Lomafaktoja x 8

Kolme viikkoa reissua takana! Listasin muutamia lomafaktoja, jotka ovat päteneet täällä, tai lomillani yleisesti..

Rakastan trooppisia myrskyjä. Tai siis ”myrskyjä”, en nyt tietenkään mitään hurrikaaneja tai myrskyjä, jotka repivät talojen katot irti ja aiheuttavat megatulvia, mutta ukkosta ja sadetta, silloin kun ei sada ihan kokoajan. Semmoista kun palmut heiluvat, sade ropisee ja tuuli vähän ujeltaa. On ihanaa herätä yöllä sateeseen ja jatkaa unia makoisasti. Täällä Moorealla sataa varsinkin reippaasti juuri öisin. Ja tästä puheenollen alkoi juuri joku aivan megamyräkkä, olen täällä ihan täpinöissäni!!

Rakastan lomilla aamupaloja. Hedelmät, pannarit ja hyvä kahvi, niistä on hyvät aamut tehty. Vaikka Suomessa syönkin yleensä melko vaatimattoman aamupalan (kaurapuuroa ja jotain random-pakastemarjoja sekaisin), tykkään lomalla panostaa enemmän aamiaisjuttuihin. Täällä olen muutamana aamuna tehnyt munista ja paikallisista banaaneista meille banaanipannareita, nam!

Tällä reissulla on kyllä laiskistunut niin paljon! Moorealla tuntuu, että jo pelkkä lyhyt 20 metrin kävelymatka on päivällä tosi raskas ja haluaisi vain maata 😀 Tiedättekö, sitten kun juokset täällä ympäri pihaa pojan perässä hippaa, on illalla lähinnä tunne kuin olisit päivän aikana tehnyt jonkun suuremmankin urheilusuorituksen, haha. Pelkkä ravintolaan tai kauppaan raahautuminen on ihan järkky uurastus.

Voisin olla joka päivä vain pelkissä bikineissä. En juksaa yhtään kun sanon, ettei Moorealla varsinkaan tarvitse vaatteita tai kenkiä yhtään mihinkään! Parilla eri huljuvalla koltulla pärjäisi helposti varmaan kuukauden kun pyykkäisi niitä aina vuorotellen. Vaihdan heti aamulla bikinit päälle ja vasta illalla pois kun puen unishortsit jalkaan, ne on kyllä taas yksi pakollinen vaatekappale missä tahansa, haha.

En koskaan nuku lomalla myöhään. Tai no okei, en kyllä oikein koskaan muulloinkaan, mutta reissuissa tuntuisi jotenkin tuhlaukselta nukkua liian myöhään. On ihanaa kun voi toimia ja rytmittää päivät auringon mukaan, tuntuu että keho pääsee heti tietynlaiseen tasapainoon täällä. Menet nukkumaan tunti-pari auringonlaskun jälkeen ja heräät auringon noustua. Eipä ole uniongelmista tietoakaan. Ollaan koko porukka yleensä kympin maissa unilla ja vähän ennen seiskaa herään yleensä keittämään aamukahveja.

Lomilla en meikkaa käytännössä ikinä. Tai aivan poikkeustapauksissa. Täällä olen kolmen viikon aikana meikannut kolmesti, kahdesti Loseissa ja täällä Moorealla yhden kerran meidän dinneriä (ja okei kuvia) varten, mutta näiden kolmen kuukauden aikana jäävät meikkauskerrat todennäköisesti laskettaviksi kahden käden sormilla. Varsinkin tropiikissa on meikkaaminen inhottavaa, eikä siinä ole oikein mitään järkeäkään kun tuntuu, että ripsari ja peiteaine valuvat hien mukana pois about minuutissa. En voisi kuuna päivänä kuvitella laittavani täällä meikkivoidetta! Jossain vaiheessa voisin muuten esitellä kompaktit lomameikit, jotka on täällä mukana. Normaalisti kannan reissuun mukaan aivan maksimissaan ripsarin, peiteaineen ja huulikiillon.

Syön lomamatkoilla todella vähän herkkuja. Viime vuosina olen ehkä herkutellut matkoilla hieman enemmän, kuten pannariaamiaisilla (heh), mutta herkuttelu ei ole reissussa millään muotoa samanlaista kuin kotona. Kaupasta ei tule koskaan ostettua sipsejä tai makeaa, eivätkä jälkkärit ole muutenkaan minun juttuni. Tosin, nyt sorruin täällä ottamaan pizzeriasta jälkkäriksi banaani-nutellapizzan! Oli aika…imelää 😀

Pakkaan reissuun aina aivan liikaa vaatetta mukaan, vaikka luulen pakkaavani melko vähän. Tälläkin kertaa, vaikka kuvittelisi, ettei matkalaukkuun voi edes mahtua liikaa tavaraa lähes kolmeksi kuukaudeksi. Kerta toisensa jälkeen sitä kuitenkin huomaa, kuinka pärjäisi jälleen kerran niin paljon vähemmälläkin tavaralla. Tosin, nyt on reitillä hieman erilaisia ilmastoja, joten pakkaaminen oli senkin vuoksi vähän normaalia haastavampaa.

Samoja juttuja? 🦄

 

Ps. Kuvissa ovat kotimaiselta HallaxHallalta ennen joulua tilaamani bikinit. Pakko kehua, että jos etsit bikineitä, jotka sopivat erityisesti aktiiviseen menoon, niin suosittelen noita 🙂

 

 

2 vastausta artikkeliin “Lomafaktoja x 8”

  1. Pakko tulla kommentoimaan, et noi sun bikinit on 👌

    Itekin rakastan matkoilla aamupaloja ja myönnän pakkaavani aina ihan liikaa mukaan 😆

    Oon niin fiiliksissä tästä teidän reissusta, et odotan aina ihan intsinä uutta päivitystä blogiin! 😂 (Miten niin kotiäidin ilot on pienet?!)

    Pakko vielä sanoa, et vaikutat niin onnelliselta siellä. 😍 Olen iloinen sun puolesta, et teitte ton päätöksen ja lähditte perheenä kiertää maailmaa. Tekee varmasti hyvää sulle ja selventää ajatuksia siitä, et mitä oikeesti haluat elämältä.

    1. Kiitti! Noi bikinit on kyllä ihan huiput 🙂 Haha, ihanaa jos postaukset on odotettuja! ;D Kiitos hurjasti, oli kyllä ihan huippu päätös lähteä talveksi pois ja nimenomaan selventää ajatuksia <3 Ihanaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.