Luonnonkosmetiikkaa hiuksille X 7

Vaikka edelleen käytän myös joitain synteettisiä hiustuotteita, olen pyrkinyt viime vuoden aikana siihen, että siirtyisin asteittain luonnonkosmetiikan tuotteisiin myös hiustenhoidon osalta. En edelleenkään ole tämän suhteen ehdoton, mutta onhan se kieltämättä mukava löytää hiustuotteidenkin suunnalta niitä luonnollisempia vaihtoehtoja, jotka kokee toimiviksi. Tämä postaus oli jäänyt hautumaan luonnoksiin aivan liian pitkäksi aikaa, esittelen nyt nimittäin luonnonkosmetiikan hiustuotteita, jotka olivat mukanani maailmanympärysmatkalla.

Shampoona ja hoitoaineena olen viimeisimpänä käyttänyt ylellisen Rahuan normaalille hiustyypille tarkoitettuja Classic-sarjan tuotteita. Rahuan tuotteet ovat 100% luonnollisia ja vegaanisia, sarjan nimi johtaa juurensa öljystä, jota Amazonin sademetsän Quenchuan-shuar-heimon naiset käyttivät hiustenhoidossa ja kauneusrituaaleissaan. Kyseinen öljy onkin Rahua-tuotesarjan oleellisena raaka-aineena. Öljyn tehokkuus perustuu sen molekyylirakenteeseen, joka imeytyy hiuksen sisään raviten ja kosteuttaen.

Se mitä olen huomannut luonnonkosmetiikan shampoiden ja hoitoaineiden kanssa on, että koostumus on usein hyvin erilainen synteettisten tuotteiden kanssa. Nämä saattavat siis alussa vaatia hieman totuttelua. Itselläni oli reissussa käytössä vain nämä Rahuan Classic-shampoo, sekä hoitoaine. Täytyy kyllä todeta, että näiden tuotteiden (tai yleisesti tämän postauksen tuotteiden) jäljiltä on tukka aivan erinomaisessa kunnossa, ottaen huomioon, että hiukset altistuivat lähes päivittäin auringolle ja kuumuudelle muutaman kuukauden ajan. Ehkäpä Rahua-öljy tosiaan on tehnyt työnsä? Shampoo on mielestäni sopivasti pesevä, eikä hoitoaine jätä hiuksia lättänäksi.

Suolasuihke on yksi niistä tuotteista, joista en luovu! Nyt olen vaihtanut myös suolasuihkeet luonnollisempiin ja voin suositella ainakin näitä kahta postauksen luonnollista suolasuihketta. Suolasuihke tuo hiuksiin tekstuuria ja rakennetta, täydellinen tuote siis rennon rantatukan luomisessa. Reissussa oli mukanani tämä matkakokoinen John Masters Organicsin Sea Mist, joka sisältää merisuolaa ja luomusertifioitua laventelia.

Ainut kuvien tuotteista, joka ei ollut reissussa mukana oli tuo Rahuan Enchanted Island Salt Spray, joka lumosi minut ennen reissua jo tuolla pelkällä Island-sanan sisältävällä nimellään 😀 Suolasuihkeissa on rehellisyyden nimissä todella vaikea sanoa mitään suuria eroja, tosin jotkut ovat tujumpia ja jotkut kevyempiä. Mutta näistä luonnonkosmetiikan tuotteista olen tykännyt näistä kummastakin ja voin suositella, mikäli hakusessa on kokeuluun luonnonkosmetiikan suolasuihke!

Suolasuihkeen lisäksi ainoana muotoilutuotteena oli reissussa mukana myöskin Rahuan tuuheuttava kuivashampoo, joka on ensimmäinen ikinä testaamani luonnonkosmetiikan kuivashampoo! Aerosoliton pullo on hauska, tuotetta kirjaimellisesti tuprutetaan purkkia painamalla hiusjuuriin tuomaan volyymiä ja raikastamaan hiuksia. Tämä ei jätä hiuksia vaaleaksi, joten uskoisin sopivan erinomaisesti myös tummille hiuksille. Myös tässä on koostumus hieman erilainen ”normaalin” kuivashampoon kanssa ja voi alussa vaatia pientä totuttelua. Hoitaa kuitenkin ehdottomasti hommansa!

