Kylppäriasiaa ja inspiskuvia

Meidän kylppäriremppa-asiat ovat vihdoinkin edenneet ja aletaan olla loppusuoralla materiaalien, sekä rahoituksen osalta! Löysimme miehen työkaverin kautta hyvän urakoitsijan ja hommat ovat hyvissä käsissä. Tässä viikkojen varrella on tullut todettua, että kaakeleihin ja kalusteisiin saisi kulumaan kylppärirempassa kyllä pienen omaisuuden.. Remontti totisesti yllätti meidät kustannusten puolesta. Varsinkin kun maksoimme pari vuotta sitten keittiöremontista koneineen, töineen päivineen noin 10K (vai olikohan kenties jopa paljon vähemmän), jotenkin hullua, että pienen kylppärin remontti voisi maksaa vieläkin enemmän!

Suoraan sanoen ei jo ihan rahallisestikaan ole edes vaihtoehto pohtia mitään överiratkaisuja, mutta tottakai on toiveenamme silti yleisen asumismukavuuden lisäksi kiva kylpyhuone, josta oikeasti pidämme. Budjettimme rempalle on 14K, joka on tosin todella yläkanttiin laskettu ja tarkoitus olisi, että tuosta summasta jäisi vielä remontin ja uuden lämminvesivaraajan jälkeen myös edes muutama tonni, jolla saisimme toivon mukaan tehtyä myös jotain näille about 30v vanhoille parkettilattioille, jotka pahimmassa tapauksessa ovat jo niin kuluneet, ettei hiominen enää ole mahdollista. Haaveilen parhaillani kierrätetystä puulattiasta. Olen yrittänyt vähän tutkailla niitä, mutta ainakaan tällä hetkellä ei ole oikein löytynyt mitään. Onko joku teetättänyt puulattiat kierrätetyistä laudoista tai parketista? Onko suositella jotain paikkaa?

Alkuun mietimme, että onko remontti edes järkevä ajatus? Olemmeko valmiita asumaan tässä vielä sen aikaa, että pääsisimme itsekin iloitsemaan remontin hedelmistä? Olen aikaisemmin elämässäni vaihtanut kotia poikkeuksetta aina noin 3-5 vuoden välein. Tässä kodissa ei kuitenkaan ole minulle koskaan tullut semmoista tunnetta, että haluaisi pois. Muutimme nykyiseen kotiimme reilut 2v sitten ja oma toiveeni olisikin asustella tässä ainakin vielä seuraavat 3-5 v lisää. Vaikka tämä onkin melko pieni, on kodissamme oikeastaan ihan kaikki, mitä kaipaan. Tilava 20m2 asuinparvi yläkerrassa (jota ei lasketa virallisiin neliöihin), ihanan rauhaisa oma piha, kiva huonejärjestys ja muutenkin yksinkertaisesti semmoinen ”kotifiilis”. Miksi siis vaihtamaan esimerkiksi yhtä huonetta isompaan, jos pärjää mainiosti näinkin? Eipä vajaan tonnin asuntolainan lyhennyskään mikään huono puoli ole kahteen pekkaan jaettuna. Jääpä rahaa muuhunkin, vaikka meille onkin tärkeä juttu kartuttaa varallisuutta myös maksamalla asuntolainaa pois. Täytyy muuten myöntää, että kärsin muutenkin jonkinlaisesta tiny house-fetissistä. Katsokaapa Instasta esimerkiksi @tinyhousemovement ! Jostain syystä pienessä, hieman erikoisessa talossa asuminen on aina kiehtonut. Niissä on vain jotenkin tietynlaista tunnelmaa, jota täällä meilläkin on. Vähän kuin täällä meidän minitalossa olisi kokonainen pieni maailma, haha!

Sitten siihen kylppäriin ja laattoihin. Lattiat haluamme mustana. Siis oikeasti mustana, ei tummanharmaana. Tämä on oikeasti osoittautunut jopa ongelmaksi, koska kaikki muka mustat lattialaatat ovat tummanharmaita, arghh! Meillä on tällä hetkellä kylppärissä semmoiset tummanharmaat ”peruslaatat”, samanlaiset oli myös Käpylässä taloyhtiön putkirempan jäljiltä. Ja kaikkein vähiten haluaisin laatat, jotka muistuttavat jotain taloyhtiön yhteisen saunan kaakeleita. No, olemme todenneet ettei vaihtoehtoja kuitenkaan ole ihan kamalasti. Ensin intouduin mustista hexagon-laatoista, mutta ne ovat vissiinkin kaatojen suhteen hieman haasteellisia.. Samoin kuin isommat lattialaatat. Tommi taas ei mielellään haluaisi lattiaan kiiltäviä laattoja, koska liukkaus. Olemme siis melkolailla taas lähtöruudussa ja niiden peruslaattojen äärellä 😀 Saumaukset tulevat kuitenkin mustina, joten hieman erikoisempaa sentään tiedossa.

