Faktoja suun terveydestä + Oral-B Genius Rose Gold-arvonta

Kaupallinen yhteistyö: Oral-B

Tällä hetkellä minulla on reilut puoli vuotta oikomishoitoa takana ja voin todeta, että tänä aikana on hammashygienia noussut arjessani entistäkin tärkeämmäksi. Hampaiden puhdistus jokaisen ruokailukerran jälkeen on melkeinpä pakollinen juttu, enkä olisi kyllä pitkälle pötkinyt tässä hommassa perinteisellä hammasharjalla. Alttius reikiintymiselle ja plakin muodostumiselle on nimittäin oikomishoidon aikana huomattavasti suurempi. Olen jo vuosia luottanut pitkäaikaisen yhteistyökumppanini Oral-B:n nimeen sähköhammasharjoissa ja tämä on yksi asia, jota en hevillä vaihtaisi pois.

Ensi vuonna olemme näillä näkymin siirtymässä sähköiseen hammasharjaan myös pojan kohdalla. Itse olen säästynyt rei’iltä koko elämäni ajan ja tottakai tavoitteeni on, että pääsisimme poikamme kohdalla samaan tilanteeseen. Perusteellisen harjausrutiinin opettelu onkin perheessämme oman esimerkkimme kautta tärkeä asia jo nyt. Sanoisinko, että lapsuudessa opituilla harjausrutiineilla ja suunhoidon esimerkeillä on suuri vaikutus siihen, miten asiaan suhtautuu aikuisena. Jos hampaiden harjaus on lapsesta asti ollut aivan toissijainen juttu, antaa sille harvemmin arvoa myöhemminkään. Mutta jos parin minuutin päivittäisellä panostuksella voisi edistää helposti kokonaisvaltaista hyvinvointia ja parhaimmassa tapauksessa välttyä myös ikäviltä rei’iltä, ylimääräisiltä hammaslääkärikäynneiltä ja ikävältä hammasremontilta vanhempana, miksi ei sitä tekisi?

Asia, jota ei ehkä ensimmäisenä tule ajatelleeksi on se, kuinka suuri merkitys suun terveydellä on kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Reikiintyminen ja ientulehdukset ovat useimmille tuttuja juttuja. Suun krooniset tulehdukset ovat yllättävän yleisiä vaivoja ja voivat pahimmillaan johtaa jopa vakaviin terveysongelmiin. Usein sanotaankin, että ”terveys lähtee suusta”. Huono hammashygienia lisää pahimmassa tapauksessa jopa sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, kun plakin myötä bakteerit pääsevät jylläämään suussa ja kulkeutuvat ientaskuista verenkierron kautta muualle elimistöön. Yleinen nyrkkisääntö on, että hampaat tulisi harjata kahdesti päivässä, vähintään 2 minuuttia kerrallaan. Loppupeleissä hammashygieniasta huolehtiminen on todella yksinkertaista, vaikkakin yksi niistä aiheista, jota saa kerta toisensa jälkeen olla toistamassa.

Miksi sähköinen hammasharja sitten on parempi kuin perinteinen? Ensinnäkin, tutkimusten mukaan sähköhammasharja poistaa plakkia huomattavasti tehokkaammin, kuin käsikäyttöinen hammasharja. Täytyy kyllä allekirjoittaa, että ero harjaustuloksessa perinteisen hammasharjan ja sähkökäyttöisen välillä on kuin yöllä ja päivällä. Esimerkiksi hammaskivi oli aikaisemmin omalla kohdallani aikaisemmin varsin tuttu juttu, sitä kertyi aina tiettyihin paikkoihin, kuten alaetuhampaiden taakse. Lisäksi on hankalien ja ahtaiden välien puhdistus huomattavasti helpompaa sähköhammasharjan avulla. Sen jälkeen, kun siirryin sähköhammasharjaan ja opettelin perusteellisen harjaustekniikan, olen päässyt hammaskivestä eroon kokonaan. Itse ostin ensimmäisen Oral-B:n sähköhammasharjani viitisen vuotta taaksepäin, eikä sen jälkeen ole enää tullut kuuloonkaan palata vanhaan. Minulle brändi on tuttu ja luotettava, semmoinen jonka nimeen voin vannoa täysin kaikkien näiden yhteisten vuosien jälkeenkin. Aivan heittämällä yksi parhaimpia hyvinvoinnin investointeja on nimittäin juurikin hyvä sähköhammasharja!

