Vuoden ensimmäinen paratiisisaarella

Hyvää uutta vuotta täältä paratiisista! Saavuimme lauantaina vihdoinkin Tahitin kautta pienemmälle sisarsaarelle Moorealle ja nämä viimeiset pari päivää ovat kuluneet lähinnä kauniita maisemia ihmetellessä. Okei, olen ehkä vähän tuskaillut myös äärimmäisen huonon netin kanssa, joten ymmärrettävistä syistä ei postaustahti ole välttämättä nyt vielä lähipäivinäkään yhtä aktiivista täältä keskeltä Tyyntä Valtamerta, mutta yritän parhaani 😀 Tällä hetkellä olen yrittänyt about 2h saada tätä postausta julkaistuksi. Täällä siis rentoillaan seuraavat viikot ainoina stressin aiheina wifin toimivuus ja se, kuinka yrität selittää 2-vuotiaalle rantahirmulle, että ihan kokoajan ei voi päästä rannalle tai veteen. Se nimittäin käy oikeasti työstä!

Lensimme Los Angelesista Tahitille 8h Air Francen yölennolla. Aikaisin aamulla perillä Papeetessa ja kentältä taksi kohti lauttaterminaalia. Eli kovin vaivatonta ei tänne reissaaminen todellakaan ole. Olimme sopineet tapaavamme täällä jo ennestään lomailleen ystäväpariskuntamme kanssa terminaalissa ja ottavamme saman lautan Moorealle, jossa vietämme yhdessä seuraavat 9 päivää, jonka jälkeen jäämme vielä toviksi tänne oman perheen kesken. 

Olen haaveillut matkasta Moorealle viimeiset 10 vuotta ihan rehellisyyden nimissä viikottain (ellen välillä jopa päivittäin), joten ette usko kuinka onnellinen olen kun vihdoin ja viimein istuskelen tässä terassilla aamukahvin kanssa kuuntelemassa meren kohinaa tuolta kaukaiselta riutalta. Eilen makoilin illan pimeydessä laiturin päällä ihmettelemässä tähtitaivasta (aivan mieletön) ja bongailin tähdenlentoja. Täällä uppoutuu kyllä niin eri asioihin, kuin mitä koriarjessa. Huh. En muista edes milloin olisin viimeksi ”ehtinyt” ihastella kunnon tähtitaivasta. Muutamaan otteeseen olen melkein alkanut itkemään, koska maisemat täällä ovat yksinkertaisesti maailman kauneimmat.

Eniten Ranskan Polynesiassa ja Tahitissa mietitytti pitkän välimatkan lisäksi hintataso. Se on nimittäin todella korkea ja olimme jo varautuneet siihen, että kaikesta saa maksaa aivan törkeästi. Kun ollaan pienillä saarilla, todella kaukana kaikesta (ja btw suurinpiirtein niin kaukana Suomesta kun maapallolla vain voi olla) , on logistiikka suuri haaste ja täten myös hyödykkeiden hinnat todella korkealla. Mutta sitten taas, puhutaan kuitenkin luksusluokan lomasaarista ja viiden tähden resortit ovat varmasti osasyy siihen, että hintataso on korkea. Loppupeleissä olimme ehkä varautuneet jopa vieläkin korkeampiin hintoihin, joten olemme olleet jopa jossain määrin positiivisesti yllättyneitä siitä, ettei esimerkiksi ruokailu maksa ihan niin paljoa kuin mitä odotimme, jos siis vähän katsot missä syöt.

Meillä on vielä muutaman päivän ajan auto vuokrattuna, niin käytetään päivät hyväksi ja kierrellään saarta ympäri. Varsinkin rannat ovat kovin erilaisia saaren eri puolilla, äärimmäisen kauniita kuitenkin kaikkialla.

 

Nyt kun netti (tuntien odottelun jälkeen) vihdoin näyttää rullaavan edes jotenkuten, niin julkaisen postauksen. Palataan myöhemmin! ✨

 

 

6 vastausta artikkeliin “Vuoden ensimmäinen paratiisisaarella”

 1. Wau, näyttää upealta! Maapallolla riittää niin paljon upeita paikkoja.. Tuonnekin voisin matkustaa koska vain! Kirjoitin juuri omaan blogiin postauksen Pohjois-Norjan reissulta ja on kyllä hieman vastakohta paikkana 😉

 2. Mitä kieltä siellä puhutaan ja minkälainen se hintataso loppujen lopuksi on? Olisi mielenkiintoista kuulla… vaikuttaa kyllä ihan paratiisisaarelta! Oi että, nauttikaa!

  1. Täällä puhutaan Ranskaa. Sanoisinko, että esimerkiksi lounas maksaa noin 15-20€, vesi 1-2€, illallinen noin 25-30€, majoitukset pääasiassa keskimäärin 150-200€/yö (siis 3 tähden), eli suunnilleen Suomen hinnoissa ollaan. Ja kiitos!! 🙂

 3. Hei,
  Mageelta näyttää ja tää saari olikin mulle aivan uusi tuttavuus. Mitä kautta ostitte lennot ja paljonko pulititte kokonaisuudessaan majoituksista, lentoineen? Onko tästä ”rahoituspuolesta” tulossa omaa postausta? Olis mielenkiintoista luettavaa.

  yst. Pinja // http://www.pinaycoco.fi

  1. Moikka! Ollaan maailmanymnpärysmatkalla ja Tahiti/Moorea ovat yksi kohde reitillä. Tänne lentää esimerkiksi Los Angelesin kautta, mitä itse olen katsellut niin lennot Tahitille liikkuvat noin 1200-2000€ välistä hieman ajankohdasta riippuen, eli hintavaa kyllä on 🙁 Majoitukset kustantavat noin 150-200€, siis suhteellisen edulliset.. Tosin nyt ensimmäisen viikon jaamme majoituksen ystäviemme kanssa. Maailmanympärysmatkan budjetista on ainakin tulossa postaus lähiviikkoina 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.