Unelmatukka

Yhteistyössä BP Hair  (=hiukset saatu, kampaamopalvelu maksettu itse)

Hiusteni kasvatusprojekti etenee kivaa vauhtia ja nyt ollaan pötkitty jo lähes puolitoista vuotta tasan yhdellä kevyellä raidoituksella viime kesäkuussa. Huh, nyt ihmettelenkin, että miksi en lopettanut vaalentamista jo vuosia sitten? Hiukseni ovat nimittäin kuin uudestisyntyneet nyt kun luonnollinen ja käsittelemätön hius pikkuhiljaa kasvaa esiin. Ei enää kuivia ja kaksihaaraisia latvoja, eikä edes sävy ärsytä. Mikä siinä onkin aina ollut, että siitä omasta luonnollisesta hiusväristä pyrkii eroon hinnalla millä hyvänsä? Vasta tämän kasvatusprojektin myötä olen huomannut kuinka paljon vaivattomampaa on olla värjäämättä hiuksia. Oikeastaan voisin nyt sanoa, että olen aivan äärimmäisen tyytyväinen hiuksiini! Vielä vähän lisää pituutta omiin hiuksiin, niin lupaan olla valittamatta enää mistään hiuksiin liittyvästä!

Kasvattaminen on tietysti todella hidasta, eikä oma tukkani ole tasamittaisena tällä hetkellä edes olkapäille saakka. Sanoisinko, että lyhyimmät hiukset ovat suunnilleen hieman korvien alle, eli hyvässä vauhdissa kuitenkin ollaan jo. Edelleen haen lisää pituutta ja tuuheutta hiuksiini pidennyksillä. Viimeiset 1,5v olen käyttänyt ainoastaan sinettejä, jotka ovat kasvatusprojektin yhteydessä paras vaihtoehto luonnollisuudellaan. Olen äärimmäisen uskollinen kampaajalleni ja kun löydän hyvän tekijän, en vaihda sitä pois vuosikausiin. Reilun vuoden ajan olen käynyt pidennyshuollossa Uudenmaankadun Qhairin Maria Häppölällä, joka taitaa erityisesti sinettipidennykset ja pidennysten leikkaukset aivan täydellisesti! Olen hehkuttanut täällä Mariaa jo aikaisemminkin, mutta häntä voisi kutsua varsinaiseksi pidennysguruksi ✨

Olen ollut hiustenpidennysten kuluttaja jo yli 10 vuotta, joten tässä ajassa voisin sanoa tietäväni melko paljon eri tekniikoista ja pidennyshiuksista. Niissä nimittäin on aivan hurjasti eroa! Eri tekniikat soveltuvat eri hiustyypeille ja omiin tarpeisiin eri tavoin. Teippipidennys on nopea laittaa, sillä saa todella hyvin massaa hiuksiin, kun taas sinettipidennys kestää kauemmin ilman huoltoa, on oikein laitettuna hellävarainen, luonnollinen ja sopii hyvin myös todella hennoille hiuksille. Se, millä on oikeasti väliä, on pidennyshiusten laatu. Tämän olen valitettavasti itsekin huomannut tässä reilun vuoden aikana. Huonolaatuista hiusta joutuu harjaamaan ja hoitamaan enemmän, se takkuuntuu helposti ja usein myös tulee kalliimmaksi, koska huoltoväli on lyhyempi. Huomasin itse viime talvena, kuinka blondi latvani katkeili pikkuhiljaa käytännössä kokonaan pois, osittain sen vuoksi, että käytössäni oli höttöinen pidennyshius, jota sai olla jatkuvasti harjailemassa..

Syksyn kynnyksellä kokeilin ensimmäistä kertaa BP Hairin uutta Premium Slavic-pidennyshiusta ja halusin testata hiuksia käytössäni ennen kokemusten kirjoittamista. Slaavilainen hius on ominaisuuksiltaan todella lähellä pohjoismaista hiuslaatua ja soveltuukin erityisen hyvin suomalaiselle hennolle hiuslaadulle. Hiuksia on käsitelty huomattavasti vähemmän kuin perinteisiä pidennyshiuksia, koska hiusten alkuperäinen sävy ei koskaan ole kovin tumma, jolloin hiusta rasittavia kovia käsittelyitä ei tarvita. Premium Slavic-hiusten sävymaailma soveltuu erityisen hyvin juuri pohjoismaisille hiussävyille. Esimerkiksi aasialainen pidennushius käy läpi melkoiset kemikaalikäsittelyt, jotta sävy saataisiin vaaleaksi. Itsekin olen monesti tuskaillut sen kanssa, että monet pidennyshiukset ovat laadultaan kovin erilaista oman hennon pohjoismaisen hiukseni kanssa.

