Reissussa sattuu ja tapahtuu

Kaupallinen yhteistyö: Sabora Pharma

Pakatessani matkalle varaudun aina siihen, että reissussa voi tulla eteen vaikka ja mitä. Tietyt asiat ovat niitä, jotka pakkaan mukaan varmuuden vuoksi, koska parempi pelata varman päälle sen sijaan, että harmittelisi reissussa. Kuumuus, pitkät kävelyt, vene- ja automatkat, sekä vatsataudit voivat kaikki saada lomahermon koetukselle, mutta onneksi joihinkin tilanteisiin voi varautua myös etukäteen.

Tässä muutama tuote, joilla varauduin koko perheen maailmanympärysmatkalle…

 

Sea Band-matkapahoinvointirannekkeet. Näitä vilautinkin jo Tahitin automatkalla IG Storiesissa ja sai aikaan melkoisen kiinnostuneen viestitulvan! Itse olen tiennyt rannekkeet jo vuosia, mutta näköjään tuote on kuitenkin monelle vielä melko tuntematon. Varmasti kuitenkin usealle matkapahoinvoinnista kärsivälle kuitenkin tarpeellinen. Harkitsin näiden ostoa vakavissani aikanaan raskauspahoinvoinnin kourissa, mutta muistaakseni pahoinvointi ehtikin sitten  juuri kriittisellä hetkellä mennä ohi ja unohdin koko asian (sopivat siis erinomaisesti myös sen ikävän vaivan hoitoon!). Pahoinvointirannekkeet ovat lääkkeetön ja sivuvaikutukseton vaihtoehto matka-tai raskauspahoinvointiin. Niiden teho perustuu P6-akupisteen painantaan ranteissa. En itse yleensä ole kovin herkkä matkapahoinvoinnille, mutta täällä reissussa on kyllä iskenyt autossa kiertelevillä teillä melkoiset yökötykset ja tästä eteenpäin onkin tarpeellista kantaa rannekkeet mukaan koko perheelle aina kun lähdemme autoilemaan. Varsinkin Uudessa-Seelannissa tulee nimittäin todella helposti huono olo kiertelevillä teillä. Poikamme kärsii pidemmillä automatkoilla usein matkapahoinvoinnista ja erityisesti lapsille ei mielellään käyttäisi lääkkeellistä hoitoa. Itseasiassa juuri lapset kärsivät yleisimmin matkapahoinvoinnista.

 Ja nyt moni varmaan miettii, että toimiiko akupainanta? Kyllä! Olen itse aikanaan jo ennen rannekkeita käyttänyt tuota akupisteen painantakikkaa pahoinvointiin, mutta tekniikka on haastava, koska molempia ranteita ei voi painaa samaan aikaan ja käytännössä pistettä täytyy painaa sormella kokoajan. Siksi nämä rannekkeet ovatkin kätevä vaihtoehto, varsinkin silloin kun ei voi tai halua käyttää lääkkeellistä hoitoa (ja haluaa keskittyä matkalla muuhunkin, kun akupisteen painamiseen, hehe :D). Tutkimusten mukaan jopa 75% matkapahoinvoinnista kärsivistä henkilöistä hyötyvät rannekkeista. Kokoja näistä löytyy kaksi, aikuiselle ja lapselle. Rannekkeita myyvät kaikki suomalaiset apteekit.

Floridral-juoma vatsatautiin ja nesteytykseen. Vatsatautia ei koskaan toivoisi reissussa, mutta meidänkin matkoilla on viime aikoina tullut niitä koettua. Kun reissaa eri hygieniatason ja bakteerikannan maissa, ovat vatsapöpöt yleisimpiä, mutta monissa maissa on myös vaikeampi löytää käsiinsä niiden hoitoon tarkoitettuja valmisteita. Tai no, itse en ainakaan kovin mielelläni lähde vasta sairastessa metsästämään apteekkia, vaan tietyt valmisteet kannamme kotoa mukana. Yksi tuotteista, joka meillä on ollut täällä maailmanympärysmatkalla just in case mukana on Floridral elektrolyytti-maitohappobakteerivalmiste, jonka itse koen erityisen tärkeänä valmisteena pienen lapsen kanssa reissatessa. Tätä olemme pojan vauva-aikana käyttäneet vatsataudin hoitoon ja nesteytykseen. Jauhe sisältää keholle välttämättömiä sokereita ja suoloja, joita menetetään vatsataudin aikana, sekä maailman tutkituinta maitohappobakteeria Lactobacillus rhamnosus GG:tä, joka tutkimusten mukaan ehkäisee vatsataudin syntyä ja lyhentää taudin kestoa. Jauheseokset sekoitetaan 2dl vettä ja valmistetta löytyy sekä aikuisille, että lapsille ja vauvoille. Vauvojen ja lasten Floridral Baby-valmiste ei sisällä lainkaan keinotekoisia makeutusaineita ja sopii käytettäväksi lapsille 6kk iästä eteenpäin.

Footner Cool Active Massager. Kuumuus ja koko päivän kävely ottavat ainakin itselläni kohtuullisesti jalkoihin. Reissussa viettää usein pitkiä päiviä retkillä ja nähtävyyksiä kierrellen. Itselleni on ainakin tuttu tunne se, kun jalat ovat päivän päätteeksi kuin muussia. Olen tehnyt reissussa iltaisin itselleni ja Tommille jalkojen ”virkistävää spa-hoitoa” Footnerin Cool Active Massager-hierontakuulalla, joka levittää jaloille viilentävää ja rauhoittavaa vaahtoa. Tuote sopii erinomaisesti käytettäväksi esimerkiksi kuumuudesta tai rasituksesta väsyneille jaloille, liikunnan jälkeen virkistämään jalkoja tai myös korkokenkien uuvuttamille jaloille (heh, ei ole tosin täällä reissussa pelkoa korkkareista), aina vähintään 2-5 minuuttia kerrallaan. Paineluhieronnan ja viilentävän geelin yhdistelmä virkistää ja rentouttaa jalkoja, tämä täytyy allekirjoittaa! Varsinkin aktiivisen ja kuuman päivän päätteeksi on kiva tehdä koti-spahoito jaloille.

 

Onko joku tuotteista teille jo ennestään tuttu? 🌴🌈✨

 

 

2 vastausta artikkeliin “Reissussa sattuu ja tapahtuu”

  1. Pakko vinkata tuohon vatsatautiin liittyen, että kookosvesi sisältää samat ainesosat suolojen ym suhteen kuin nuo ripulijuomat (pl. maitohappobakteerit) ja sitä käytetään kehittyvissä maissa ripulin hoitoon. Lisäksi ripulijuomaa pystyy tekemään helposti itsekin keittämällä vettä, suolaa ja sokeria (netistä löytyy ohjeita ainesosien suhteista). Nämä siis vinkkinä, jos nuo valmisteet pääsisivät teiltä kesken reissun loppumaan. 🙂

    1. Hei kiitos hurjasti! Tämä olikin tiedossa ja täytyy ehdottomasti hyödyntää, mikäli tulee tarve 🙂 Pienen lapsen kanssa on matkalla niin paiseessa (ja vaikea muutenkin saada mitään yhtään erikoisempaa alas), että olen suosiolla ottanut nämä varmuuden vuoksi kotoa mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.