Minkä itse olen kokenut tässä vuosien varrella paremman puhdistustuloksen lisäksi, on se, kuinka sähköinen hammasharja mukautuu paremmin omiin harjaustarpeisiin ja on huomattavasti hellävaraisempi ikenille. Monien ongelma tavallisen hammasharjan kanssa on se, että tulee usein harjattua liian lujaa, mikä taas tekee todella huonoa ikenille. Oma pelastukseni herkille ikenille on jo vuosia ollut Oral-B-harjan Sensitive-toiminto, joka pesee hampaat hellävaraisesti ja ienystävällisesti. Mitä tulee muihinkin harjausohjelmiin, ilmoittaa harja aina automaattisesti, mikäli harjaat liian lujaa.

Sähköhammasharjan käyttö on myös huomattavasti yksinkertaisempaa kuin perinteisen harjan, koska pyörivä harja hoitaa harjauksen puolestasi. Oikea harjaustekniikka onkin antaa harjan yksinkertaisesti vain kevyesti ”liukua” hammaspintoja pitkin, jolloin pyörivä harja puhdistaa tehokkaasti hampaan pinnan, ientaskut ja hammasvälit. Moni perinteiseen harjaan tottunut nimittäin ajattelee automaattisesti sähköhammasharjaan siirtyessä, että sillä tulee ”harjata hampaita”, vaikka todellisuudessa sähköhammasharja on myös erityisesti ”huonojen harjaajien” vaihtoehto, koska harja tekee suurimman osan puolestasi. Lisäksi erilaiset kustomoidut harjaspäät ja tekniset ominaisuudet, kuten ajastimet ja harjausasetukset palvelevat hyvin yksilöllisiä tarpeita samalla edistäen tehokkaasti suun terveyttä.

Asia, joka on kehittynyt viimevuosina sähköhammasharjoissa hurjasti, on akun kesto ja juuri mahdollisuus yksilölliseen suunhoitoon. Harjan litiumakku kestää jopa 12 päivää latausten välillä. Itse siirryin vastikään edellisestä mallista tähän Oral-B Genius Rose Gold-harjaan, (on muuten sunnuntaihin 9.12 asti tarjouksessa 179€, norm. hinta 199€) joka miellyttää silmää näin ulkonäön puolestakin. Itse kustomoin harjaa myös värivalojen suhteen, pinkiksi aina tottakai! Laturinakin toimiva matkakotelo helpottaa myös harjan ottamista mukaan matkoille. Joulun lähetessä käy lahjaideointi kuumana ja mielestäni tämä Oral-B:n Genius Rose Gold-harja on erinomainen vaihtoehto joululahjaksi. Koko perheelle, puolisolle, lapselle tai kummilapselle. Suun terveyteen panostaminen ei ole koskaan hukkaan heitettyä rahaa. Itse ostin meidän ensimmäisen sähköisen hammasharjan juurikin lahjaksi yhteiseen käyttöön itselleni ja puolisolleni, sen jälkeen ei ole paluuta ollut. Jos lahjaideointi ei tuota tulosta, niin tässäpä yksi koko perheen terveyttä edistävä vaihtoehto.

Ja sitten! Sain yhden harjan arvottavaksi, joten yhdellä teistä on mahdollisuus voittaa itselleen tämä kuvien Oral-B Genius Rose Gold-sähköhammasharja ja 2kpl Gum & Enamel Repair-hammastahnaa. Osallistua voit kommentoimalla tähän postaukseen seuraavia ohjeita seuraten: Kommentoi ja kerro, millaisia kokemuksia sinulla itselläsi on sähköhammasharjasta vai mennäänkö teillä vielä perinteisen hammasharjan voimin?

Muista ilmoittaa osallistumisen yhteydessä nimimerkki ja sähköpostiosoite, jotta saan voittajaan yhteyden. Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 9.12 saakka. Voittaja kontaktoidaan sähköpostitse. Arpaonnea!

EDIT: Arvonta suoritettu ja voittaja julkaistu kommenttiboksissa, sekä kontaktoitu henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille osallistujille!

Eli, onko sähköhammasharja jo mukana teidän arjessanne?

 

 

Kuvat Jutta

146 Replies to “Faktoja suun terveydestä + Oral-B Genius Rose Gold-arvonta”

 1. Meillä on jo vuosia ollut käytössä sähköhammasharja aikuisilla. Pitäisi muuten uusia se kun akku on jo vähän kehno. Lapsi sai 1-vuotiaana joululahjaksi omansa ja siitä lähtien on hänenkin hampaat sähköhammasharjalla harjattu.

 2. Ihan perinteisellä harjalla on menty siitä lähtien kun muutin omilleni. Oon kyllä katsellut sähköhammasharjoja, mutta en ole raaskinut ostaa.. Tuo ruusukultainen olisi kyllä upea!

 3. Akku simahti nykyisestä sähköhammasharjasta, joten olen tyytynyt perinteiseen harjaan.

 4. Mulla oli mummolassa lapsena sähköhammasharja, mutta on aika hyvin unohtunut koko asia vuosien varrella.

  Tällä hetkellä perinteisellä harjalla mennään, mutta tuo Rose Gold olisikin kiva uudistus hammaspesuun!

