Tahiti taputeltu, mihinkäs seuraavaksi?

Nämä kolme viikkoa Ranskan Polynesiassa ovat olleet aivan mielettömiä, varsinkin maisemien ja kokemusten suhteen. Tahiti ja Moorea ovat todella erilaisia, mutta ehkä omaan mieleeni on Moorea tähän asti ollut kaikessa kauneudessaan ykkönen. Sitten taas kun mietin näitä Tahitin mustahiekkarantoja ja sateenkaaria, en enää osaakaan sanoa. Jos tulette Ranskan Polynesiaan, käykää edes parilla eri saarella! Paikat nimittäin eroavat aivan hurjasti ja avartaa nähdä kuinka erilainen meininki (maisemista puhumattakaan) voikaan olla kun hyppää muutaman kymmenen kilometriä saarelta toiselle.

Tahiti on muuten tunnettu tupla-sateenkaaristaan. Pakko myöntää, että ovat kyllä aivan superkauniita 🌈💕

Haaveilen vielä joskus pääseväni käymään jollain pienemmällä atollilla Ranskan Polynesiassa, katsomassa taas aivan erilaista menoa Tahitiin ja Mooreaan verrattuna. Ja joo, myönnettäköön, että Tyynenmeren muista kolkista kiinnostaa se Samoa edelleen hurjasti.. Ehkäpä siis vielä joskus! Vähän ehkä kaivelee, ettei saanut Samoaa yhdistettyä tähän samaan reissuun kun samalla suunnalla kerran ollaan, mutta ei voi mitään 🙂

Matkamme maailman ympäri ei ole ihan vielä edes puolessavälissä, eli kohteita on vielä edessä. Seuraava etappimme on Uusi-Seelanti. Lennämme tänään illalla Aucklandiin, josta vuokraamme auton ja kierrämme muutaman eri kohteen läpi pohjoisella saarella. Näillä näkymin jää eteläinen saari nyt pois, joka hieman harmittaa, mutta reiluun pariin viikkoon ei voi mahduttaa ihan kaikkea. Ei varmasti yllätä, että kohteet on valittu melko surffipainotteisesti ja ajattelin, että voisin itsekin raahautua pitkästä aikaa Uudessa-Seelannissa surffaamaan! Meinasin eilen illalla saada sydärin kun Tommi kysyi pokkanaan, että tarvitseeko sinne viisumin.. Eh. Saman kysymyksen olin kysynyt Tommilta yli kuukausi sitten ja kuulemma ei tarvinnut. Paniikkihiki alkoi nousta otsalle kun tuli joku oikosulku, että olenko ihan oikeasti muka unohtanut tarkastaa tämän? Tutkin nimittäin ennen matkaa aina mahdolliset viisumiseikat! Onneksi Suomi on mukana Visa Waiver-maissa, eli lyhyeen vierailuun saa viisumin maahan tullessa.

Pienen surffitreenit saivat jatkoa 😉 Ekaa kertaa treenailtiin vuosi sitten Havaijilla! Ei ihan huonoja paikkoja aloittaa, heh. Pieni tykkää aivan hurjasti! Saa nähdä millainen minisurffari tästä kehkeytyy. On jo nimittäin nyt ihan kreisi vesipeto. Vauvana vihasi jo pelkästään suihkua ja kylpyä niin paljon, että ehdittiin jo miettiä, että välittääkö tämä poika vedestä lainkaan 😀

Olen ollut Uudessa Seelannissa itse lapsena ja hämäriä muistikuvia löytyy, mutta rehellisyyden nimissä en tiedä maasta juurikaan. Tai siis siitä, että mitä siellä kannattaa tehdä ja missä kannattaa käydä? Lampaita, maori-kulttuuria, lumihuippuisia vuoria ja eteläisellä saarella Taru Sormusten Herrasta-maisemia, nämä ovat selviä juttuja, mutta noin muuten en oikeastaan tiedä mitä odottaa, hassua! En ole pitkään aikaan reissannut paikkaan, joka olisi kohteena niin vieras, ettei oikein tiedä mitä tulemaan pitää.

