Suorat mielipiteeni x 5

Ajattelin pitkästä aikaa tehdä tämmöisen suorat mielipiteet-postauksen, heh. En nyt tiedä ovatko nämä mitään varsinaisia epäsuosittuja mielipiteitä, mutta suoria mielipiteitä kuitenkin. Kyseessä ovat vain omat mielipiteeni, enkä halua tuomita ketään, joka ehkä ajattelee toisin, joten peace out 🦄🌸😅

Vihaan fine dining-ruokaa ja kaikkea liian monimutkaista. Ahdistun yli kaiken muutenkin tunti tolkulla jatkuvista dinnereistä, varsinkin juuri niistä joissa piiperretään pienillä oudoilla annoksilla. Ihan suoraan sanottuna ne ovat silkkaa kidutusta. En tykkää hifistellä makuelämyksillä sitten ollenkaan, vaan ihan vain keskittyä siihen rehelliseen ruokailuun. Olen maistanut fine diningia ja tasting menu-ruokia, mutta täytyy sanoa suoraan, että usein maut ovat yksinkertaisesti outoja. Jos saisin päättää 200€ maistelu-menun ja 15€ pizzan välillä, valitsisin aivan heittämällä pizzan.

Itseäni ei henkilökohtaisesti kiinnosta suursuosikki Dubai matkakohteena kertakaikkiaan yhtään. Kerran olen ollut reilut 10v sitten ja se riitti. Vielä joskus 3-4 vuotta sitten yritin houkutella Tommia Finnairin pistelennoilla jollekin Dubain köllöttelylomalle viikoksi, mutta ei suostunut. Nyt en lähtisi itsekään, edes vaikka saisin ilmaisen matkan. Matkamieltymyksiä on niin paljon erilaisia, enkä väitä vastaan, etteikö Dubai olisi esimerkiksi lapsen kanssa helppo paikka reissata (lämmin, suhteellisen lyhyet lennot, hyvät fasiliteetit), mutta minua itseäni ei vain henkilökohtaisesti kiinnosta. Ihmisoikeudet, naisten huono asema, luonnon ja luonnollisten rantojen puuttuminen ovat suurimmat syyt, miksi valitsen itse muita lomakohteita. Vähän sama kun joku toinen ei ole lainkaan kiinnostunut lomasta tropiikkiin tai vaikka Los Angelesiin. Ennen tykkäsin myös esimerkiksi Miamista, mutta sekään ei kiinnosta nykyään jostain syystä tippaakaan. Eikä kyllä moni muukaan kohde, jotka ennen kiehtoivat.

Juuri tässä yksi päivä mietin, että en itse henkilökohtaisesti lähtisi mukaan verkostomarkkinointiin. En usko, että markkinoilla on oikeasti juurikaan verkostomarkkinoinnin tuotteita, jotka oikeasti olisivat parempia kuin markkinoilla vastaavat normaalisti myytävät kilpailevat tuotteet. Jotenkin niitä vm-tuotteita kuitenkin tupataan aina ylistettävän maailman parhaimmiksi ja kaikki muu onkin yhtäkkiä ”ihan paskaa”. Ei mene kyllä ihan läpi, ainakaan minulle. Muistelin juuri kuinka itsekin olen vuosia sitten saanut ihan ihme salamyhkäisiä yhteydenottoja joltain semi-tutuilta tyypeiltä, koska voisin olla kiinnostunut muuttamaan elämäntapani tai kuulemaan ”ihan parhaasta ravintolisästä”. Jep, jännä juttu, että kukaan ei koskaan sitten suosittele muuta kuin niitä vm-juttuja. Eikä siinä, varmasti löytyy hyviäkin tuotteita, mutta usein varmasti saa samalla hinnalla huomattavasti parempiakin tuotteita ja pelkkä semmoinen tyrkytys liittyen ihan mihin tahansa, ahdistaa. Ollaan yhtäkkiä parasta kaveria, vain koska halutaan auttaa ja myydä jotain. Ostinhan itsekin Young Livingin diffuuserin verkostomarkkinointituotteena, koska sitä oli kehuttu ja tuntui olla todella haastavaa löytää Suomesta diffuuseri (okei ja maksoihan sekin varmaan 100€), mutta öljyissä pitäydyn kyllä edelleen Frantsilassa, koska en jaksa uskoa, että YL:n olisivat yhtään sen parempia, kuin kotimaiset eteeriset öljyt, vaikka niidenkin suhteen vauhkotaan tyyliin, että muut öljyt ovat niin epäpuhtaita, että tuhoavat diffuuserin. Eeh.. Todellakin propsit heille, jotka ovat löytäneet verkostomarkkinoinnin kautta hyviä tuotteita tai mieleisen työn, mutta se ei silti oikeasti tarkoita, että se olisi kaikkia varten. No offense! Ja joo, jouduin teininä parin vuoden ajan mussuttamaan kotona kohtalaisen paljon kaikkea Herbalife-kamaa, koko homma sai jo silloin niskakarvat pystyyn ja nousee oksennus kurkkuun kun mietin niitä ateriankorvikejauheita.