 5. Sähköhammasharjojenkin välillä on varmasti suuria eroja ? Joskus oli käytössä joku halvin versio enkä pitänyt siitä ollenkaan. Perinteisellä hammasharjalla siis menty. Kiinnostaisi kyllä kokeilla tuollaista laadukkaampaa sähköhammasharjaa 🙂

 6. Tavallisella harjalla mennään, vaikka ostoslistalla ollut jo pitkään sähköinen, mutta aina tulee jotain yllättäviä menoja niin hankinta siirtyy

 7. Itse aloin käyttää sähköhamnasharjaa monta vuotta sitten, enkä enään vaihtaisi takaisin tavalliseen harjaan. Sähköhammasharjan käyttö on vaivatonta ja suu tuntuu paljon puhtaammalta kuin tavallisella harjalla pestynä. Olen joskus unohtanut reissulla sähköhammasharjan kotiin ja pessyt tavallisella harjalla. Tässä huomaa sen kuinka paremmin Sähköhammasharja pesee.

 8. Saman merkkinen Sähköhammasharja on ollut jo kauan käytössä ja olisi aika päivittää tämä hyvin palvellut hammasharja uuteen ?

 9. Sähköhammasharja on ehdoton! Tuntuu ettei ilman tule puhdasta. Kokeilin äitini luona upouutta harjaa ja nyt huomaa että kotona omani on hidas ja vanha! Nää uudet vielä tehokkaampia ja olo kuin hammashuollon jälkeen.

 10. Käytän sähköhammasharjaa vähän vaihdellen. Pidän ehkä enemmän normaalista hammasharjasta, mutta olen kyllä kuullut sähköhammasharjan eduista.

 11. Sähköharja ehdottomasti. Olen käyttänyt sähköharjaa siitäasti kun ne tuli Suomenmarkkinoille eli montakymmentä vuotta, enkä enää tavallista harjaa tule käteen ottaneeksi. Matkoillekin kannan sähköharjan mukaan. Nyt olisi uudelle tarve.

 12. Sähköhammasharja! Vihaan harjausta yli kaiken ja mieluiten ottaisin robottiharjauksen joka jylläisi suussa ilman että pitäisi tehdä mitään 😀

 13. Sähköhammasharja on, mutta en käytä sitä – vaikka pitäisi! Saan aina nuottia hammaslääkäriltä, sillä mulla kertyy hammaskiveä todella helposti. Uusi sähköhammasharja motivoisi varmasti käyttämään kunnon harjaa enemmän.

 14. Itsellä on käytössä molemmat, hassua kyllä. Sähköhammasharja on jo aika vanha, kovaääninen ja tuntuu vähän turhankin tehokkaalta joten käytän sen rinnalla lempeän pehmeää tavallista hammasharjaa. Mielessä kytee ajatus uudesta, oikeasti laadukkaasta sähköhammasharjasta jolla saisi hoidettua kaiken kerralla mutta lempeästi.

 15. Perinteisellä. Hienon harjan olet saanut, kelpaisi harjata hampaat puhtaiksi itsekin tuollaisella.

 16. Tavallisella mennään, mutta sähköhammasharjan hankinta ollut pitkään jo mielessä ja etenkin juuri tämä kaunokainen.

 17. Sähköhammasharja on yleensä päivittäisessä käytössä, mutta nyt on menty perinteisellä jo jonkin aikaa akun rikkoontumisen takia. Sähköhammasharjalla saa ihanan puhtaan tunteen suuhun, toisin kuin perinteisellä ?

 18. Olen käyttänyt nyt viiden vuoden ajan sähköhammasharjaa ja ilman en voisi enää olla. Oma harjani toimii edelleen moitteettomasti, mutta jos voittaisin arvonnassa niin antaisin uuden harjan läheiselleni joululahjaksi. Tämä ruusukultainen harja on todella kaunis 🙂

 19. Sähköhammasharja se pitää olla! 3 vuotta olen jo käyttänyt ja pois en vaihtaisi. Uusi kyllä tulisi tarpeeseen!

 20. Sähköhammasharjaa ei itselläni ole, mutta lapsuudessa sitä kyllä käytin! En ole koskaan raskinut ostaa sitä, vaikka let’s face it, ei ne enää nykyään niin kalliita ole… 🙂 Ehkäpä olisi vihdoinkin aika hankkia, tämä ruusukultainen olisi kyllä unelma!

 21. Mul on sähköhammasharja kaapissa mut en oo muistanu ostaa vaihtoharjoja niin pesen tavallisella harjalla väliaikasesti. ?

