Heippa Suomi!


Jo kesällä ankeilin tulevaa talvea ennakkoon ja jonkin asteinen syysmasennus ehti iskeä jo ennenkö kesä edes ehti kunnolla päättyä. Silloin, kuten monena muunakin syksynä, haaveilin taas kerran syksystä ja talvesta ulkomailla. Kaukana kylmästä, aamuja ilman väsyneen taaperon kanssa tappelua toppavaatteiden pukemisesta ja sitä rataa. Tiedän, melko pieniä juttuja ja normiarkea, mutta toisaalta.. Pitäisikö sen sitten olla semmoista, vuodesta toiseen? Juuri pari viikkoa sitten kärräsin poikaa aamulla tarhaan kamalassa flunssassa ja tuumailin, että taas uusi päivä ja sama rumba. Enhän ole ainoa, jota juuri tuo perusarki on alkanut turhauttaa? Erityisesti näin talvisin. Toki arki on maailmassa kaikkialla, mutta itselläni ainakin piristää jo pienet vaihtelut elämää huomattavasti. Esimerkiksi aurinko tai lämpö. Kulunut kevät ja kesä olivat niin ihanaa aikaa, etten edes muista milloin kesästä olisi saanut nauttia vastaavalla tavalla. Se nyt olisi liian täydellistä jos meillä Suomessa olisi kaiken muun hyvän lisäksi vielä ihanteellinen ilmastokin. Ei, tämä ei yksinkertaisesti ole minua varten.

Vaikka rakastan äitiyttä ja perhe-elämää, on siinä myös se kääntöpuoli. Arki kun on melko rutiinien täyteistä. Samat hommat päivästä toiseen, työt, laahustaminen toimistolle räntäsateessa, se kun et näe aurinkoa viikkokausiin ja luulet jo tulevasi hulluksi pelkästä siitä kun katsot ikkunasta ulos silkkaa harmautta. Ehkä minä vain olen muuttunut, koska vielä vuosia taaksepäin en ajatellut lainkaan näitä samoja asioita näin vahvoin mielipitein. Se oli enemmänkin semmoista ”äh, vihaan räntää ja kylmyyttä”-jaarittelua, jolle ei loppupeleissä olisi tosissaan edes tehnyt mitään. Vähän ärsytti, muttei asiaa jotenkin edes ajatellut sen kummemmin. Ehkä elämässä keskittyi niin eri asioihin, ettei pysähtynyt kunnolla kuuntelemaan sitä, mitä sisin oikeasti sanoo. Ja kyllä, sitä se juurikin oli, ettei yksinkertaisesti uskaltanut tehdä mitään asian eteen.


Mutta ihmeitä tapahtuu ja asiaan tulee muutos. Kyllä, me lähdemme talveksi evakkoon. Lämpöön. Huhhei. Nyt pääsen kertomaan sen ääneen täälläkin! Onhan tässä riittänyt organisoimista, miettimistä, budjetointia ja pirunmoista säästämistä koirien hoidon ja alivuokralaisen suhteen. Enää pari viikkoa ja sanomme Suomelle heipat maaliskuuhun saakka. Vietämme joulun ensimmäisessä kohteesta, josta jatkamme eteenpäin. Vuodenvaihteen ja siitä viikon eteenpäin vietämme erään ystäväpariskuntamme kanssa toisessa kohteessa. Matkajuttuja ja erilaista arkea on siis luvassa täällä talvikuukausina, ainakin toivon, että ne tuovat aurinkoa myös teidän arkeenne. Blogijutut pyörivät toki normaalisti reissusta ✨??

Matkareitistä sun muusta kirjoittelen tarkemmin varmasti myöhemmin, mutta sen voin paljastaa, että jonkin sortin maailmanympärysmatka on nyt buukattu. Huhhei. Olen niin onnellinen, helpottunut ja innoissani, että tekisi mieli itkeä. Tuntuu siltä, että tämä on asia, jota yksinkertaisesti nyt itse ja me perheenä tarvitsemme kaiken tämän arjen härdellin ja taannoisen työuupumukseni keskellä. Sinänsä hassua, että vaikka koko matka oli syksyn Kalifornian reissulla vasta todella ajatuksen tasolla, kertoi tapaamani ennustaja tästä paljon. Matkan aikana tulee luovuuteni korostumaan, toteutan siellä itseäni kirjoittaen (en siis ollut kertonut blogistani) ja irtioton tarkoitus on tietyllä tavalla eheytyä takaisin omaksi itsekseni.

