Kylppäriremontti: Ennen ja jälkeen

Tänään olisi vihdoin kylppäripostauksen aika. Ja arvatkaa kuinka innoissani olen ollut meidän uudesta kylpyhuoneesta! Minulla ei ole koskaan ollut näin hienoa kylppäriä missään aikaisemmassa kodissa ja kyllä, onhan tämä aika ihanaa. Kun Tommi viime syksynä ehdotti kylppäriremontin tekemistä, olin itse ensin vähän sitä vastaan. ”Eikö me nyt pärjätä muutama vuosi tuolla vanhalla”, ”Onko kylppärillä nyt niin paljon väliä?”, ”Eihän tuo meidän kylpyhuone nyt niiiin kauhea ole”. Ehh, no nyt kun vertaa tätä uutta tuohon vanhaan, niin täytyy itsekin todeta, että olihan se kyllä aika karsea. Vaikkakin, olisi tietysti voinut olla toki paljon huonommassa kunnossa, kärsiä kosteusvauroista sun muuta.

Ennen…

 

Puupanelia, peruslaattoja, loisteputkivalaistus ja ah, niin ihana peilikaappi. Kun ostimme nykyisen kodin, oli meille selvää, että keittiöremontti on akuutti ja kylpyhuoneeseen tavallaan tyydyimme, koska sen kanssa tuli kuitenkin toimeen hyvin. Remontti oli tehty noin 15v taaksepäin, ei kosteusvauriota ja kaikki pelasi vielä hyvin. Siinä vaiheessa kun kaikki muut pinnat keittiöstä seiniin ja portaiden kaiteisiin oli fiksattu tiptop tähän päivään, alkoi kylppäri tuntua jollain tapaa todella vanhanaikaiselta. Mietimme, että jos joskus päätämme myydä kotimme, voi remontoimaton kylpyhuone olla monelle ehdoton ei ostopäätöksessä, kun taas yhtenevällä tyylillä remontoitu kylppäri ja keittiö seikkoja, joilla on perustetta asettaa korkeampi hintapyynti. Viestittelimme pankkiin, kilpailutimme urakoitsijoita ja sitten päätimme, että eiköhän lähdetä remonttihommiin sillävälin kun muutenkin olemme ulkomailla poissa remontin jaloista.

Jälkeen..

 

Tyylillisesti oli selvää, että valinta on mustavalkoinen kylpyhuone, eli samalla linjalla keittiömme kanssa. Asia, josta olimme hieman eri mieltä, olivat laatat. Olisin itse halunnut korkeakiiltoisia ja hieman erikoisempia (ja pienempiä) laattoja, mutta se olisi vaikuttanut hintaan niin paljon, että oli unohdettava koko homma. Minkä koimme erityisen vaikeaksi, oli löytää mustaa lattialaattaa. Siis oikeasti mustaa, ei harmaata. Olen asunut tätä ennen varmaan kahdessa, ellen kolmessa eri asunnossa, joissa on ollut juuri tuommoiset perinteiset neliömalliset tummanharmaat lattialaatat ja saanut jonkinasteisen lievän trauman niistä. Niitä on aivan kaikkialla! Mutta ehkä juuri siksi, että niitä tosiaan myös on kaikkialla, myös rautakaupoissa. Ei mikään lattialaatta ole musta, kaikki ovat tuota samaa sävyä. Tosin, valitsimme tähän tummimmat mahdolliset kohtuuhintaiset ”mustat”, mutta mielestäni ne ovat silti harmaat 😀

Kyselin viime viikolla mielipiteitä kylppärin sommitteluun, simpukoita, kristalleja vai molempia? Ja tosiaan, päädyin lopulta molempiin 🙂

Keittiössä meillä on musta saumaus ja oli selvää, että haluamme saman myös kylppäriin. Alkuun mietimme samaa simppeliä 15x15cm laattaa kylpyhuoneeseen kuin mikä on keittiössä, mutta lopulta päädyimme tuohon pitkulaisempaan, jotta olisivat keskenään kuitenkin vähän erilaiset. Tiililadonnassa kuitenkin pysyttiin. Suihku ja hana ostettiin mustana.

Kalusteet ostimme pääasiassa Ikeasta. Eli siis peilin, tuon valon, altaan, sivukaapin, allaskaapin ja tason. Mistä olen superinnoissani on tuo kylppärin laatikon säilytysratkaisu, joka oli aivan ehdoton ostos. Rakastan organisoida ja lajitella tavarat, tuo on siihen täydellinen ja tehty istumaan juuri noihin Ikean kalusteiden mittoihin.

Myös sauna noudattaa mustavalkoista teemaa. En halunnut ottaa saunaan sen suurempaa kantaa, koska tämä oli enemmänkin Tommin aluetta, mutta kun tämä kysyi mielipidettäni siitä, että kummin päin teemme mustavalkoisen teeman: Lauteet vai seinät mustaksi? Tähän oli oma mielipiteeni selkeä. Ennemmin vaaleat lauteet ja tummat seinät.

Ällö paljastus: Olen niin suomalainen, etten tulisi toimeen ilman käsisuihkua. Reissuissa tuskailen aina sen puuttumista ja Oraksen käsisuihkuihin on aina voinut luottaa. Ostimme tuon mustan hanan Gustavsbergiltä ja pakko todeta, että käsisuihku on aivan susi!!! Kyllä Oras vain on ykkönen.

 

Mitäs tuumaatte meidän mini-kylppäristä? Ainakin tilantuntua tuli lisää kun nipistettiin allastasosta senttejä pois ✨

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.