 22. Sähköhammasharja käytössä, mutta akku alkaa olemaan tiensä päässä. Tämä olis niin hieno?

 23. Tavallinen harja on vielä käytössä. Viimeksi kyllä hammaslääkäri suositteli sähköhammasharjaa. Tarpeeseen siis tulisi tuo hieno laite 🙂

 24. Sähköhammasharja on ollut käytössä vuosia, mutta vanhasta alkaa olla tehot lopussa. Olisi siis hyvä aika päivittää uudempaan malliin!

 25. Vaihdoin joitakin vuosia sitten sähköhammasharjaan ja mitä muutaman kerran sen jälkeen ”normi” harjalla harjannut, tuntuu ettei hampaista tule enää puhtaita! Eli paluuta ei ole. Oma sähköhammasharja alkaa vetää loppujaan akun osalta, joten uudelle olisi tarvetta

 26. Sähköhammasharja ehdottomasti, suu on paljon puhtaampi ja raikkaampi sen jälkeen vs vaikka miten harjaisit käsin. Eskari käyttää meillä myös sähköhammasharjaa ja on hyvin tunnollinen asiassa, koska se on niin kivaa. Mies päätynyt takaisin käsiharjaukseen, koska kuulemma aina saa olla lataamassa, eli tänne menisi uusi ehdottomasti 😉

 27. Mulla on sähköhammasharja, mutta miehellä ei, joten hänelle antaisin lahjaksi, jos voittaisin 🙂 Mukana.

 28. Jes kuinka tarpeellinen tää olisi! Mulla meni juuri edellinen mäsäksi ja uutta toivonkin joululahjaksi, eli sähköhammasharjaan luotan kans vakaasti.

 29. Ei ole vielä käytössä, harkinnassa kylläkin. Harjaan nimittäin hampaani aivan liian kovaa, josta olen saanut palautetta hammaslääkäriltä. Muutama ientaskukin on sen takia vetäytynyt. Nyt vaan on ollut sellainen elämäntilanne tuon syövän ja muiden komplikaatioiden jälkeen, että rahat on mennyt aika pitkälti sairastamiseen. Jospa joulupukki sen toisi.

 30. Monia vuosia jo ollut sähköharja enkä kyllä ikinä vaihtaisi enää manuaalimalliin. Jos voittaisin tämän harjan, niin antaisin sen anopille. Hän käyttää vielä vanhaa mallia ja ansaitsisi ihanan ihmisenä tämän joululahjaksi❤️

 31. Sähköharja on ollut käytössä jo vuosikausia. Nyt myös 3- ja 4-vuotiailla lapsilla. Uuden harjan tarpeessa ollaan, harjataan kaikkien hampaat samalla ”harjalla”, toki siis harjapää vaihdetaan mutta runko on kaikilla sama 🙂

 32. Meillä oli sähköharjat, ei vaan tullut uusittua kun simahti vaan palattiin perusharjoihin .. Olisi kyllä korkea aika palata sähköiseen.

 33. Minulla on sähköhammasharja käytössä ja olen miettinyt sellaisen hankkimista 3-vuotiaalle lapselleni.

 34. Minulla oli joskus sähköhammasharja mutta meni rikki enkä ole raaskinut ostaa uutta vuosiin. Tuo rose cold olisi aivan ihana! Olen noita nähnyt muuallakin.

 35. Ei ole sähköhammasharjaa tällä hetkellä. Ollut ostoslistalla kyllä jo tovin!

 36. Ei ole sähköhammasharjaa vielä, mutta haaveissa on ollut! Todella tyylikäs harja!

 37. Käytössä pääosin sähköhammasharja, joka tosin on jo lähemmäs 10 vuotta vanha. Päivitystä nykyaikaisempaan versioon pitäisi siis ehdottomasti tehdä. Tuo ruusukultainen on todella kaunis ja varteenotettava vaihtoehto 🙂

 38. On ollut jo hankintalistalla pidemmän aikaa. Joskus nuorempana tuli käytettyä, mutta jossain vaiheessa se vain vaihtui tavalliseen joka oli ”helpompi ja kevyempi” ottaa matkaan mukaan. Toki aikaa on reilut 10 vuotta ja onhan nuo sähköhammasharjat kehittyneet siitä huimasti 😀

 39. Sähköhammasharja ollut käytössä jo useamman vuoden. Perinteiseen harjaan ei paluuta. Sillä sähkiksellä tulee ihanan raikas ja puhdas olo suuhun harjauksen jälkeen!