Olen ollut täällä aivan sekaisin päivistä ja kohta vielä enemmän kun ylitämme International Date Linen ja hyppäämme samalla kokonaan yhden päivän yli. Ennen oltiin 12h Suomesta jäljessä täällä ja huomenna sitten taas 11h edellä. Tänään on muuten täysikuu ja joku superkuu, vähän kyllä harmittaa että jää se nyt näkemättä tämän vuorokausi-hypyn vuoksi, mutta ei voi mitään 😀

Tuntuu kyllä haikealta jättää Tahiti ja Ranskan Polynesia, mutta toisaalta kolmen tropiikki-viikon jälkeen kaipaakin ehkä vähän jo vaihteeksi viileämpää säätä (tai siis alle +30c lämpöasteita, heh)  ja paluuta ”ihmisten ilmoille” rennon saarihengailun jälkeen. Uskon, että myös Uusi-Seelanti on upea!

Ja hei, jos teillä on vinkkejä Aucklandiin tai yleisesti pohjoiselle saarelle, niin ne ovat todella tervetulleita!! Kiitos jo etukäteen 🙂

 

Minua myös kiinnostaisi, että minkä kohteen matkajutut ovat kiinnostaneet tai kiinnostavat teitä eniten tällä reissulla? Los Angeles, Ranskan Polynesia vai Uusi-Seelanti? 🌎✨

 

16 vastausta artikkeliin “Tahiti taputeltu, mihinkäs seuraavaksi?”

 1. No ihan ehdottomasti nämä Tahitin ja Moorean lomakuulumiset ovat olleet kaikkein kiinnostavimpia! Täällä lähemmäs -30 asteessa päiväkausia viettäneenä lämmittää jo pelkästään katsella näitä kuvia 😀 alkaa itseäkin houkutella matkustelu vaikka olen nämä reilut 30 vuotta viettänyt pelkästään Suomen rajojen sisäpuolella. Pikku hiljaa alkaa tuntua että ehkä sitä vielä joskus rohkastuu niin että pääsee näkemään aivan erilaista maailmaa ja elämää 🙂 kiitos sinulle kun jaat näitä kokemuksiasi meille muillekin!

  1. Mukava kuulla!! 🙂 Teen siis vielä erillisen matkapostauksen Tahitista. Kiitos itsellesi kun seurailet juttuja ja kommentistasi <3 Toivottavasti reissuhaaveet toteutuvat 🙂

 2. Kaikki kohteet kiinnostaa! On kiva päästä seuraamaan teidän koko matkaa ja ihan vain aistimaan tunnelmaa. Yksityiskohtaiset vinkkipostaukset on myös hyviä, mutta itse tykkään jopa enemmän sellaisesta arkisesta tunnelmien välityksestä eri kohteista 🙂

 3. Aucklandissa kivaa aluetta on Ponsonby ituhippikahviloineen ja puoteineen, ja jos saaret ei vielä kyllästytä niin lauttareissu Waiheke islandille on tosi kiva 🙂 Toivottavasti menette Pohjois-Saarella Coromandeliin, vaikka veikkaan että surffi vie teitä varsinkin Raglaniin 😀 Mutta toivottavasti myös Coromandeliin! Hot water beach on ihan hauska nähdä ja tottakai se leffoista tuttu luolahommeli, mulla on black out ja unohdin nimen.

  Tottakai myös perus Rotorua, ehdottaisin myös ”Mordor-patikkaa” Tongariro Crossingia mutta taisitte olla ennemmin vesi- kuin vuori-ihmisiä? Tuo crossing on myös vähän kökkö jos sää ei suosi, ei nää niin paljon.

  1. Hei kiitos hurjasti! Meidän piti nyt ensimmäiseksi mennä Raglaniin, mutta vaihdettiinkin Waihi Beachiin kun ennusteet olivat huonot. Rotoruaa ja Coromandelia olenkin jo ohimennen tutkaillut netistä, täytyy ehdottomasti katsastaa ne vielä uudelleen. Kiitos aivan hurjasti vinkeistä!! 🙂

 4. Cape Reinga, Coromandel, Napier, Raglan, Rotorua, siinä muutamat omasta mielestä parhaat paikat pohjoissaarella! Oltiin ennen joulua 2kk NZ:ssä. Se on niin ihana paikka! <3

  1. Kiitos paljon!! 🙂 Raglaniin meidän piti mennä nyt ensin, mutta vaihdettiinkin, toivottavasti pääsemme kuitenkin vielä sinne myös! Rotoruaa ja Coromandelia olenkin jo vähän tutkaillut, täytyy kurkata myös nuo muut 😉