 

Eipä minulla muuta! Joulua odotellessa ????

 

Ps. Huomasin muuten juuri , että Tokmannin verkkokauppa myy sitä eilen hehkuttamaani essencen 3,50€ ripsi-primeria, sekä muutenkin tosi laajasti essenceä, mikäli kiinnostaa!

Sisältää kaupallisen linkin.

20 vastausta artikkeliin “Heippa Suomi!”

 1. Ihan mahtavaa, oon niin onnellinen sun puolesta <3 Innolla jään odottamaan kaikkia kirjoituksia reissusta 🙂

 2. Oi vitsit, oot kyllä niin ihanan rohkea ja inspiroiva! Olisi kiva kuulla enemmän käytännön järjestelyistä, ja toki odotan innolla että minne kaikkialle päädytte 😀

 3. Oi, ihanaa! Jään innolla odottamaan reissukuulumisia 🙂 Olen itsekin viettänyt yhden talven (joulukuun puolivälistä helmikuun lopulle) Brasiliassa ja se oli kyllä aivan mieletöntä viettää tuo talviaika lämpimässä ja valon keskellä!

 4. vau Iines, ihan mahtavaa! Olet kylla todella rohkea ja on inspiroivaa lukea blogiasi. sina todella teet unelmistasi totta ja elat hetkessa, etka vain jossittele, etta mita jos matkustelisi ympari maailmaa. Olet selkeasti ottanut harkaa sarvista kiinni ja paattanyt itse muuttaa elamasi suunnan kulkua ja taydet respectit sinulle! Niin monet ihmiset eivat ikina uskalla tai jossittelevat koko elamansa ja lopulta katkeroituvat, kun eivat uskaltaneet tehda sita mita oikeasti halusivat.
  itsekin odotan innolla taalla tulevaisuuden matkapostauksiasi! 🙂
  PS. Odotan myos innolla postauksiasi matkan jalkeen ja tulee olemaan mielenkiintoista lukea ajatuksiasi kaiken reissailun paatyttya. Tulee varmasti olemaan erittain avartava, opettavainen ja mullistava reissu mielellesi.
  iines 2.0 kirjoituksia odotellen 🙂

  1. Hei kiitos ihanasta kommentistasi <33 Toivon ainakin, että joku muukin inspiroituu näistä jutuista ja oivaltaa, että moni juttu on oikeasti vain siitä tekemisestä kiinni! Ei elämän pitäisi jäädä jossitteluksi 🙂 Haha, Iines 2.0!! ;D

 5. Wau, kuulostaa mielettömältä! Ihailen kyllä suuresti tuollaista asennetta että asiat pistetään toteutumaan eikä vaan jätetä sanojen tasolle. Tuntuu että sinulla on ollut tänä vuonna paljon tällaisia isoja juttuja jotka olet pistänyt toteen, huippua! Ihanaa pitkää reissua, jään innolla odottelemaan postauksia maailmalta!

 6. <3 samojen asioiden kanssa kamppailevana, lämpöön haikailevana kaamosvihaajana olen onnellinen sun ja teidän puolesta! Ihanaa!!

 7. Voi vitsi, ihanaa! Kuten yllä onkin sanottu, on tosi inspiroivaa lukea juttujasi. Liian moni, itseni mukaan lukien, junnaa vuodesta toiseen epämielekkäässä arjessa haaveillen asioista, jotka olisivat oikeasti toteutettavissa. Odotan innolla seuraavia postauksiasi aiheesta!

  1. Tosi mukava kyllä kuulla, että jutut inspiroivat!! Mutta toivon tosiaan, että nämä jutut herättäisivät muutkin tavoittelemaan unelmiaan 🙂 Kiitos hurjasti <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.