Kommentteihin vastaamatta jättäminen blogeissa on ärsyttävää. Mielestäni kommentit ovat oleellinen osa blogin vuorovaikutusta ja pyrin parhaani mukaan vastaamaan kaikkiin kommentteihin. Itsekin olen hieman huono kommentoimaan muihin blogeihin ja ylinpäänsä lukemaan useampia kuin ihan muutamaa hassua blogia, mutta silloin kun kerrankin intoutuu jotain postausta kommentoimaan, eikä kommenttiin vastata, tulee kyllä jotenkin kurja fiilis. Monet ihmettelevät kommenttien vähyyttä, mutta miksi lukijat kommentoisivat, jos kommentteihin harvemmin tulee mitään vastausta? Tottakai tiedän itsekin, että vastaaminen on oikeasti työlästä (ja okei, myös kommentoiminen vaatii tietysti panosta), mutta jos kommentteja olisi vaikka muutama hassu, eikä bloggaaja silti jaksa niihin vastata, saa lukija helposti välinpitämättömän kuvan, eikä enää kommentoi. Kommentteihin liittyen olen itsekin nyt viikon-parin aikana huomannut, että niitä on tullut aivan huomattavasti vähemmän, kuin yleensä. Toki se aina harmittaa ja bloggaajana miettii, että onko siellä ketään ja kiinnostaako sisältö ylinpäänsä? Kommentit ja vuorovaikutus ovat kuitenkin homman suola, kuten tuossa mainitsinkin.

Olen tosi huono lukemaan tekstiviestejä. Saattaa mennä parikin päivää, että saan jonkun roikkuvan tekstarin auki. Enkä tiedä mikä niissä tekstareissa juuri on niin uuvuttavaa avata, koska Whatsapissa olen kuitenkin melko aktiivinen. Facebookin messenger-viestit on myös jotenkin raskaita, haha. Ennen tuli vain tekstareita, mutta nykyään tulee viestejä varmaan viidestä eri kanavasta jatkuvasti, varmaan siksi niihin vastaamisessa kestääkin. Ihan vain tiedoksi näin lopuksi, vaikkei kovin kiinnostava pointti ehkä ollutkaan.

 

Samoja mielipiteitä? Kiitos ja anteeksi! 🙈

 

Ps. Kiinnostaisiko teitä ohje villasukkiin? Olen tässä kuukauden aikana saanut neulottua reissussa villasukat itselleni ja pojalle. Voisin jakaa ohjeen kunhan saan sen tehtyä ✨

 

18 vastausta artikkeliin “Suorat mielipiteeni x 5”

 1. Juuri pari päivää sitten katsoin instastoriesista kun olit laittanut vanhoja kuvia, ja mietin että niiden perusteella oon lukenut siun blogia vuodesta 2010 asti ja ajattelin että pitäis kommentoida, jotenkin se vaan jäi 😀
  Ehkä osittain blogikommentoinnin vähentymiseen vaikuttaa se, että niin monessa somekanavassa reagointi on nykyään lähinnä tykkäyksiä jotka ovat helppoja ja nopeita. Myös sisältöä tulee seurattua itsellä laajemmin kuin vuosia sitten, ennen tuli luettua vain blogeja ja nykyään seuraan enemmän instaa, youtubea ja podcasteja. Vuosia sitten myös monet blogit sisälsivät enemmän arkipäivän kuulumisia joihin samaistuminen oli helpompaa kuin nykyisiin monesti kaupalliseen sisältöön.

