Mikä minua kiinnostaa x 6

 Kivaa sunnuntaita! Tämä harmaa keli on taas aiheuttanut minulle melkoista päänvaivaa. Ahdistavaa kun tuntuu, että pää on jatkuvasti jumissa tästä pimeydestä, kuvaaminen täysin mahdotonta ja mitäköhän vielä.. Oli siis pakko kaivaa tähän postaukseen muutamia tb-kuvia kesältä ? Listasin tänään muutamia aihealueita, jotka erityisesti kiehtovat minua. Samaistuuko joku?

Ihmisten käyttäytyminen, psykologia ja psykiatria. Olen aina ollut todella kiinnostunut siitä, miksi me ihmiset olemme tietynlaisia, mikä ohjaa käytöstä, miten jotkut käyttäytymismallit voivat olla semmoisia, joita edes henkilö itse ei vain ymmärrä. Joku varmasti tietää jonkun tyypin, joka käyttäytyy esimerkiksi välillä sopimattomalla tavalla ja miettii, että miten tuo tyyppi ei vain tajua, ettei noin voi sanoa tai tehdä? Välillä haluaisin päästä hetkeksi muiden ajatuksiin ja tietää, että pohtiiko joku muukin näitä yhtä perinpohjaisesti?

Nähdä maailmaa ja elämää eri kulttuureissa. Asia, joka salaa jostain syystä kiehtoo, on mahdollisimman yksinkertainen elämä. Tiedättekö semmoinen kun nuorena kun lähti koulun jälkeen ulos vain hengailemaan, elämässä ei ollut to-do-listoja (okei, läksyjen lisäksi) ja suurin stressi oli tyyliin siitä, että tarvitsee uudet farkut ja miten saisi ylipuhuttua äidin niiden ostoon. Olen miettinyt, että kyllästyisinkö yksinkertaiseen elämään? Vaikkapa autiolla saarella, jossa keräilisin elannokseni simpukoita. Tietyt rutiinit ja hommat ovat arjessa kuitenkin niin juurtuneita, että pääsisikö niistä eroon? Jos ne ovatkin juuri ne ”omat jutut”, jotka tuovat iloa ja energiaa? Onko nykypäivänä enää edes mahdollista viettää yhtä yksinkertaista elämää kuin ennen vanhaan?

Maantiede. Olen ihan mantsanero, vaikka nyt itse sanonkin! Vaikka en kirjoittanut maantiedosta L:ää, tuli kuitenkin E ja tämä on juttu, joka on kiehtonut aina paljon. Enkä tarkoita nyt tietenkään vain sitä, missä mikäkin maa sijaitsee, vaan esimerkiksi mannerlaatat, tulivuoret, meret.. Miten kaikki jatkuvasti ”elää” aina mannerlaattojen liikkumisesta merivirtoihin. Jännää, mutta silti pelottavaa. Välillä jos alan pohtimaan jotain seikkaa, on ihan pakko googlata ja perehtyä tutkimaan juttu ihan perinpohjin. Tämä nyt ei liity maantieteeseen, mutta joku aika sitten tutkin ties kuinka kauan sitä, kuinka tietyillä kansoilla on ominaispiirteitä hampaistossa 😀 Ja olen muuten tosi hyvä arvailemaan, mistä joku ihminen on kotoisin, jos minulle näytetään kuva, haha. Yksi erityisjuttuni on, että olen todella pro tunnistamaan (yllättäen) rannoista ja maastosta, että missä päin maailmaa ollaan. Hiekka, rantojen muoto, palmut ja erilaiset saarten muodostelmat poikkeavat paljon toisistaan. Jos joku toinen ajattelee rantakuvasta, että hiekkaa ja palmuja näyttää samalta missä tahansa, olen niin eri mieltä! Erotan heti kuvista, että ollaanko Tyynellämerellä, Karibialla vai Intian Valtamerellä (vaikka näidenkin sisällä on tosi paljon poikkeamia esimerkiksi hiekan värin suhteen). Kertoo varmasti myös vähän siitä kuinka paljon olen elämäni aikana selaillut rantakuvia 😀 Olisi varmaan pitänyt ryhtyä maantiedon tai bilsan opeksi! Ne oli lukiossa mun ihan lempparitunteja. Tuli eilen jotenkin tosi paha mieli kun aloin miettiä tätä ja sitä, miksi en hakenut lukemaan maantiedettä?

Avaruus ja tähtiede. Molemmat ovat olleet suurimpia intohimojani lapsesta saakka. Pienenä katsoin paljon avaruusdokumentteja ja toivoin aina, että seuraavassa dokkarissa paljastettaisiin jotain merkittäviä tieteellisiä löytöjä, mutta ei. Viimeaikoina olen miettinyt asiaa lähinnä siltä kantilta, että millaista elämää toisilla galakseilla on? (Koska sitä aivan varmasti on!!!) Ja mikä tämä maailmankaikkeutemme on? Vain pölyhiukkanen osana jotain vieläkin suurempaaja käsittämättömämpää? Astrologiakin kiehtoo minua varmasti juuri sen vuoksi, että se liittyy tähtitieteeseen.

Toiset ihmiset. Kuten olen joskus aikaisemmin kertonutkin, olen todella utelias ja kiinnostunut siitä, mitä muille ihmisille kuuluu. Erityisen utelias olen muiden matkajutuille, en tiedä miksi 😀 Tai siis kiinnostaa aina mihin muut reissaa ja jos Facebookissa tulee eteen toisten matkakuvia, katson ne yleensä aina läpi, vaikka monet muut kuvat skippaisinkin. Toki ihmiselle on luontaista olla kiinnostunut muista ihmisistä, mutta silti sanoisin, että osaa ihmisistä kiinnostaa muiden ihmisten asiat vähemmän kuin toisia. Jos kysyn toisen henkilön kuulumisia tai miten tällä menee, olen oikeasti kiinnostunut tietämään. Semmoinen ”kyselenpä lämpimikseni, vaikkei oikeasti kiinnosta yhtään” ei ole minua varten, ihmissuhteisiin liittyen en siedä teennäisyyttä.

Yleisesti olen todella kiinnostunut kaikista tutkimuksista ja dokumenteista. Voisin katsoa vain pelkästään niitä! Lemppareita on luonto- ja tiededokumentit, rikosdokumentit ja kaikki maailman salaliittojutut.

Kiinnostaako teitä samat jutut? ???✨

 

Kuvat Jutta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.