 40. Melkein ainut ihana asia lomalta kotiin palatessa on kun saa pestä hampaat sähköhammasharjalla 😀 Eron huomaa selvästi, miten paljon puhtaammalta hampaat tuntuvat kun ne pesee sähköhammasharjalla. Puhdas suu on ihana asia! 🙂

 41. Sähköhammasharja on tuttu juttu, mutta laitteemme on jo iäkäs ja tämä olisi todellakin harppaus nykyaikaan! Puhdistusteholtaan sähkäri on ehdottomasti parhain. Olen joutunut pesemään tavallisella harjalla välillä (tällä meidän laitteella täryytys on sen verran voimakas että meinaan yökätä, kummallinen herkkyys suussani raskaus- ja imetysaikana!) kyllä kaipaan todella puhdasta tunnetta!!

 42. Aiemmin käytin sähköhammasharjaa, mutta kun se meni rikki en ole saanut aikaiseksi hankittua uutta. Toivottavasti siis nyt onni potkaisee!

 43. Onpa hieno 🙂 Oon käyttänyt sähköhammasharjaa ja eron kyllä huomaa tavalliseen, kaikinpuolin parempi. Mulla on paljon edullisempi harja käytössä jossa ei ole ajastinta eikä paineentunnistusta ja se ei näytä laheskään yhtä kaunis! 😀 Olis hieno voittaa sillä uuden hankinta on ostoslistalla.

 44. Löytyy sähköhammasharja, tosin se on aika vanha ja huono. Siksipä uusi kelpaisi!

 45. Sähköhammasharja on ollut muutaman vuoden käytössä, enkä palaa perinteiseen enää. Omani ei ole ihan noin hieno!:)

 46. Sähköhammasharja ollut käytössä useita vuosia, uusi, tehokas ja etenkin tämä kaunokainen kelpaisi.

 47. Sähköhammasharja on ollut käytössä ja hammaskiven takiakin ollut tosi hyvä juttu. Tosin nyt käynyt vanhaksi ja olisi uuden paikka.

 48. Tulipas tàstà hyvà lahjaidea, mikàli arpaonni ei suosi. Meillà pestààn hampaat sàhkòharjalla, otetaan se matkoillekkin mukaan, ei ole paluuta ei.

 49. En muista että olisin koskaan koittanut sähköhammasharjaa, mutta olisi kyllä mukava kokeilla. Perinteisellä hammasjarjalla on siis ainakin toistaiseksi koitettu pärjätä.

 50. Aiemmin oli käytössä sähköhammasharja, mutta sen hajotessa jäi käyttöön tavallinen harja. Eron kyllä tosiaan huomaa ja uusi sähköhammasharja onkin ollut jo pitkään hankintalistalla!

 51. Sähköhammasharja ollut käytössä jo vuosia, en enää vaihtaisi tavalliseen. Matkoilla tulee tosin käytettyä perinteistä.

 52. Sain ensimmäisen Oral-B:ni 10 vuotta sitten ja nyt rupeaa vetelemään viimeisiään! En pysty kuvittelemaankaan paluuta tavalliseen harjaan! Ihanan puhdas tunne suussa koko päivän. Koko perhe vannoo Oral-B: n nimeen! Olisi ihanaa voittaa kaunis uusi harja hampaideni iloksi ja onneksi!

 53. Mulla on joskus ollut sähköversio käytössä, mutta sen akun simahtaessa uutta ei koskaan tullut hankittua, joten viime vuodet on menty tavallisella hammasharjalla. Oon pohtinut kahden aikuisen talouteen jotain fiksua joululahjahankintaa joka upgreidais arkista eloa ja hammasharja tuntuu toistaseks imuria kivemmalta lahjalta. ?

 54. Sähköhammasharjaan siirtyminen 6 vuotta sitten poisti jatkuvat ientulehdukset. Paluuta normiin ei ole. Oma hammasharja on jo turhan vanha ja uusi tulisi tarpeeseen.

 55. Sähköharjaa käytän, aina. Jää raikkaampi fiilis ja tuntuu että puhdistuu paremmin, päälle vielä lankailut niin tulee illalla unikin paremmin. ?

 56. Nykyinen sähköhammasharja vetelee viimeisiään, joten tämä tulisi enemmän kuin tarpeeseen!

 57. Perinteisellä mennään, mutta sähköinen on ollut ostoslistalla jo vuosia. Jos onni ei nyt suosi, ehkäpä nyt on vihdoin aika hakea oma harja kaupasta.

 58. Sähköhammasharja on mullakin ollut käytössä jo viimeiset neljä vuotta, paitsi että poikaystävän luona tulee käytettyä perinteistä hammasharjaa? tosi hieno tuo ruusukultainen väri?

 59. Tää olis kyllä ihan huippu! Sähköhammasharjalla mennään mut siinä olis kyllä päivittämisen varaa. Tuo sovellus olis loistava puhdistuksen tueksi 🙂

 60. Sähköhammasharja löytyy ja pois en vaihtaisi, mutta tällä hetkellä vielä vain yksi koko talosta, johon päitä vaihdellaan! Oma ruusukultainen olisi niin ihana!