  1. Heh, no mutta ihana kun kommentoit nyt ja mukava kuulla, että olet pysynyt matkassa mukana noin kauan <3 Ja ymmärrän töysin! Itsekin olen laiskistunut hurjasti kommentoinnin suhteen ja tuntuu, että nykyään tykkäys tavallaan korvaa sen, mikä ennen oli kommentti 😀 Ja olen samaa mieltä myös samaistumisen suhteen. Kiitos kun kommentoit, kivaa viikkoa 🙂

 2. Mä pystyn niin samaistumaan tohon Dubai -juttuun. Lennettiin nyt tälle viimeisimmälle reissulle Dubain kautta, oltiin siellä siis vain yksi päivä, mutta se riitti enkä kyllä vapaaehtoisesti sinne itse menisi. Oikeastaan en haluaisi sinne mennä vaikka mulle maksettaisiinkin. 😀 Mua ahdisti suunnattomasti se kulutushysteria, övriksi vedetyt kauppakeskukset ja se, ettei siellä näe luontoa missään. Tosi keinotekoinen ja sieluton mesta. Ja tähän kaikkeen päälle just nämä ihmisoikeusasiat, naisten asema jne. Jätti jotenkin tosi kylmäksi. Ja kaikki keinotekoiset rannat yms, näääh ei kiitos.

  1. Joo se kyllä ahdistaa eniten, että kaikki on tekemällä tehty, eikä mikään ole aitoa :/ Itse ainakin kaipaan juurikin luontoa matkoilla. Sen muistan, että tuolloin 2007 kun siellä olin, tykkäsin hyvistä shoppailupaikoista ja se jäi mieleen! 😀 Mutta nykyään on ne megaostaritkin ihan no-no!

 3. Apua. Sua on kyllä lähestynyt sitte aivan järkyt VM ihmiset 🙈 just semmoset tyrkyttävät saa mun niskavillat pystyyn ja se että kaikki muu on paskaa paitsi ne mitä itse myy🙈 Mun mielestä ikinä myyjä, oli se verkostomarkkinointi ihminen tai mikä muu tahansa EI SAA haukkua muita tuotteita, ikinä.
  Se tekee siitä myyjästä huonon ja itse en arvosta ainakaan niitä yhtään. Itse olen Nu Skinillä edustajana ja esim voin sanoa aivan rehellisesti että meidän peitevoide ei asetu omalle iholle nätisti joten käytän jotain muuta sen tilalla. Ja tämän sanon myös jos multa kysytään siitä, kerron rehellisesti ja usein asiakas silti ostaa sen😊
  Toivottavasti saat joskus himpun verran mukavampia yhteydenottoja vaikka et lähtisikään mihinkään mukaan 😊

  1. Ehkä mulla on vain käynyt huono tuuri, juuri noinhan sen pitäisikin mennä kuten sanoit! Tietty ihmisiä on erilaisia ja joillain motiivit erilaisia 🙂 Kiva kun kommentoit!

 4. Täytyypä nyt itsekin kommentoida. 🙂 Oon löytänyt sun blogin noin pari kuukautta sitten ja ai että on ihana seurata teidän reissua, oma matkakuume senkun kasvaa! Ja muutenkin tykkään tyylistäsi kirjoittaa ym. 🙂

 5. Samma här en tykkää Dubaista. Olenkin laittanut muistiini minne kannattaa mennä, niissä minun suosikkimaissani ei ole irtokoiria, eikä pahemmin kissojakaan. Se meissä suomalaisissa on hyvä ettemme laita koiraa menemään jos ei tykätä tai hakata sitä hengiltä kuin ei enää metsästetä sen kanssa.