Hiuslaatu on todella pehmeää, hyväkuntoista, taipuisaa ja uppoaa todella hyvin oman hiuksen sekaan. Olen tykännyt tästä aivan hurjasti. Harjaan hiukset läpi yleensä kerran päivässä (!!!) aamuisin, eikä hiuksiin synny tuollakaan harjausvälillä lainkaan takkuja tai rastoja. (Ottaen huomioon, että olen välillä jopa ollut käyttämättä hoitoainetta…) Mikä tässä hiuksessa on ollut aivan äärimmäisen hyvää, on aivan mielettömän hyvä kesto, niin laadussa kuin sinettien pysyvyydessä. En ole ikinä kertaakaan käyttänyt sinettejä, jotka pysyisivät näin hyvänä yhtä pitkään. Ennen tätä huoltoa olivat sinetit olleet päässä 3kk ja vielä olisi pötkinyt helposti ainakin kuukauden, ellei olisi ollut tätä reissua.  Itselläni on tällä hetkellä pääosin tummanvaaleaa sävyä #11, joka sopii luonnollisen hiukseni sävyyn aivan täydellisesti, sekä tehosteena kaksiväristä sinettiä, jossa on sekaisin vaaleaa ja tummanvaaleaa.

Premium Slavic-hiusta myydään ammattilaisille, eli jos hius kiinnostaa niin kannattaa pyytää omaa kampaajaa käydä ostamassa tai mennä yhdessä katsomaan sävyjä. Itse ostin ensimmäiset hiukset itse, koska halusin ensin testata niiden laadun ja kävimme kampaajani kanssa mallailemassa sävyjä ja mittoja Kalevankadun Gyylissä (Kalevankatu 26 A 1). Jos joku mietityttää, voi lisätietoja kysellä BP Hairilta. Omaan pidennykseeni käytetään yleensä noin 3 pakettia ja ellen väärin muista, maksoi yksi paketti vajaan satasen, joka on ehdottomasti maksanut itsensä takaisin pidemmän huoltovälin ansiosta. Itseltäni siis lämmin suositus tälle!

Mitäs tuumaatte uudesta tukasta? Outoa, etten virallisesti kai enää ole blondi, haha! 😱🌸✨

 

4 vastausta artikkeliin “Unelmatukka”

  1. Jotenkin ällöä laittaa jonkun muun ihmisen hiukset päähänsä 🤔

  2. Moikka, itse olen käyttänyt teippipidennyksiä tuuhennoksena noin parisen vuotta. Tällä hetkellä tosin omalla tukalla mutta kovasti sitä tuuheutta kaipailen. Kerroit, että itsekin sitä tuuheutta ja toki pituuttaki haet pidennyksillä ja että olet useampaa menetelmää käyttänyt, eli sinun suositus olisi sinetit? Olen ehkä jossain harhakuvissa että sinetit ei olisi parasvaihtoehto jos omat hiukset hentoiset? Olen kyllästynyt teippihiuksissa tiheään huoltoväliin joka itselläni on 1,5 kk – 2 kk, oma tukka kasvaa kuitenkin suht nopeesti mutta se tuuheus uupuu. Ja teipeissähän huomaa helposti sen kun tukka huutaa huoltoa.. Olisi tosi jees jos huoltoväli olisikin noinkin pitkä mikä sinulla. On kyllä tosi nätit sun hiukset 🙂

    1. Moi! Teipit ovat myös hyvät ja varsinkin jos hakee paljon massaa, mutta sinetit huomattavasti huomaamattomat jos pitää vaikkapa tukkaa kiinni korkealla ponnarilla. Muuten olisin varmaan pitänyt myös teippejä tässä välissä, mutta oma tukkani on edelleen niin lyhyt (leukaan asti), eikä oikein näyttäisi vielä luonnolliselta teippien kanssa 🙂 Siksi sinetit ovat tällä hetkellä parempi vaihtoehto ja myös siksi, että osiot voi leikata todella pieniksi, jolloin yksittäinen sinetti ei näy ollenkaan hennon tukan seasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.