 61. Meillä käytetty jo useita vuosia sähköhammasharjaa, se ero peseekö normi hammasharjalla vai sähköhammasharjalla on niin suuri, että reissuunkin on ehdottomasti saatava sähköhammasharja mukaan! Haluaisin ton ruusukultaisen harjan niiiin kovin mutta en ole raaskinut ostaa koska vanha Oral-B kuitenkin edelleen toimii.

 62. Sähköhammasharjalla mennään 🙂 miehelle pitäisi vielä hommatta tuollainen

 63. Sähköhammasharjaa tulee käytettyä. Omani alkaa olla jo vanha, pitäisi hommata varmasti jo uudempi..

 64. Käytän sähköhammasharjaa ja poikanikin käyttää. Eron tavalliseen harjaan tuntee selvästi. Nykyinen alkaa jo olla tiensä päässä, uudelle olisi siis käyttöä.

 65. Vielä on perinteinen hammasharja käytössä, mutta kovin on alkanut sähköhammasharja kiehtomaan. Kenties jonain päivänä. Valinnan varaa on niissä niin paljon ja haluan siihen panostaa, sitten kun sen hankinta tapahtuu.

 66. Mulla on ollut jo monta vuotta sähköhammasharja enkä todellakaan vaihda enää tavalliseen. Matkoja varten mulla on Foreon harja koska se ei tarvi laturia mukaan. Oralissa joutuisi roudaamaan laturia mukana eli ei kiitos. Foreo oli erittäin hyvä ostos 🙂 eikä tarvitse toivottavasti enää ikinä käyttää tavallista harjaa.

 67. Harjaan perinteisellä hammasharjalla. Minulla on juuri paikkaushoito meneillään ja hammaslääkäri suositteli sähköhammasharjan ostamista. Tämä palkinto tulisi siis tarpeeseen 🙂

 68. Sähköhammasharja käytössä enkä enää pois vaihtaisi! Oon haaveillut tästä ruusukultaisesta yksilöstä pitkään, se on aivan upea! ?✨

 69. Käytän sähköhammasharjaa, mutta mulla on käytössä ihan joku muutaman kympin hintainen versio. On kyllä ollut jo (liian) pitkään suunnitteilla ostaa uusi, mutta haluaisin nimenomaan satsata johonkin TOSI hyvään ja se lähes 200e hinta tuntuu kovalta investoinnilta, minkä vuoksi on tullut lykättyä ja lykättyä. Toisaalta tiedostan kyllä, että logiikkani ei oikein toimi, sillä hammaslääkärissä käyntiin menee vähintään saman verran rahaa jos reikiä tulee.

  Voi kunpa voittaisin, mutta jos en niin viimeistään joulun jälkeen hankin kyllä vähintään melkein yhtä hyvän harjan kun tuon, mitä esittelet 🙂

 70. Itse olen nyt jo melkein vuoden päivät käyttänyt tavallista hammasharjaa, koska vanha sähköhammasharjani meni rikki. Uusi sähköhammasharja kelpaisi!

 71. Useamman vuoden vanha sähköhammasharja hoitaa hommansa aamuin illoin, mutta olisi mahtavaa päivittää se jo!

 72. Minulla on ollut aikanaan sähköhammasharja, mutta jostain syystä vaihdoin takaisin perinteiseen. Olen kyllä usein miettinyt, että pitäisi hankkia uusi sähköhammasharja!

 73. Heips, oon päässyt kokeilemaan sähköhammasharjaa, kun mun siskolla on. Mulla on sen luona oma harjapää, mutta kotona olisi ihana olla oma harja ❤

 74. Mulla on sähköhammasharja käytössä, mutta ihan joku halvin mahdollinen. Olis sen takia kiva saada vähän upgreidausta siihen!

 75. Käytössä on sähköhammasharja mutta jos on kiire tai en jaksa pestä hampaita niin kauaa kuin pitäisi tulee käytettyä normiharjaa sekä reissussa kun ei jaksa laturia raahata

 76. Tällä hetkellä mennään perinteisen hammasharjan voimin, mutta hammaslääkäri puhuu aina sähköharjan hyödyistå käynnillä, joten sellainen olisi ihana omistaa! 🙂

 77. Sähköhammasharja kuului pitkään arkeen kunnes hajosi ja nyt olisi kova tarve uudelle 🙂

 78. Sähköhammasharja käyttäjä jo viisi vuotta, eron huomaa jos joutuu käyttämään normiharjaa. Lankausta unohtamatta!

 79. Enää ei ole sähköhammasharjasta paluuta tavalliseen! Ennen harjasin tavallisella harjalla ikenet ihan verille ja hammaskiveä pukkas nopealla tahdilla. Nyt ikenet ovat säästyneet, hammaskiven muodostuminen on vähentynyt ja hampaatkin tuntuvat puhtaammilta 🙂

