Perjantain randomit x 5

Huomenta! Huh, mikä voisikaan olla parempi yhtälö, kuin perjantai ja pilvettömältä taivaalta paistava aurinko. Tänään listasin viikonlopun kunniaksi viisi random-ajatusta tältä aamulta. Kuvituksena arkistoista muutamia suosikki-asukuviani viime kesältä.. 🌸✨

Vaikka edelleen tottakai odotan innolla viikonloppuja ja yhdessäoloa perheen kanssa, ilahduttaa ajatus siitä, etten ole aikoihin enää ahdistunut mistään tietystä viikonpäivästä. Ennen menivät sunnuntait lähes poikkeuksetta aina semmoisessa ennakoivassa maanantai-masiksessa ja no, maanantai oli usein aina semmoista blaah-meininkiä, vaikka viimeistään tiistaina alkoikin päästä vauhtiin ja nauttia uudesta viikosta. Nykyään iloitsen kaikista päivistä, eivätkä maanantait ahdista. Nykyään jopa rakastan niitä. Mielestäni arki pitäisi järjestää juuri niin, että jokainen viikonpäivä on omalla tavallaan mieluisa ja pyrkiä rikkomaan sitä tyypillistä masis-maanantain myyttiä.

Tällä hetkellä minulla on täydet kertakortit kahdelle eri joogastudiolle ja jo reissussa päätin patistaa itseni joogatunneille heti kotiinpaluun jälkeen, mutta arvatkaa olenko saanut aikaiseksi kertaakaan? No en. Olen viime viikkoina keskittynyt enemmänkin lenkkeilyyn ja tehnyt kotijoogaa, mutta kevään mittaan täytyy ottaa ohjattu jooga taas rutiiniksi ainakin kerran viikkoon. Myös pilates-tunteja on ollut kova ikävä! Ainiin ja kristallihoitoon pitäisi myös raahautua pitkästä aikaa, ah!

Enpä olisi viisi vuotta taaksepäin kuvitellut, kuinka suurta osaa piirretyt pelaavat arjessani. Välillä tuntuu kuin olisin höpsähtänyt pahimman kerran kun tajuan osaavani Ryhmä-Haun tunnarin sanat ulkoa suomeksi ja enkuksi, kaikkien hahmojen nimet ja vielä ominaisjututkin. Ja sitten kun eräänä päivänä huomaat olevasi itsekin jonkin sortin Ryhmä-Hau-fani (oma lempparini on Samppa, haha). Sarja oli pitkään pojan aivan ykköslemppari ja katsottiin Ryhmistä reissussa Netflixistä ja paikallisilta kanavilta lähestulkoon päivittäin. No, lemppari on viimeaikoina vaihtunut Oktonautteihin! Tosin, siihen en ole vielä itse päässyt niin syvälle käsiksi 😀 Eihän siinä, piirretyt olivat kyllä aivan parhaita myös omassa lapsuudessani!

Kun juuri vähän aikaa sitten hehkutin niitä ihania aurinkoisia pakkaskelejä kun oli optimaaliset lenkkeilysäät, elellään nyt sitten taas niitä aikoja talven ja kevään murroksessa, mitä en siedä yhtään. Juuri loskaa ja lumen alta nousseita koirankakkoja (arghhhh!!! Onko oikeasti niin vaikeaa kerätä?!), joita yrittää sitten parhaansa mukaan vältellä oman kahden koiransa kanssa ulkoillessa. Jokainen lenkki on ihan kun joku miinakentällä hyppimistä. Ja joo, tämä on aivan jokavuotinen ongelma ja juuri ne viikot, jotka toivoisi aina skipattavan keväässä 😀

Olen koko talven haaveillut tänä keväänä istuttavani pitkästä aikaa yrttejä ja muutamia kasveja pihaan ja sisälle. Joku todella vanha lukija saattaa muistaa chili-villitykseni menneiltä vuosina, joka tavallaan tyssäsi siihen kun olimme kerran Alppilan aikoina reissussa, jonka aikana meille tehtiin lukkoremonttia taloyhtiössä eri ajankohtana kun oli tarkoitus, eikä ystäväni päässyt avaimilla sisään kastelemaan vuosia kasvattamiani chilipuskia ja ne kuolivat :/ Parhaimmillaan taisi minulla olla jopa melkein 10 chiliä eri lajikkeina! Vahvistin niitä säännöllisesti viemällä parvekkeelle tuuleen ja aurinkoon. Täytyy myöntää, että hoidin niitä kun omia lapsiani ja kyllähän ne tuottivatkin ihan kivasti eri chilejä. Hah, hauskoja muistoja. Maaliskuun loppupuoli saattaa olla hieman liian myöhäinen aika laittaa chilejä itämään, mutta täytyy kyllä tutkia! Laventelia laitan ainakin kasvamaan, se on ollut haaveena jo pitkään. Olisi ihana ajatus kasvattaa omia yrttejä, joita voisi kuivata ja tehdä semmoisia tuoksupusseja. (Ja okei, myönnän ostaneeni Loseista semmoisen loitsukirjan, itseasiassa tämä Everyday Magic, jossa on DIY-niksejä erilaisiin yrteillä tehtäviin loitsuihin ja manifestointiin, tekisi senkin vuoksi mieli kokeilla :D)

 

Tässäpä oli random-pläjäystä kerrakseen. Ihanaa viikonloppua! 🌈✨

 

 

Sisältää kaupallisen linkin. Kuvat Jutta

2 vastausta artikkeliin “Perjantain randomit x 5”

  1. Haha, mulla alkoi soimaan Ryhmä Haun tunnari päässä kun luin! Meillä on kans pojan lemppari Samppa! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.