Olen pyrkinyt panostamaan hiustenhoidossa erityisesti hiuspohjan tuotteisiin, kuorintoihin ja erilaisiin hiusvesiin. Olen todennut, että sisäisesti nautittavien hiusvitamiinien lisäksi on juurikin suoraan hiusjuuriin ulkoisesti vaikuttavilla tuotteilla vaikutusta hiusten kuntoon ja kasvuun. Varsinkin talvisin joutuu hiuspohja kuivuuden vuoksi koetukselle, jolloin hiuspohjan kuorinta ja kosteutus ovat erityisen tärkeitä juttuja. Reissussa oli käytössäni suosikki-ihonhoitomerkkini Whamisan Organic Seeds Hair & Scalp Tonic-hiusvesi, jota suihkitaan suoraan hiuspohjaan kevyesti hieroen. Tuotteen fermentoidut kasviuutteet stimuloivat hiusjuuria, vahvistavat hiuksia, ehkäisevät hilseilyä ja hiustenlähtöä.

Jos joku pelkää hiuspohjan tuotteiden rasvoittavan, olen itse todennut jopa päinvastaista. Useimmat hiuspohjan tuotteet hillitsevät talin eritystä ja sopivat käytettäväksi erityisesti helposti rasvoittuvalle hiuspohjalle. Suurin suosikkini näistä hiuspohjaan käytettävistä tehotuotteista on Weledan Ravitseva Hiusvesi, joka lähti jälleen käyttöön heti kotiin palattuamme. TÄYDELLINEN!! Toimii melkeinpä jopa kuivashampoon tapaan, tekee nimittäin hiuksista helpommin hallittavat, tuuheuttaa ja pidentää pesuväliä. Molemmat näistä ovat erinomaisia, mutta jos etsit budjettiversiota, ajaa tuo Weledan tuote ehdottomasti asiansa yhtä hyvin 🙂

Hiusöljy on yksi hiustuotteista, joita ilman en pärjäisi. Hiukseni ovat usein pesun jälkeen takkuiset, jolloin jokin siloittava tuote on välttämätön. Levitän hiusöljyä kosteisiin hiuksiin tyveä lukuunottamatta. Tämän jälkeen harjaan hiukset hellävaraisesti läpi, levitän hiuspohjan tuotteen / hiusveden ja lopuksi suolasuihketta koko tukkaan. Hiusöljynä olen käyttänyt viimeisimpänä John Masters Organicsin Dry Hair Nourishment & Defrizzer-hiusöljyä. Muutama tippa öljyä riittää kuivien tai pörröisten hiusten siloittamiseen. Kosteiden hiusten lisäksi käytän aamuisin öljyä juurikin unipöhön siloittamiseen.

Onko joku näistä teille ennestään tuttu tuote tai onko jotain muita suosituksia luonnonkosmetiikan hiustuotteista? ✨

 

Tuotteet saatu blogin kautta. Osa linkeistä kaupallisia linkkejä.

2 vastausta artikkeliin “Luonnonkosmetiikkaa hiuksille X 7”

  1. Kiitos suosituksista. Etsin luonnonkosmetiikka vaihtoehtoja nykyisten tilalle, mutta monesti tuotteiden korkea hinta estää minua kokeilemasta tuotteita. Mitä jos petyn, eikä tuotteet sovikaan minulle. Suosituksia on kiva lukea, kun ne kertovat paljon enemmän, kuin mitä pelkkä purkki kertoo.

    Mukavaa viikkoa sinulle!

    https://duniatoropainen.blogspot.com/

    1. Kiva jos tykkäsit 🙂 Ja olet oikeassa, onhan sitä paljon helpompi ostaa suositusten siivittämänä 🙂 Kivaa viikkoa sinulle myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.