 80. Sähköhammasharja on ollut jo vuosia käytössä. Sillä saa mielestäni pienemmällä vaivalla puhtaat hampaat. 🙂

 81. Sähköhammasharja ollut varmaan koko ikäni. Nykyinen on kylläkin jo useita vuosia vanha. 🙂

 82. Eilisen hammaslääkärireissun jälkeen aihe on ajankohtainen.
  Itselläni ei ole kokemusta sähköhammasharjasta vaan olen aina harjannut ihan perusharjalla. Nyt kuitenkin mietin ihan tosissani sähköisen hankintaa. Mukana siis innokkaana!

 83. En enää perinteiseen hammasharjaan vaihtaisi! Pari vuotta on ollut sähköhammasharja käytössä:)

 84. Tuo sähköhammasharja on kyllä supertyylikäs! Meillä on jo useamman vuoden ollut sähköhammasharja käytössä, ja en vaihtaisi enää perinteiseen harjaan. Nyt sähköhammasharja alkaa olla käyttöiän lopussa, joten uudelle olisi tarve 🙂

 85. Meillä on jo varmaan kolmas Oral-B hammasharja käytössä ja haluaisin vaihtaa sen Li-akulla varustettuun versioon, koska sellaisen akku kestää elinvoimaisena paljon paljon kauemmin kuin vanhat akut. Hammaskiveä en vielä ole saanut kokonaan häviämään, mutta aion panostaa nimenomaan siihen jatkossa. Erityisesti pidän hitaammin pyörivistä pesuohjelmista, koska ne tuntuvat puhdistavan vielä tehokkaammin, kuin nopeat harjaukset

 86. Olen koko ikäni pessyt sähköhammasharjalla ja ollut tyytyväinen. Nykyinen harjani on halpa perusmalli ja yli 5 vuotta vanha joten tehot ja akku menettäneet tehonsa aikoja sitten ja nyt haaveilen uudesta harjasta.

 87. Perinteisellä harjalla pitkälti, mutta tuosta ruusukultaisesta on haaveiltu täälläkin! Aivan ihana ?

 88. Itselläni on sähköhammasharja, mutta pitäisi enemmän käyttää. Miehelleni pitäisi vielä sellainen ostaa.

 89. Koko perhe 2-veestä lähtien luottaa sähköharjoihin mutta omani kaipaisi jo päivitystä ?

 90. On jo käytössä sekä meillä vanhemmilla että 3-vuotiaalla 🙂 Alle 2-vuotiaana taidettiin siirtyä sähköhammasharjaan hänenkin osaltaan. Uuden harjan osto on joka tapauksessa edessä, joten osallistun!

 91. Vielä mennään perinteisellä, vaikka sähköinen onkin ollut jo pitkään hankintalistalla. Muutaman kerran olen päässyt testaamaan ja puhdistustulos on kyllä hieman eri luokkaa ?

 92. Ostin ensimmäisen sähköhammasharjani kolme kuukautta sitten enkä vaihtaisi enää tavalliseen harjaan.

 93. Sähköhammasharjaan siirryin neljä vuotta sitten eikä paluuta tavalliseen enää ole. Suu tulee niin paljon puhtaamman tuntuiseksi sähköhammasharjalla.
  Vanhan harjan akku alkaa olla huono joten päivitys uuteen olisi paikallaan.

 94. Just vähän aikaa sitten ostin ekan sähköhammasharjan koskaan, tosin halvimman mahdollisen!

 95. Kyllä se on käsittämätön ero mikä sähköhammasharjan ja normiharjan välillä on! Kuitenkin liian usein ”helpouttain” valitsee normihammasharjan, mitä yritän pitää aamuhammasharjana. Tosin sähköhammasharjani kaipaisi päivitystä… tulisiko sitten käytettyä sitäkin enemmän 😉

 96. Sähköhammasharja täällä jo käytössä enkä pois enää vaihtaisi. Mukana arvonnassa! 🙂

 97. Sähköhammasharja on nykyään ihan must meillä. Ruusukultainen on ihanan tyylikäs ja näyttävän ylellinen kylppäriin. -Elisabet

 98. Sähköhammasharja käytössä. Lapsella vielä tavallinen harja, mutta jossain vaiheessa varmaan täytyy hänellekin hommata 🙂

