DIY: Vauvan helpot ja nopeat villatöppöset

Uudessa-Seelannissa tuskailin neulomisvajareissani, että mitä ihmettä saisin tehtyä villasukista jääneistä jämälangoista. Googlettelin ohjeita ja päätin, että tekisin lämpöiset villatöppöset vauvalle. Normaalikokoisiin villausukkiin verrattuna oli näiden tekeminen todella yksinkertaista ja nopeaa, meniköhän minulta näihin muutama tunti. Ainiin ja selvennyksenä, että meille ei ole tulossa perheenlisäystä, nämä sukat annoin Australiassa lahjaksi ystävälleni Merille, joka saa tyttövauvan kesällä 🙂 Nämä omani ovat melkolailla vastasyntyneen kokoa, eli todella pikkuiset. Jos villasukkien neulominen kiinnostaa ja tuttavapiiristä löytyy odottavia äitejä, ovat vauvan villasukat helppo tie aloitta villasukkien neulominen ja mielestäni myös aivan ihana lahja! Bongasin ohjeen tästä blogista.

Mitä tarvitset?

 

3,5mm sukkapuikot (esimerkiksi nämä bambupuikot) ja villalankaa. Itse käytin näissä tätä Socki-villasekoitelankaa, mutta vauvan neuleisiin sopii erinomaisesti esimerkiksi kutittamaton merinolanka.

Ohje:

 

Luo 24s ja jaa neljälle puikolle, eli 6s/ puikko. Neulo ensin resoriksi noustinneuletta 2o, 2n haluamasi mitta. Näihin tein noin 2cm joustinneuleresorin. Tämän jälkeen aloitetaan helmineule, joka syntyy seuraavalla kuviolla: Neulotaan kahta eri kerrosta vuorotellen. Ensin kierros 1o, 1n koko kierros toistaen ja seuraava taas 1n, 1o, eli jokatoinen oikeaa, jokatoinen nurjaa, mutta nämä aina jokatoinen kerros kussakin järjestyksessä. Jatka tätä noin 4cm.

Kantapää: Siirrä kantalappua varten ensimmäisen ja viimeisen (1. ja 4.) puikon silmukat samalle puikolle ja jätä muut puikot odottamaan. Neulo kantalapun silmukoita tasona (eli edestakaisin) sileää neuletta 12 kerrosta. Seuraavalla nurjalla kerroksella neulo 8 silmukkaa, neulo 2 silmukkaa nurin yhteen ja käännä työ. Nosta 1 s oikein, neulo 4 s, tee ylivetokavennus, käännä työ. Jatka näin kunnes jäljellä on 6 silmukkaa. Keskellä on 6 silmukkaa, jotka pysyvät ja sivusilmukat kavennetaan pois kunnes jäljellä on enää keskimmäiset 6 silmukkaa.

Jaa jäljelle jääneet 6 silmukkaa kahdelle puikolle. Poimi sen jälkeen kantalapun vasemmasta reunasta 11 s. Neulo 2. ja 3. puikkojen silmukoilla helmineuletta, eli  1o 1 n ja seuraavalla  1 n 1 o. Poimi nyt myös kantalapun oikeasta reunasta 11 s. Jatka sen jälkeen neuloen 1. ja 4. puikolla sileää, 2. ja 3. puikoilla helmineuletta. Tee kiilakavennukset 1. puikon lopussa 2 viimeistää silmukkaa oikein yhteen ja 4. puikon alussa ylivetokavennus. Tee näitä kavennuksia siihen saakka kunnes puikoilla on jälleen 6 s / puikko. Sen jälkeen jatka 1. ja 4. puikoilla sileää ja 2. & 3. puikoilla helmineuletta 11 krs.

Aloita kärkikavennukset. Neulo 1. ja 3.  puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja 2. sekä 4. puikon alussa ylivetokavennukset. Jatka näitä kunnes työssä on yhteensä 8 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä loppujen silmukoiden läpi. Päättele langat.

Aiotteko kokeilla näitä? 💕

 

Sisältää kaupallisia linkkejä.

2 vastausta artikkeliin “DIY: Vauvan helpot ja nopeat villatöppöset”

  1. Tuo helmineule on tosi nättiä ja oonkin neulonut sillä monet sukat. Ai, Meri saa toisen vauvan, voi vitsit miten ihanaa, onnea Merille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.