Arkihulinaa

Huhheijaa millä hulinalla tämä viikko alkoi. Puuhailin eilen käytännössä koko päivän, ensin töissä ja kotona sitten koko illan pipojuttujen kanssa. Ilta vierähtikin ysiin asti pipotilauksia pakkaillen. Se on muuten todella kivaa hommaa! Vaikkakin hieman erilaista ”työtä”. Mikä on ehkä parasta näissä pienissä proggiksissani, on juuri se kuinka paljon oppii uusia juttuja. Esimerkiksi pakkaaminen on yllättävän rauhoittavaa ”aivot narikkaan”- hommaa, vaikka noin muuten pidänkin postikeikkoja todella rasittavina, haha.

Olin kuitenkin eilen niin onnellinen siinä vaiheessa kun pääsin ennen nukkumaanmenoa edes hetkeksi naputtelemaan koneelle ja makoilemaan pitkän päivän päätteeksi. Tarvitsen ennen yöunia edes hetken ”omaa aikaa”, oli se sitten jotain puuhastelua, käsitöitä, äänikirjan kuuntelua tai sitten ihan jotain vaan somen pläräämistä. Jotain, joka saa ajatukset rauhoitettua ja käsiteltyä päivän tapahtumia. Muuten jää helposti ylivirittyneeseen tilaan, joka ainakin itselläni vaikuttaa yöunen laatuun. Irti päästäminen päivän askareista ja ajatuksista on siis tärkeää ainakin minulle.

Postista puheenollen. Hitto kun alkoi ottaa päähän nyt viimeksi kun roudasin sinne lähetettäväksi kuplakirjeeseen pakattuja litteitä pipoja, jotka ovat aina ennen menneet kirjeenä. Nyt aspan täti jupisi, että jos kirje tarttuu yhtään kiinni siihen ”mallireikään”, laitetaan lähetys postipakettina, koska ohjeistus sanoo. Pipokirjeeni olisi siis maksanut yli 8€ per lähetys. Huhheijaa! Tottakai ymmärrän, että ohjeistus on ohjeistus, mutta joskus olisi sallittua käyttä myös sitä tervettä järkeä, varsinkin jos on kyseessä joku tuommoinen alle 200g lähetys. No, otin sitten lähetykseni ja marssin Ärrälle. Postin toiminta on aiemminkin ottanut päähän, mutta pitkästä aikaa tuli taas semmoinen fiilis, että miksi maksaisin tämmöisestä mitään, jos lähetys hoituu paremmin (ja halvemmin!!) muutakin kautta?

Eräs asia ahdistaa näissä kylmemmissä keleissä. Nimittäin se, että pukeutumisinspis on aivan nollissaan. Yhtäkkiä kaapista ei sitten mukamas niiden kaikkien kesämekkojen jälkeen enää löydykään mitään järkevää lämmintä vaatetta. Tai siis semmoisia, joissa tuntisi itsensä oikeasti kivaksi. Muutamat viimeiset asukuvatkin ovat olleet sitä luokkaa, että kehtaako niitä edes julkaista. Syyspukeutuminen ei siis tosiaan ole ainakaan vielä hallussa, eli pientä kriisiä ilmassa sen suhteen. Omalla kohdallani mennään aika vahvasti marraskuusta maaliskuuhun semmoisessa ”suojautumisen moodissa” kun yrittää lähinnä vain sinnitellä piiloutuen, untuvatakin, pipon ja villapaidan sisään. Huh, takana ovat myös ne päivät kun lapsen kanssa aamulla ulos lähteminen oli vaihdikasta hommaa.. Tervetuloa haalarikausi, kerrospukeutuminen ja aamuiset pukemisraivarit äärimmäisen temperamenttisen taaperon kanssa 😀 Tiedän, sama loru vuodesta toiseen, mutta pimeä syksy ei vain ole minulle sitä vuoden parasta aikaa..

Melkein muuten huijasin kun väitin, etten ostanut reissusta mitään vaatteita.. Yhden t-paidan lisäksi nimittäin ostin nuo kuvien Leviksen farkut, joita tuumailin jo kesällä Köpiksessä. Malli on Wedgie Straight ja lahkeet ovat vajaamittaiset, ihan parhaat siis lyhkäisille! Pakko jakaa täällä kaikki mahdolliset pätkien housuvinkit aina jos törmää hyviin. Niitä on nimittäin vuosi toisensa jälkeen edelleen yhtä tuskaa löytää. Uskokaa tai älkää, mutta vaatekaapistani löytyy jopa yli 10 vuotta vanhoja farkkuja. Myös niiden suhteen panostan ehdottomasti niihin hyvin istuviin ja kestäviin yksilöihin, jotka kestävät kulutuksen lisäksi myös aikaa.

Tennarit / Vans

Farkut / Levi’s

Poolopaita / H&M

Takki / Marella (2nd hand)

Onneksi tennarikeli kuitenkin jatkuu vielä toistaiseksi!

 

Kuvat Jutta

4 vastausta artikkeliin “Arkihulinaa”

  1. Haha, mullakin on yli 10 v vanhoja farkkuja 😀 Just tosin heitin parit pois (tai tuunattavaksi) kun ne eivät menneet enää päälle 😀 ja osa ei edes ole menneet huonoiksi vaan ihan hyvin voi käyttää.

    1. Niinpä! Joitakin mäkin oon tuunannut enemmän nykymuotiin soveltuvaksi esim leikkaamalla lahkeita jne.. mutta farkuissa kyllä huomaa hyvin sen, että kun panostaa hyviin ja istuviin, niin ne kestävät! 🙂

  2. Tosi kivat farkut! Pitääpä itsekin tutkailla Leviksen valikoimaa. Löysin ekat Leviksen farkkushortsit kesällä kirpparilta ja nyt ei muita (shortseja) halua enää käyttääkään.

    Ja tiedän tuon tuskan talvipukeutumisen kanssa.. itsellä tosin tuntuu aina menevän hetki siirtyä seuraavaan sesonkiin, myös talvesta kevääseen jne. Oma tyyli tuntuu olevan näissä siirtymissä aina alkuun hukassa. Lomalla lämpimässä tilanne on kummasti kuitenkin eri, tropiikissa olo on aina kotoisa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.