  1. Meidänkin pitäisi tehdä listaa kohteista, joissa ei ole irtokoiria, tuntuu nimittäin, että niitä on niin monessa paikassa :(( Niin monta kertaa ollaan surtu reissuissa hauvoja ;(

 6. Heheh samaistuin vähän jokaiseen kohtaan! Fine dine -dinnerin kylläkin kelpuutan jonkun muun maksamana (eli jos sellainen tulee eteen työn kautta), mutta jos näitä olisi kovin tiuhaan varmasti alkaisi pänniä se hienostelu.. ovat kuitenkin nykyään sen verran harvinaista huvia että satunnaisesti ihan kiva päästä kokeilemaan jotain erilaista. Omia rahoja en kyllä moiseen laittaisi!

  Dubai on myös aiheuttunut aina itsessäni kylmiä väreitä, juuri noista mainitsemistasi syistä. Tämän mielipiteen kanssa on kyllä pitänyt olla varovainen kun tuntuu että suurin osa ihmisistä fanittaa Dubaita tosi paljonkin eikä sitä tietenkään halua olla mikään ilonpilaaja😊

  T. Aino ja 52 lukematonta tekstiviestiä (kaikki toki jotain palveluviestejä, oikeilta ihmisiltä tulleiden viestien kohdalla en toki ole näin välinpitämätön😅)

  1. Haha! Ollaanpa samiksia 😀 Mäkään en ole koskaan siis itse maksanut fine diningia, eikä kyllä harmita! Ja joo, se on totta ettei haluaisi pahoittaa kenenkään mieltä Dubain suhteen. Muut saavat ilman muuta reissata sinne, enkä kritisoi heidän valintaansa, mutta itseäni ei tosiaan henkiläkohtaisesti kiinnosta. Sain eilen mieheltä kuittia tuosta tekstari-asiasta ja täytyy myös vielä laittaa, että itse myös vastaan tietty tärkeisiin viesteihin, mutta nuo ihme mainostekstarit jää aina roikkumaan!! 😀

 7. Täällä samaa mieltä Dubaista – myö ei matkusteta maihin, jossa naisten asema on huono. Ei haluta tukea sellaista. Mielenkiintoinen postaus, aika moneen voin samaistua ja varsinkin verkostomarkkinoinnissa on ärsyttävää, kun monet yrittää ”pakkovärvätä”, että saisivat itselleen tiimin ja lisää tienestejä… Muutenkin vm vaikuttaa monesti kyseenalaiselta ja just jotkut tutut just alkaa olla niin hyvää kaveria, jos haluavat tuotteiden ostajaksi yms. 🤔 Muuten ei yhteyttä pidetä, ellei haluta myydä jotain. 😅

  1. Joo, semmoiset on nimenomaan hämyjä, jotka yhtäkkiä sitten haluavatkin olla kaveria ja selviääkin, että yritetään kaupustella jotain 🙂 Mutta joo, nuo ovat kyllä tärkeitä seikkoja matkakohdetta valitessa! 🙂

 8. Olen täsmälleen samaa mieltä tuosta kommentteihin vastaamatta jättämisestä. (toki myös fine diningista ja Dubaista, mutta tuo kommenttiasia nyt pisti eniten silmään :D) Jos joku on oikeasti lukenut mun tekemän blogipostauksen (tai edes kiinnostunut jostakin kuvasta), ja vaivautuu kommentoimaan, mielelläni vastaan samalla mitalla. Tai jos on todella kiire, vastaan edes lyhyesti. On todella inhottavaa, kun itse kommentoi todella pitkän ja analyyttisen jutun, ja sitten ei saa mitään vastakaikua. Ei hirveästi inspiroi kommentoimaan kyseiselle tyypille jatkossa.

  1. Niinpä! Onhan se turhauttavaa, että näkee aikaa ja vaivaa kommentin jättämiseen, eikä siihen reagoida millään tapaa :/ Kiva, jos ollaan samoilla linjoilla myös muiden seikkojen suhteen, hehe ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.