#maanantaijutut

Ajattelin eilen illalla, että voisin tällä kertaa aloittaa blogiviikon hieman eri tavalla. Ei mitään tiettyä syvällistä aihetta, vaan ihan niitä näitä. Olin koko viikonlopun hieman nuutunut, osittain ehkä pienestä flunssasta johtuen (tottakai) ja myös kaikesta viime viikon poukkoilusta. Ainiin ja alkava kaamosväsymys, sekin vielä! Nukuin nimittäin viikonloppuna taas pitkästä aikaa päiväunet, vaikken yleensä tee sitä tosiaan melkein koskaan. Pimeys pistää tosissaan väsyttämään ja niin odottelen niitä päiviä kun aurinko taas näyttäytyisi. Marraskuuhan on juuri pahinta aikaa ihmisille, jotka ovat yhtään herkkiä kaamosajan oireilulle.

En edes haluaisi jauhaa näistä marraskuun ankeista päivistä, mutta nyt on ihan pakko! Aurinkoa kun ei ole näkynyt varmaan nyt viikkoihin, joka alkaa olla näin blogiin kuvaamisen suhteen melko hankala tilanne. En ole kuvaillut mitään kotona useampaan viikkoon, koska en yksinkertaisesti oikein ole voinut. Syynä tietty tämä pimeys. Kuikuilen Forecan appsiä päivittäin ja toivon, että sääennustukset olisivat muuttuneet ja olisi edes pilkahdus aurinkoa havaittavissa. Kuvituksena siksi tällä kertaa vanhoja kuvia, koska en myöskään viitsi postailla jokaisena päivänä niitä asukuvia.

Lähetin muuten viime viikolla ensimmäiset laskut yritykseni nimissä, iik! Voin kertoa, että näissä yritysjutuissa on kyllä riittänyt hommaa, vaikka onkin kyse tämmöisestä ihan minitoiminnasta. Nyt alkaa kuitenkin olla hommat melko reilassa ja kävin myös tapaamassa uutta kirjanpitäjääni viime viikolla. Ennakkoverot ovat nimittäin asia, josta olen kerännyt kamalan stressin, mutta kuulemma syytä huoleen ei ole. Sain tänä vuonna suurimmat mätkyni ikinä (eli siis 16€) ja olin jo niistäkin aivan paiseessa, vaikka kyse olikin lähinnä siitä, että ilmoitin jälkeenpäin tuloja, joita vähennykset eivät aivan kattaneet, vaikka alkuperäisen veropäätöksen perusteella olikin tulossa palautuksia. Yleensä kun pyrin aina siihen, että viilaan verot niin yläkanttiin, että palautuksia tulee aina. Kaikki rahaan ja talouteen liittyvä on asia, josta olen ihan supertarkka ja siksi halusin ottaa kirjanpitäjän, joka oikeasti tietää mitä tekee ja osaa avustaa näissä, sekä ehkä ymmärtää myös tätä toimialaani. Mutta näiden alkuhommien selvittyä ihmettelen kyllä, että miksi en ole perustanut yritystä jo aikaisemmin?

Vietin myös melko somevapaan viikonlopun. Itse nimittäin usein puuhastelen viikonloppuisin blogihommia ihan melkeinpä normaalien työpäivien verran. Vaikkei sitä ehkä uskoisi, menee ideoimiseen, kommenttien vastaamiseen, kuvaamiseen ja kaikkeen muuhun yllättävän paljon aikaa itse kirjoittamisen ohella. Välillä olen priorisoinut viikonloppuisin siinä mielessä, etten esimerkiksi julkaise postausta, vaan käyn läpi rästikuvat ja mietin tulevaa viikkoa. Aina sekään, ettei postaa mitään, tarkoita etteikö hommaa olisi riittänyt. Nyt pidin kuitenkin aamuja lukuunottamatta läppärin visusti kiinni viikonloppuna ja vasta eilen illalla aloin tuumailla tätä viikkoa. Ja kyllä, myös pieni sometauko on silloin tällöin enemmän kuin tarpeen!

Isänpäivälahjaksi ostin miehelle ulkoiluhanskat (koska erällä eivät ikinä pysy tallessa) ja uudet kotihousut. Ainiin ja myös lahjakortin Float Kallioon, jonka sain yhteistyön tiimoilta ja ajattelimme lähiviikkoina käydä vihdoinkin yhdessä kellumassa! Jos naisille on vaikea muka ostaa lahjoja, niin kyllä on myös miehille. Loppupeleissä ei haluaisi nykyään ostaa mitään ihan turhaa nurkkiin, vaan ennemmin juuri asioita oikeaan tarpeeseen ja hyvinvointia edistäviä juttuja.

Kertokaa, etten ole ainoa tämän alkavan kaamoksen ja pimeyden kanssa kamppaileva?! ?

 

4 vastausta artikkeliin “#maanantaijutut”

  1. Et ole ainoa. Marraskuu on pahin ja jotenkin vielä ankeammaksi juuri tän marraskuun tekee lumettomuus. Tulisi edes pariksi päiväksi. Lumi saa sentään pientä valoisuutta pimeään. Näinä pimeinä kuukausina satsaan tuplasti vitamiineihin. Aamulla vedän kunnon supersmoothien ja vaikka kylmä ja pimeä saa kaipaamaan raskaita lihapatoja ja täyteläistä pastaa, pidän huolen että lautasella on enemmän vihreää kuin lihaa ja hiilareita. Kun ympäristö on raskas ja ankea, pitää itse olla kevyt ?… Tsemppiä syksyyn!

    1. Niinpä, sepä siinä onkin niin ankeaa 🙁 Helpottaa heti harmaus kun tulee ekat lumet! Hyvä pointti, pitäisi itsekin syödä nyt mahdollisimman ravintorikasta ruokaa. Tsemppiä sinne myös 🙂

  2. Onhan tää kyllä aika harmaata. Musta tuntuu ettei viime vuonna ollut näin harmaata vai enkö mä vaan muista? Olin kyllä äitiyslomalla jolloin liikkui päivällä mutta ei tuolla kyllä päivälläkään ole kovin valoisaa :/ Mä tykkään kyllä pimeästä ja pimeydestä (tykkään kyllä auringostakin!) enkä siinä mielessä kärsi kaamoksesta, mutta uskon kyllä että harmaus masentaa koska toi on nyt niin harmaata ettei edes erota päivää. Mutta me laitettiin jouluvaloja ikkunoihin ja se auttaa! Tulee niin ihanan tunnelmallista ja kodikasta! Suosittelen! 🙂

    1. Tulikohan viime vuonna ensilumi jo melko aikaisin? Nyt on ollut jotenkin ennätyslämmintä vielä! Täytyy ehkä kaivella jotain valoja esiin, kiitos vinkistä! ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.