Viikonloppuvinkki: Helppo mustikkapiirakka

Kivaa lauantaita! Ajattelin ensin viettää blogivapaan päivän, mutta ajauduin kuitenkin tekemään näin aamutuimaan juttuja koneella ja mietin, että lauantaille sopiva postausidea voisi olla jakaa taas kevään kunniaksi helpon mustikkapiirakan ohje tänne. Intouduin nimittäin eilen leipomaan pitkästä aikaa ja tuumailin, että voisin taas vaihteeksi jakaa täällä ohjeen tästä ”maailman parhaimmasta mustikkapiirakasta”, jota olen leiponut nyt säännöllisesti pian 10 vuotta. Tätä ei vain voita mikään ja on todella helppo 🙂

Tarvitset..

Pohja:

100g voita
3/4 dl sokeria (itse käytän hedelmäsokeria ja laitoin n. 1/2 dl)
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 purkki smetanaa (120g 35%, Pirkka) TAI ”terveysversiona” purkki Valion Pehmeä-maitorahkaa, käytin itse sitä tällä kertaa
1/2 purkkia rasvatonta maitorahkaa (n.100g) (lisätäytteenä, jos käytät smetanaa)
1 muna
3/4 dl sokeria (itse laitoin alle puoli desiä hedelmäsokeria)
1 tl vaniljasokeria
200g mustikoita (useimmiten pakastemustikat myydään juuri 200g pusseissa)


Sulata voi. Vatkaa joukkoon vispilällä sokeri ja muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Voitele halkaisijaltaan 26-28-senttinen piirasvuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Itse annoin taikinan hetken jäähtyä, sulatettuun voihin tehtyä taikinaa on nimittäin todella vaikea saada lämpimänä paineltua vuokaan kiinni, joten helpompi homma kun on hieman jähmeämpi! Taikinan voi myös iskeä vuoan pohjalle ja hetkeksi pakkaseen ennen painelua.

Vatkaa smetana, rahka, muna ja sokerit keskenään (tähän käy ihan lusikalla sekoitus). Levitä mustikat vuokaan tasaisesti ja lisää päälle täyteseos, jotta se levittyy tasaisesti mustikoiden päälle.

Paista mustikkapiirakkaaa 200-asteisessa uunissa, hieman keskitasoa alempana 25-30 minuuttia. Tarjoile mustikkapiirakka mielellään jäähtyneenä, vaikka vaniljakastikkeen kanssa. On parhainta silloin!

Kivaa viikonloppua! ✨

 

 

Ps. Jos on äärimmäisen laiska leipoja, onnistuu tämä hyvin myös valmispohjalla 😀

 

 

2 Replies to “Viikonloppuvinkki: Helppo mustikkapiirakka”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *