Wadap, Uusi-Seelanti!

Huh, vihdoinkin Uudessa-Seelannissa. Viiden tunnin lento tänne Tahitilta hujahti melko helposti, vaikka väsymys alkoikin loppua kohden painaa. Poika malttoi aivan hurjan hyvin istua paikallaan ja lento oli ehkä yksi vaivattomimmista tähän saakka. (Ainiin ja Air New Zealand on ihan huippu lehtoyhtiö!) Olimme siis vasta myöhään maanantai-iltana perillä Aucklandissä ja vietimme ensimmäisen yön lentokenttähotellissa. Oli muuten niin outoa nukkua ekaa kertaa kuukauteen kunnon hotellissa ja hyvässä sängyssä kaikkien noiden bungalowien sun muiden jälkeen. Vaikka tuo lentokenttähotelli ei todellakaan ollut mikään kovin kummoinen, niin voi jösses mitä luksusta voi tämän matkalaukkuelämän keskellä olla ”tyynybuffet” ja neljä erilaista tyynyä, joista valita, ah. Sänkyhifistelijä kiittää!

Seuraavana aamuna noudimme vuokra-automme ja lähdimme ajamaan kohti ensimmäistä etappia täällä, Waihi Beachiä. Alunperin olimme buukanneet ekaksi kohteeksi Raglanin, mutta surffiennusteet näyttivät sen verran huonoa siellä puolella, että vaihdoimme suunnitelmia ja suuntaamme sittenkin ensin Waihi Beachille. Ja täälläpä sitä nyt ollaan, pienessä rantakylässä ihmettelemässä maailman menoa niin kaukana Suomesta kuin vain voi olla.

Eilinen meni melko väsyneissä merkeissä. Poika on ollut pari päivää todella huonolla tuulella ja itsellänikin on ollut jotenkin alavireinen olo. Taaperon kiukuttelut ovat myös semmoisia juttuja, jotka aika tehokkaasti tyhjentävät energiavarastot. Jos näistä blogiteksteistä saa sen kuvan, että meidän reissaaminen on aina helppoa ja täydellistä hyvän mielen matkailua, niin ei tosiaankaan. On päiviä, jolloin tuntuu ettei mikään suju, pienen päivä on silkkaa draamailua ja tuntuu, että pääsisi niin paljon helpommalla kotona, kuin reissun päällä. Huhheijaa! Onneksi nämä kaudet usein tulevat ja menevät, mutta olisi mielenkiintoista tietää miksi 2,5-vuotiaan elämä tuntuu välillä olevan niin kertakaikkisen rankkaa? Antaisin melkein mitä vain jos joku kuskaisi minua rannalle, toisi ruoan nenän eteen ja vielä kärryttelisi matkarattaissa ympäriinsä, haha!

 Käytiin tänään toistamiseen hengailemassa rannalla, piipahdettiin Waihi Beachin kylällä ja haettiin äsken take-away fish & chipsit. Nyt täytyykin sitten suunnitella, että mitä kaikkea täällä lähettyvillä kannattaisi nähdä (kiitos edelleen kaikille hurjasti vinkeistä pohjoisen saaren suhteen!!!), ainakin Coromandelissa olisi kiva käydä nyt kun ajomatka Waihista sinne ei ole ihan kamalan pitkä. Suunnitelmissa olisi ehkä huomenna ajaa sinne suunnalle 🙂

Täällä on kyllä hassua, että vaikka päivällä on melkein +30c lämmöt ja UV-indeksi paukkuu Accuweatherin mukaan pahimmillaan 11, ovat illat silti melko viileitä. Istuskelen tässä parhaillani terdellä saronki harteilla ja silti vähän viluttaa. Outoa vaihtelua päästä käyttämään pitkiä housuja ekaa kertaa 3 viikon tropiikin jälkeen 😀

 

Palaillaan myöhemmin muiden NZ-kuulumisten kera!

 

4 vastausta artikkeliin “Wadap, Uusi-Seelanti!”

 1. Jee! Piti mennä ihan kartasta katsomaan mikä sen siistin luolan nimi oli, eli siis Cathedral Cove 🙂 Sinne oli joku 20min patikka ehkä. Hahei beach lähellä oli kiva ja sitten tietenkin se hot water beach, siellä on kyllä tunkua aina mutta sanoisin että näkemisen arvoinen. Olin Tairuassa pari viikkoa vapaaehtoishommissa All things organic -shopissa, smoothiet ja jäätelöt on maistamisen arvoisia! Niillä on itse asiassa ”sivukonttori” Whitiangassa, jossa on vielä parempi valikoima kaikkea kivaa luomuterveysjuttua.

  Rotoruasta unohtui viimeksi sanoa, että siellä on aivan sairaan siistejä KUUMIA vesiputouksia. Menin jonkun paikallisen tyypin kanssa niin ei hajuakaan missä se oli, mutta varmasti useampia ja joku turreinfo antanee tarkempia koordinaatteja. Aivan ihana kölliä siellä vedessä!

  Ollapa itsekin NZ:ssä! Nauttikaa!

  1. Aa joo, nyt jälkeenpäin mietinkin, että varmaan meinasit sitä Cathedral Covea! Meidän täytyy katsoa kuinka helposti sinne pääsee lapsen kanssa, olisi kyllä ihana nähdä se 🙂 Olenkin kiinnittänyt huomiota, että täällä on tosi paljon luomua ja muita terveysjuttuja! Tairuaan muuten ollaankin kai menossa tänään, katsoin että siellä on joku kiva kivikauppakiN! ;D Kiitos hurjasti 🙂

 2. Moi Iines,

  Ihana kun päivittelet aktiivisesti reissun päältä. Oon itse unelmoinut lapsista ja matkustelusta samaan aikaan! Vaikka poikanne välillä kettuileekin, annatte mielestänne hyvää kuvaa kaikille meille muille siitä, että todellakin voi reissata lapsen kanssa. Ps. sun pisamat on niin sööt 🙂

  yst. Pinja Mitrovitch // http://www.pinaycoco.fi

  1. Mukava kuulla!! 🙂 Ja joo, onhan tämä lapsen kanssa reissaaminen ehdottomasti mahdollista. Ainakin kehittää hermoja ajoittain, vaikka onkin tietysti myös hurjan antoisaa <3 🙂 Ja kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.