Jokaisen aamuni superpuuro ja muita ruokajuttuja

Ajattelin ensin, että pitäisin tänään postauksettoman päivän, mutta tulin kuitenkin toisiin aatoksiin. Ruokajuttuja on nimittäin monesti toivottu blogiin ja oikeastaan harmillisen harvoin nykyään niitä tänne teen. Tänään kuitenkin poikkeus! Perjantain kunniaksi tänään siis hieman kevyempi aihe ja ruokajuttuja 🙂

Joskus vuosia takaperin olivat erilaiset todella yksinkertaiset aamupalamössöni jostain syystä blogissa kovin suosittuja. No, niistä rahkamössöistä olen siirtynyt niinkin eksoottiseen juttuun, kun kaurapuuroon ja se onkin vakiohomma viikon jokaisena päivänä. En voisi lähteä mihinkään syömättä ensin edes jotain pientä, joten aamupala on asia, jota en skippaa ikinä. Saan helposti huimausta ja jopa oksettavaa oloa jos jätän aamupalan väliin. En voisi esimerkiksi kuvitellakaan lähteväni salille tai lenkille ennen aamiaista. Jos käyn aamulla juoksemassa, teen sen usein melko pian puuron jälkeen, olen todennut, että oma kroppani polttaa aamuisin energiaa tehokkaimmin, aamiaisen ja urheilun välillä ei saa olla liian kauaa aikaa, ettei energia ”lopu kesken” pidemmällä lenkillä. Pyrin siihen, että teen aamiaisesta ravintorikkaan ja monipuolisen, jotta sillä pärjää helposti lounaaseen saakka. Kuidut, vitamiinit ja rasvahapot, niihin panostan omassa aamiaisessani ja kaurapuuro nyt onkin maailman helpoin tuunattavaksi 🙂

Itse valmistan puuroni mikrossa luomu-kaurahiutaleista, aina ilman suolaa tai sokeria. Lisään sekaan kotimaisia pakastemarjoja, suosikkejani ovat tyrni ja kuningatar-sekoitus, sekä kaikkea randomia kuiva-ainekaapista. Mantelelit ja erilaiset siemenet ovat marjojen ohella suosikkijuttu, nyt olen intoutunut myös Urtekramilta saaduista kookoshiutaleista ja kuivatuista hedelmistä. Maailman helpoin ja nopein! Joskus myös lisään mukaan lusikallisen kookosöljyä jos haluan puuroon vielä lisäenergiaa.

Muutama viikko takaperin vilautin IG Storiesissa uunifetapastaa, jota oli tottakai pastahulluna aivan pakko kokeilla. Luulin, että olin Suomen viimeisin tätä hittipastaa testaava, mutta Storiesin perusteella oli monelle vielä uusi juttu. Ja tästä muuten tuli heittämällä ihan suosikki, olen sen jälkeen tehnyt varmaan viidesti! Rakastan yli kaiken helppoja uuniruokia ja tämä on juuri semmoinen, vieläpä aivan mielettömän hyvä 🙂 Todella helppo ohje löytyy alunperin Liemessä-blogista, kannattaa aivan ehdottomasti kokeilla, ellet jo ole maistanut!! Jaoin ohjeen vielä tuohon alle.

Uunifetapastan ohje

 

Mitä tarvitset?

Pala fetajuustoa (200g)

Kirsikkatomaatteja, mielellään makeita (250g)

Reippaasti oliiviöljyä (noin 1 dl)

Tuorechiliä

Suolaa ja mustapippuria

 Pastaa oman maun mukaan

 

Annostele uunivuoan pohjalle reippaasti oliiviöljyä ja aseta vuokaan feta, sekä tomaatit. Kaada päälle vielä lisää öljyä, pilkottu chili, sekä suolaa ja mustapippuria. Paista uunin keskitasossa 200c noin 15min. Tämän jälkeen nosta vuoka uunin ylätasolle ja paista grillivastuksen alla 250c vielä noin 10min. Keitä pasta, irrota tomaattien kannat ja sekoita koko höskä! Valmista ja aivan superhyvää 🙂

Itse kokkailin uunifetapastan kikhernepastan kera ja jälkeenpäin huomasin tuolta portaalin puolelta, että myös Aino oli tehnyt melkein tismalleen samanlaisen terveellisemmän version tästä, heh! Tuo Palmuston kikhernepasta on ollut jo pitkään suosikkini, kikhernepasta on muutenkin ihan parasta! Todella hyvää ja ilman sitä pastan jälkeistä tukkoista oloa 🙂 Kannattaa testata!

 

Oletteko jo maistaneet uunifetapastaa? Nousiko hitiksi?

Kivaa viikonloppua ✨

 

 

2 Replies to “Jokaisen aamuni superpuuro ja muita ruokajuttuja”

  1. Minäkään en ole vielä testannut uunifetapastaa mutta kieltämättä sen helppouden ja nopeuden perusteella kiinnostaisi testata. Töissä muutamat ihmiset kyllä tuomitsivat sen sillä perusteella että se oli lähinnä fetaa mutta makuasioitahan nämä on. Ei voi tietää ellei kokeile tykkääkö 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *