Kuinka valita sopiva kristalli?

Olen aikaisemmin kirjoitellut kristalleista, intuitiosta ja siitä kuinka jälkimmäinen usein toimii tehokkaana ohjaajana kristalleja ja kiviä valitessa. On ollut aivan ihana saada teiltä viestejä siitä, kuinka olette ajautuneet kivien maailmaan. Se on kyllä jännä, kuinka koukuttavia juttuja nämä ovat. Ensimmäisen kiven tai kristallin jälkeen alkaa niitä ihan huomaamattaan pikkuhiljaa kerääntyä, hups! Kivihulluus onkin pian jo hyvää vauhtia käynnissä ja alkaa enemmän myös perehtymään niiden ominaisuuksiin. Tai näin on ainakin käynyt itselläni 🙂

Kun katselet eri kiviä, kiinnittyy katseesi usein johonkin yhteen tiettyyn. Nostat sen ehkä käteesi ihasteltavaksi ja varmasti juuri siinä kyseisessä kappaleessa on ollut jotain sen verran erityistä, että huomiosi on alunperin kiinnittynyt juuri siihen. Usein juuri se ensimmäinen poimituksi asti tullut kivi on se ”oikea”. Hassua on kuinka esimerkiksi kivikauppa Seraphinen täti aina osaa sanoa, mikä kivi on se oikea (ja omalla kohdallani aina se ensimmäisenä napattu).

Netistä löytyy joitakin ”kristallitestejäkin”, joiden perusteella voi ikäänkuin harjoittaa intuitioleikkiä etänä – katsella eri kiviä, valita se joka johon katse eniten kiinnittyy ja lukea kyseisen kiven hoitavista, puhdistavista tai tasapainoittavista ominaisuuksista. Itse koen kausia, jolloin tavallaan tunnen erityistä vetoa juuri tiettyjä kiviä kohtaan. Uskon itse siihen, että keho kertoo sen hetkisestä mielentilasta ja siitä, mitä se kulloinkin ”tarvitsee”. Välillä rauhoittavaa ametistia, sitten taas maadoittavaa savukvartsia tai kenties energioita selkeyttävää ja intuitiota vahvistavaa kirkasta kvartsia. Jauhan kyllä jatkuvasti siitä ennustajakäynnistä, mutta ennustaja kertoi myös mitä kiviä juuri nyt tarvitsen! Kuulemma kaikkea vihreää ja purppuraa, jotka auttavat aurani värejä eheytymään 😀 Itseasiassa ametisti on ollut jo jonkin aikaa ihan lemppari!

Tein muutama viikko taaksepäin tämmöisen ristikon kivistä ja leikin pojan kanssa ”kivipeliä”, tämä sai poimia kiinnostavan ja ihan jännityksellä katsoin, että mikä on pienen mielestä kiinnostavin! Taisi olla tuo vihertävä valtameri-jaspis, toinen oikealle vasemmasta reunasta alimmalta riviltä. Välillä on hauska pelata kivitestiä ihan omankin kivikokoelman kanssa ja katsoa, että mikä vaikuttaa juuri silloin kiinnostavimmalta. Voi vaihdella nimittäin päivän tai viikon mukaan, tosin muutamat kivet ovat ainakin itselläni semmoisia vakiosuosikkeja (esimerkiksi näistä kuvien kivistä tuo vaalean turkoosi amatsoniitti, eli unikiveni ja oikean alakulman savukvartsi). Vähän aikaa sitten oli semmoinen kausi, että oli kuukivi aina mukana laukussa.

Jos joku näistä kiinnitti erityisesti teidän huomion, niin voin kertoa kiven nimen kommenttiboksissa, niin pääsette tutkailemaan! ???

 

Ps. Pakko myös vinkata täällä pari päivää sitten IG Storiesissa vilauttamaani ”kristalliraamattua”, haha! Tilasin kirjan joskus kesällä ja vaikka eri kivien ominaisuudet olivatkin/ ovatkin melko tuttuja, niin tuo kirja on siitä hauska, että aina jos haluat tutkia jotain tiettyä kiveä, löytää sen helposti kirjasta vaikkapa iltalukemisena 🙂 Itse tilasin kirjan Adlibriksestä, josta se aikaisemmin oli loppu, mutta tuli kesällä vihdoin taas varastoon!

Sisältää kaupallisen linkin.

7 vastausta artikkeliin “Kuinka valita sopiva kristalli?”

  1. Hei tosi kiva postaus etenkin aloittelijoille! Osaatko tuosta ekasta kuvasta sanoa ylhäältä katsottuna 3. rivin 3. ja 4.rivi 3. kivi, minkä nimisiä? Eli nuo missä oranssia, lilaa, turkosia ja toinen on melkoisen turkoosin värinen? 😀 mielenkiintoisia nämä kivijutut.. 🙂

    1. Hei ihana jos tykkäät! 🙂 Tuo eka on aivan mieletön ja yksi omiakin suosikkeja, se on Ruby in fuchsite, eli täällä löytyy tietoa: https://meanings.crystalsandjewelry.com/ruby-in-fuchsite/ Eli on rakkautta ja positiivisuutta tuova kivi!

      Toinen on amatsoniitti, joka on itselläni unikivenä ja myös ihan suosikkeja <3 Se on tosi rauhoittava kivi, joka auttaa mm. käsittelemään tunteita ja löytämään itsensä :) https://www.energymuse.com/amazonite-meaning

  2. Ylimmäinen kuva, toiseksi ylin rivi, toinen kivi vasemmalta… mikä on tuo kaunis kivi? Olen huomannut salakavalasti hurahtaneeni kivihommiin (sun postauksilla ja kauniilla kuvilla on ollut iso vaikutus tässä!) ja käynyt jo muutamaan otteeseen Kivikauppa Seraphinessa ja Somsolassa ihastelemassa, tunnustelemassa ja ostamassa muutamia kiviä. Tuntuu, että niitä olisi koko ajan saatava lisää ja googletellessa eri kiviä vierähtääkin jo useampi tovi, haha 🙂

  3. Mä kans kiinnitin eniten huomiota tohon sateenkaarifluoriittiin <3 Selkeästi ollu tässä viime aikoina ainakin keskittymisen kanssa haastetta..

  4. Mikä kristalli on 4 rivin 7 kivi itselläni on semmoinen mutta mistään en löydä kiven nimeä? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.