Keittiössähän meillä on nämä neliö-peruslaatat samalla tiililadonnalla ja mustalla saumauksella, olemme olleet todella tyytyväisiä valintaan. Lisäksihän nuo laatat ovat suunnilleen halvimmat mahdolliset. Ensin tuumailimme samaa myös kylppäriin, mutta sitten taas.. Toki sitä haluaisi samanlaisen teeman kumpaankin, mutta ehkäpä kuitenkin edes vähän erilaisen kuin keittiössä…? Mustat saumaukset on tulossa kuitenkin myös kylppärin seiniin.

Tällä hetkellä olemmekin tämän laatan kannalla, jota alkuun tuumasimme myös keittiöön. Onhan tuo melko perus ja nykyään melko yleinenkin, mutta tykkään silti! Sekä vähän erilainen keittiön neliölaattaan verrattuna. Iskee kamala innostus nyt näitä kuvia katsoessa!! Toivottavasti lopputulos on meidänkin kylppärissä yhtä kiva 🙂 Eräs juttu mitä innostuin tutkailemaan vasta eilen ollalla oli täysin musta kylppäri. Tehokkaalla valaistuksella saisi ehkä pahimman synkkyyden pois, mutta onhan kokomusta kyllä melkoisen synkkä..

Peilikaappi oli itselleni ihan no-no (voitteko uskoa, että mies olisi ollut sen kannalla, ovatko peilikaapit joku miesten juttu?!), nyt ollaan päädytty siihen, että seinään tulee iso peili ja sivuun yksittäinen ”sivukaappi”. Ne käydään ostamassa vasta ihan loppumetreillä todennäköisesti Ikeasta kun palaamme kotiin. Hanat ja suihku tulevat luultavammin mustina.

 

Mitäs tuumaatte? Onko joku tehnyt näiden tyylisen kylppärin?

 

Kuvat Googlen kuvahaku

8 vastausta artikkeliin “Kylppäriasiaa ja inspiskuvia”

 1. Ihania kuvia ja ideoita 🙂 Onko teillä kalkkinen vesi? Me rempattiin mustalla pukkilan matta hexagonilla+mustat saumat ja päivääkään ei ole ollut kylppäri puhtaannäköinen. En voi suositella mustaa lattialaattaa kenellekään, jolla on vähänkään kalkkinen vesi.

  1. Siis ilmeisesti ei ole kovin kalkkinen, koska ei olla nykyisellä tummanharmaalla laatalla huomattu kalkkiongelmia. En ollut edes ajatellut ennen näitä kommentteja, hyvä huomio!! 🙂 Harmi kyllä. Kerääkö laatta vai musta sauma kumpi enemmän kalkkijäämiä?

 2. En nyt tahallisesti haluaisi romuttaa haaveitasi, mutta.. oletko miettinyt miksi tummia tai etenkään mustia kylppäreitä tai lattioita ei juurikaan näe. Vesi on Suomessa melko kalkkipitoista joka tekee äkkiä tummasta tai etenkin mustasta lattiasta tosi ruman kalkkijäämien takia, myös saumoja saa olla todella usein jynssäämässä jos haluaa että kylpyhuone näyttää samalta kuin yllä olevissa kuvissa.

  1. Haha, totta! 😀 Mutta siis meillä on nykyinen lattia tosi tumma, lähes musta eikä olla huomattu mitään kalkkiongelmia sen suhteen. Toki varmaan on vähän suurempi työ siivoamisen kanssa 🙂

 3. Meillä on tummanharmaat laatat ja mustat saumat lattiassa, olen samaa mieltä kun aiemmat kommentoijat että kylppäriä saa olla hankaamassa jatkuvasti 😀 Yhdessä seinässä on valkoiset laatat ja se pysyy siistinä, muissa mustat ja niitäkin saa jynssätä jatkuvasti. Myös musta hana alkaa olemaan epäsiisti näin kahden vuoden jälkeen, väkisin jäänyt kalkkikerrostuma vaikka kuinka putsataan. Tykkään meidän kylppäristä kuitenkin kovasti, jossa myös mustat kaapinovet täytyy olla joka päivä pyyhkimässä 😀 Pysyypähän ainakin kylppäri siistinä!

  1. Haha, joo siis meilläkin on lähes musta lattialaatta nyt, niin siksi ei edes olla jotenkin ajateltu, että siinä olisi jotain ihmeellistä ;D Voi myös olla, ettei meillä ole niin kalkkinen vesi, koska ei olla huomattu sen suhteen ongelmia (eikä todellakaan olla ihan kamalan ahkeria siivoilemaan) ja juuri eilen illalla kävin syynäilemässä. Tiedän tuon tuskan mustien kaapinovien, meillä oli edellisessä keittiössä semmoiset ;D

 4. Pääkaupunkiseudulla ei ole kovin kalkkista vettä. Meillä oli Helsingissä musta kylppärin lattia, eikä siihen tullut mitään jäämiä. Go ahead vaan! (:

  1. No sepä selittää, kun meillä tosiaan on tälläkin hetkellä lähes mustat laatat, enkä ole huomannut sen kummemmin kalkkiongelmaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.