 99. Olen jo vuosia käyttänyt sähköhammasharjaa, enkä enää manuaaliseen vaihtaisi. Nykyään pakkaan sähköhammasharjan mukaan lyhyemmillekin reissuille. Oma harja pitäisi uusia lähiaikoina, kun ei enää lataus kestä niin pitkään kuin pitäisi. Ruusukulta <3 mätsäisi sopivasti puhelimeen

 100. Minulla ei ole vielä sähköhammasharjaa ollut, mutta kovasti sellaisesta olen haaveillut, sillä tiedän sen olevan tavallista hammasharjaa tehokkaampi vaihtoehto 🙂

 101. Olen noin vuosi sitten vaihtanut sähköhammasharjaan ja olen kyllä huomannut että lähtee enemmän plakkia.

 102. Perinteisellä hammasharjalla edelleen mennään, vaikka jo pitkään olen yrittänyt/halunnut siirtyä sähköisen käyttäjäksi.

 103. Meillä on koko perheellä omat sähköhammasharjat 🙂 omani tosin on jo kolme vuotta vanha ja tehot alkavat olemaan lopussa latauksesta huolimatta. Eli mukana arvonnassa!

 104. Sähköhammasharja ollut käytössä 2 vuotta, en vaihtaisi enää tavalliseen mutta parempaan sähköhammasharjaan olisi kiva vaihtaa 🙂

 105. Itse olen ehdottomasti sähköhammasharjan kannalla ja paluuta takaisin perinteiseen ei ole 😀

 106. Sähköllä harjattu jo parikymmentä vuotta ja menossa kai kolmas kone jonka vois jo taas päivittää 🙂

 107. Hei, ihana ruusukultaharja. Vanha sähköhammasharja jo 10 vuotta käytössä. Ois aika päivittää harjan runko uuteen ja vielä tosi kauniiseen.

 108. Sähköhammasharja on ollut käytössä jo kauan, ehkä vähän liiankin kauan kun akku ei meinaa enää kestää.

 109. No kylläpäs onkin kaunis? Sähköhammasharja on kyllä ihan ehdoton, tavalliseen en enää vaihtaisi, saa niin paljon puhtaampaa jälkeä!

 110. Sähköhammasharja on ehdottomasti parempi, mutta omassani alkaa olla akku jo aivan todella huono! Tätä olenkin ystävältäni kadehtinut jo pitempään 😀

 111. Meillä koko nelihenkinen perhe käyttää sähköhammasharjaa. Puhdistusteho on selvästi parempi sähköhammasharjalla vs. tavallinen. Oma harjani on jo hirveän vanha ja rämisevä, akkukin kestää max.2 pesua ennenkuin hyytyy ja ärsyttävästi aina kesken harjaamisen! Uusi olisi siis erittäin jees!!

 112. Meillä ensimmäinen sähköhammasharjan käyttäjä oli 1,5v lapsi koska hampaiden harjaus oli niin kauheaa hänen mielestään että hankittiin sähköhammasharja helpottaan hommaa. Itse harjaan välillä sähköhammasharjalla ja välillä perinteisellä ?

 113. Sähköisellä hammasharjalla mennään, tosin uusi on hankintalistalla, koska nykyisessä on surkea akku. Enää en tavalliseen harjaan vaihtaisi!

 114. Sähköhammasharjalla saa vain huomattavasti paremman lopputuloksen! 🙂 Edellinen on vain ollut käytössä niin monia vuosia, että se alkaa vedellä viimeisiään.

 115. Ei ole muutamaan vuoteen ollut sähköhammasharjaa käytössä kun vanhasta simahti akku. Pitäisi kyllä ehottomasti hankkia uusi, harjaustuloksessa on niin suuri ero!

 116. Käytin sähköhammasharjaa lapsuudesta teini-ikään. Teininä sähköhammasharjan käyttö jäi, sillä valvoin monesti nukkumaanmenoajan ulkopuolella ja vanhempani kuulivat sähköhammasharjan surinan puoli kolmelta aamulla…ratkaisin tämän ostamalla tavallisen harjan 😀 nyt 26veenä haaveilen sähköhammasharjasta – juurikin tuo ruusukultainen olisi aivan ihana!

 117. Kyllä löytyy, mutta uusi tekisi kyllä varmasti parempaa jälkeä hampaille 🙂

 118. Perinteinen hammasharja vielä käytössä mutta sähköhammasharjaan siirtyminen kyllä kiinnostaisi kovasti. Varsinkin jos harja olisi noin kaunis ruusukultainen.

 119. Joskus lapsena ollut käytössä sähköhammasharja mutta omaan talouteen ei vaan jotenkin ole raaskinut ostaa kun haluaisi sitten kerralla hyvän. Juuri kun kävin hammaslääkärissä niin tuli palautetta, että minulle haasteelliset takahampaat saisi parhaiten sähköhammasharjalla puhtaaksi, joten mukana ollaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *