Suomi, täältä tullaan!

Tänään on ollut viimeinen kokonainen reissupäivämme ja olo on kyllä haikea. Aamulla heräsin ennen seitsemää meren kohinaan ja mietin, että tänään alkaa viimeinen päivämme Australiassa. Vastahan joulukuussa lähdimme reissuun ja kotiinpaluu tuntui niin kaukaiselta. Nyt onkin sitten takana 2,5 kuukautta, neljä maata, lukuisia kaupunkeja, rantoja, lämpimiä päiviä, kaikkein eniten kuitenkin unohtumattomia muistoja ja kokemuksia.

Aivan vielä en allekirjoita sanontaa ”Borta bra, men hemma bäst”, mutta katsotaan sitä sitten ensi viikolla. Pidempi reissu on kuitenkin selkeyttänyt ajatuksia, tuonut arvostusta kotielämälle ja laajentanut maailmankuvaa entisestään tavalla, jota ei voi rahassa tai mammonassa mitata. Silti, fiilis on juuri nyt melkeinpä semmoinen, että tekisi mieli itkeä. Tulevathan muutokset usein shokkina ja tietyllä tavalla on tähän matkalaukkuelämään tottunutkin. Ainiin ja yksi asia, jonka täällä on oppinut on se, kuinka vähällä tavaralla sitä oikeasti tulee toimeen!

Huomenna lähdemme aamulla aikaisin kohti Brisbanen lentokenttää ja Singaporen kautta Helsinkiin. En yleensä ikinä jännitä lentoja, mutta tällä kertaa stressaan kieltämättä vähän pitkää kotimatkaa ja tietysti kotiinpaluuta noin yleisesti. Meitä odottaa kotona remontin jäljiltä viittä vaille valmis kylpyhuone ja olen kyllä siitä melko innoissani! En malta odottaa, että pääsen tekemään kylppäripostausta 😀

Se täytyy sanoa, että vaikka tähän reissuun onkin uponnut aivan järkyttävästi rahaa ja paljon enemmän, kuin mihin alunperin varautui, ei harmita kyllä yhtään. Loppupeleissä, mihin saman summan saisi vuosien varrella kulutettua turhempiinkin asioihin, tämmöisen irtioton muistaa ikuisesti. Mikäli joku teistä on joskus harkinnut tai haaveillut pidemmästä matkasta, kannustan siihen lämmöllä!! Aloita säästäminen vaikka heti seuraavasta palkasta, kylvä haave ensin ajatuksen tasolla ja anna sen hautua. Voi nimittäin olla, että jossain vaiheessa aika on kypsä ja mahdollisuus moiseen tulee eteen, onhan tuossa hetkessä kiva jos on rahaa säästettynä. Hoitovapaalla, vuorotteluvapaalla, työpaikan vaihdon yhteydessä, kyllä elämässä aina tulee sopivia ajankohtia 🙂

Kävimme eilen bussilla pyörimässä Coolangattassa ja Kirrassa (kuvat eivät tosin sieltä), jossa oli melkoisia jättiaaltoja ja paljon huippusurffareita vedessä. Tänään kävin reissun viimeisellä rantalenkillä, nukuin päiväunet, pakkasin ja nyt sitten odotellaankin huomista. Iik!

 

Palataan siis viimeistään kotoa!! Energistä viikon alkua ✨

 

 

10 vastausta artikkeliin “Suomi, täältä tullaan!”

 1. Tsemppiä kotiinpaluuseen ja kiitos reissutarinoista! Tää postaus tuli itselle niin oikeaan kohtaan- oon haaveillut jo vuosia irtiotosta ja pitemmästä reissusta Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Tähän päivään mennessä uskallus ei oo riittänyt, mutta nyt tosissaan suunnittelen reissun aloitusta ensi vuodelle. 🙂

 2. pakko sanoa että näytät tosi freesiltä ekassa kuvassa. oon lukenu sun blogia sillon tällön jkl ajoista alkaen. kiitos että kirjoitat

 3. Tervetuloa kotiin! On mielenkiintoista kuulla sun ajatuksia kotiinpaluusta.

  Tuli mieleen, että kun tykkäät matkustelusta, niin haaveiletko koskaan ulkomailla asumisesta? Siis ymmärrän että äitinä toki varmasti miettii realistisesti lapsen koulutusta jne. mutta siis jos unohdetaan kaikki mutkut ja sitkut, niin ootko ikinä miettinyt tosissasi että asuisit esimerkiksi jossakin lämpimässä? Mua kiinnostaa kuulla muiden ajatuksia, sillä itselläni on kytenyt tällainen ajatus enemmän tai vähemmän jo pitkään. Myös muutaman viikon hengailu Australiassa kiinnostaa – ja sen ajattelin kyllä ehdottomasti toteuttaa ensi talvena painamalla kesän duunia ja säästämällä kesälomaviikot kaamokseen 🙂

  1. Kiitos paljon <3 Ehdottomasti ulkomailla asustelu on kiinnostanut jo lapsesta saakka, sinänsä hassua etten ole sitä koskaan toteuttanut 🙂 Ja ihan ehdottomasti kannatan tuota lomien säästämistä kaamosaikaan, itse tein sitä aikoinaan vuosia ja olipas ihana päästä aina pidemmälle lomalle pimeyden keskellä 🙂

 4. Kiitos postauksesta, mielenkiintoista luettavaa jälleen kerran! Tsemppiä kotiinpaluuseen. Olin haaveillut parin kuukauden reppureissusta, ja lähdimme loman puitteissa pariksi viikoksi reissuun. Se kyllä sai unohtamaan haavereissun, niin raivostuttavaa kun rinkasta ei löydä mitään ja kamppeet likaisia ja siirtyillä paikasta toiseen, ei ole meikäläistä varten paria viikkoa pidemmät retket 😀 Sai taas aivan uuteen arvoon kodin.

  Mutta kukin taablaa tavallaan, mutta ihana olla ja asua Suomessa.

  Kylppäripostausta malttamattomana odotellessa 🙂

  1. Mukava jos pidit ja kiitos! 🙂 Haha, tuo on kyllä niin totta! Kaikessa on puolensa ja ne huomaa vasta sitten kun oikeasti tekee kyseisiä asioita, eli kokeilee vaikka juuri reissuelämää.. On kyllä ihanaa kun kotona kaikki tavarat ovat omilla paikoillaan <3 Kylppäripostausta tulossa heti (ehkä jo ensi viikolla) kun saadaan vielä allaskaappi hommattua 🙂 Ihanaa viikkoa!

 5. Mä niin ymmärrän ton shokin. Asuttiin 3 vuotta Thaikuissa ja paluudta kohta 9 vuotta, en ole vieläkään lakannut haikailemasta takaisin, vaikka Suomessa asiat paremmin ja ehdottomasti lasten parempi kasvaa. Huoh. <3 Tervetuloa!

  Katja
  http://Www.optimismiajaenergiaa.fi

  1. Siis vitsi miten en hoksannut, että asuitte noin monta vuotta! Wau! Mutta ihan totta kyllä, että Suomi on niin paljon parempi lasten kannalta 🙂 Kiitos Katja <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.