 5. Itse en juuri välittänyt Aucklandista ja koska maassa on niin paljon hienoja luonnonkohteita niin en tuhlaisi aikaani kaupunkeihin. Kuuluisia surffispotteja ainakin Raglan. Me surffailtiin ainakin Ahiparan 90 mile beachilla ja Waihi beachilla. Luontokohteista tsekkaisin Kauri metsät ja Coromandelin alueen. Suosittelen ehdottomasti auton vuokrausta ja holiday parkeissa yövytte ehkä edullisimmin. Puhelimeen saa ladattua kaiken maailman appeja missä on tietoa LOTR paikoista ja hyvistä vierailukohteista. Kokonaisuudessaan kyllä aivan mahtava paikka : )

  1. Kiitos hurjasti vinkeistä! Waihi Beachille lähdetäänkin tänään, alunperin piti mennä Raglaniin, mutta vaihdoimme suunnitelmia kun surffiennusteet olivat huonot. Toivottavasti päästään kuitenkin vielä Raglaniinkin! Kauri täytyy ehdottomasti tutkia, Coromandelia olenkin jo vähän ehtinyt googlailemaan. Täytyy myös katsastaa nuo appsit, en siis tiennyt, että myös täällä Pohjoisessa on LOTR-kohteita!! 🙂

 6. Oi oon niin kade varsinkin uudesta-seelannista 😭 ehdottomasti sieltäkin postausta!!

 7. Heippa,

  Loysin sun blogin joulunaikaan kun olitte Losissa ja olen jaanyt ihan koukkuun (nimimerkilla olen kohta ajassa jossa poikanne vasta syntyy.. 🙂 ).

  Minua henkilokohtaisesti kiinnostaa ja insipiroi suunnattomasti jokainen surffaava tytto ( vai naisiako tassa jo ollaan.. :P) joten jos surffilaudalle hyppaat niin ehdottomasti postausta surffista! Muutoin jokaisen maan postaukset on sulla niin kivasti kirjoitettuja etta tulevat kylla luetuksi. 🙂 Tykkaan tyylistasi, joka ei ole liian matkaopasmainen vaan oikeasti perustuu kokemuksiin ja paivakirjamaisuuteen.

  Ja pakko kommentoida tuohon aiempaan postaukseen, KYLLA se arsyttaa suunnattomasti jos bloggaaja ei vastaa kommentteihin! Ma luen aina myos kommentit ja jotenkin jaa bloggaajasta huono maku jos kommentteihin ei ole vastailtu ollenkaan. Tottakai ymmarran etta joskus jos kommentteja on satoja niin ei vaan mitenkaan ehdi mutta oikeesti muutama kommentti eiko niihin ehtisi edes vaikka kiitoksen sanoa? Olen itseasiassa jattanyt parin blogin lukemisen kokonaan juurikin tuon syyn vuoksi ja veikkaan etta siina on myos suuri syy siihen miksi kommentointi on vahentynyt niin paljon… Halutaan kommentteja mut sitten tuntuu et luetaanko niita edes? Eli kiva kun vastailet! 🙂

  Mukavia paivia Uudessa-Seelannissa!

  1. Hei ja aivan ihana kuulla 🙂 kiitos mukavasta kommentistasi!! Teen ehdottomasti surffipostauksen jos vain raahaudun täällä laudan päälle, tarkoitus olisi 😀 Ja olet täysin oikeassa kommenttien suhteen, kiitos ei paljoa vaadi ja voi olla ratkaiseva juttu siinä tuleeko lukija enää blogiin. Ihanaa loppuviikkoa! 🙂

 8. Ihanaa tervetuloa tänne Uuteen Seelantiin! Itse asun poikaystävän kanssa ihan etelä saaren pohjalla, joten pohjoinen on itselle vieraampi eikä hirveästi ole mitään vinkkejä antaa, mutta Wellingtonissa kannattaa käydä jos on aikaa ja kiinnostusta nähdä vähän kaupunkielämää. NZ on luonnon puolesta ihanan turvallinen, ei minkäänlaisia vaarallisia eläimiä, ei punkkeja eikä käärmeitä joten pitkin heinikkoa voi aina huoletta painella vaikka paljain varpain 😀 mukavaa reissua!

  1. Kiiiitos!! 🙂 Waude! Ja tosiaan, Wellington kiinnostaisi hurjasti, mutta jää harmiksemme varmasti tällä kertaa väliin :/ Ja se on täällä kyllä ihanaa, ettei tarvitse stressata myrkyllisten eläinten kanssa, varsinkin lapsen kanssa 🙂 Kiitos kommentista ja ihanaa viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.