tanskassakin on CBD-brändi? Myydäänkö sitä siellä siis ihan laajasti?

 2. Enpas tiennytkaan, etta Suomessakin myydaan CBD:ta. Hieman oli hintaeroa, kun selailin nettisivuja :O Esim. 1000mg CBD oljy (10ml) maksaa sivustossa 69.95e. Meillapain saan 1000mg (50ml) 135 eurolla. Ja selvyydeksi en tosiaan asu Tanskassa, vaan Australiassa. Taalta loytyi semmoinen cbd oljy, jonka pullossa lukee, etta ”grown in Denmark, filled in sterilized bottles in Australia”. Eli en ole aivan varma, etta onko se siis tanskalainen vai australialainen brandi itseasiassa, sori epaselvasta tekstistani :-D. Kapseleita en ole viela kokeillut, mutta varmaan tulevaisuudessa voisin ostaa paketin testiin. Kuinka nopeasti huomaat tehon? 🙂

  1. Okei, ahaa! Jännä, jos Tanskassakin tuotetaan ;D Olen käyttänyt nyt tätä: https://www.pur-kauppa.fi/zen-cbd-oil-cbd-oljy-10-1000mg (tosin siis 3mg ja 5mg) ja tuota ennen https://kiki-health.com/cbd-collection/ , josta en pitänyt niin paljoa. Millä annostuksella käytät esimerkiksi stressiin ja vastaaviin? Itse en ole esimerkiksi uneen huomannut vaikutusta, mutta tosin olen suurimmillaan käyttänyt 10mg tippoja. Itse huomasin vaikutuksen siis ihan heti tai siis jo tunnin päästä. Ollaan ehkä tulossa ensi vuonna Ausseihin, onko CBD siellä ihan yleisesti myynnissä? 🙂 Nuo kapselit oli kyllä kätsyjä ja toimi ehkä tehokkaammin, en tiedä oliko syynä suurempi annostus 🙂

 3. Olen aloittanut CBD oljyn kayton melko pienilla annoksilla ja siita sitten nostanut pikkuhiljaa. Olen huomannut, etta itselleni n. 20mg annos on aika sopiva (olen n.55kg ja keskipituinen). Otan annoksen aina aamulla yhdella kerralla, iltaisin en oljya kayta laisinkaan. Olen jostain joskus lukenut, etta stressiin/ahdistukseen suositeltava annosmaara CBD:ta on 10-30mg. Tietenkin kannattaa itse testailla, etta missa annosmaarassa olo on hyva ja stressi/ muut oireet halvenevat. Olen myos huomannut, etta jos otan liian paljon (olen valilla kokeillut ottaa 40-50mg) niin sitten alkaa vaan tosi paljon vasyttaa, mutta muuta ei oikeastaan tapahdu. Ja taalla pain ei ole niin yleisesti myynnissa verrattuna esim. Californiaan (toivottavasti tulevaisuudessa tulee muuttumaan!). Hieman saa tehda tutkimustyota loytaakseen aussi nettikauppoja, mista saa tilattua. 😀 Olen myos kerran tilannut Jenkeista ja tuli nopeasti ilman ongelmia.

  1. Joo okei, tuota olenkin juuri lukenut, että kannattaa tosi pikkuhiljaa testailla annosta 🙂 Kiitos tosi paljon tiedosta! Toivotaan tosiaan, että tulevaisuudessa saisi huomattavasti helpommin (myös täällä Suomessa)!!! Kivaa viikkoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.