Näitä ette ehkä tienneet minusta x 13

Huomenta! Tänään on vuorossa hieman kevyempi postaus vapun kunniaksi. Listasin pitkästä aikaa asioita, joita ette ehkä vielä tienneet minusta..

Lapsena ja nuorena oli minulla vaikka mitä lemmikkejä. Ensin salamanteriliskoja, sitten maakilpikonna Arca, gerbiilejä, hamstereita.. Joskus olen miettinyt, että jos tulisi tilanne, että harkitsisimme jotain muuta lemmikkiä vielä joskus, haluaisin marsun 😀 Semmoisen pitkäkarvaisen pörrön, millä on niitä ihania pyörteitä turkissa. Sanon niitä takkumarsuiksi. Jostain syystä ne ovat mielestäni maailman söpöimpiä! Tommi ei ihan lämpeä tälle idealle ja tiedän itsekin, että marsuhaave ei ehkä ole realistisemmasta päästä, mutta.. Ne on niin söpöjä! Mitäköhän meidän hauvat tuumaisivat marsusta?

Pienenä rakastin käydä ulkoiluttamassa naapureiden koiria ja nämä tottakai olivat tästä ihan innoissaan, kun joku 10-vuotias tarjoutuu lähtemään koiransa kanssa useamman kilometrin kävelylle, haha.

Vihaan sitä kun tekniikka ei pelaa. Minulla on aina läppärillä kymmenen sovellusta auki, melkein kymmenen välilehteä selaimessa ja kuvatiedostoissa varmaan 10 000 kuvaa. Sitten raivostun kun Macin teho ei aina meinaa pysyä perässä kun suhaan eestaas tai AirDrop jumittaa. Tämä on todella rasittavaa ja kertoo ehkä siitä, miksi haluan panostaa toimivaan elektroniikkaan. Kärsivällisyys ei riitä jumittaviin juttuihin, vaikka yleensä melko kärsivällinen olenkin.

Myyn todella harvoin vaatteitani ja pyrin ennemmin kierrättämään omaa vaatekaappia. Saatan tyhjentää vaatevarastoa kirppiksellä muutaman vuoden välein, kuten viime syksynä, mutta noin yleisesti koen todella harvoin tarvetta luopua jostain vaatteesta. Miksi olisin sen ylinpäänsä ostanut jos kyllästyisin parissa kuukaudessa? On ihanaa laittaa joku vaate jäähylle vaikka pariksi vuodeksi ja löytää se sitten uudelleen. Eilen löysin ihan sattumalta jonkun aivan supervanhan leopardihuivin eteisen kaapista, joka lähtee heti käyttöön. Jee!

Bloggaamisessa ehkä eniten ahdistaa nykyään omien kuvien lisääminen tai niiden ottaminen. Olen todella kriittinen omista kuvistani ja välillä saatan jättää kuvia tai asuja julkaisematta, koska olen mielestäni niissä aivan kamalan näköinen. Ensin meinasin myös heittää tämän postauksen kuvat roskakoriin, koska en ollut yhtään tyytyväinen näihin ja huonoon valaistukseen. Välillä ahdistaakin se, että se oma naama näyttelee tässä hommassa niin suurta roolia, aloitinhan itsekin aikanaan bloggaamisen anonyyminä ihan vain rakkaudesta kirjoittamiseen, paljastamatta kasvojani pitkään aikaan. Loppupeleissä ovat esimerkiksi asukuvat niin helppoa kuvasisältöä melkein mihin tahansa tekstiin, reissuissa onkin ihanaa kun voi täyttää blogin maisema- ja rantakuvilla. Kotona kun olisi hieman vaikeaa keksiä tavaroista ja asetelmista uutta kuvattavaa jokaiselle päivälle. Musta on nykyään niin ihanaa hengailla kotona ilman meikkiä ja tukka laittamatta. Puuhailla pihassa bikineissä ja olla kantamatta huolta mistään ulkonäköön liittyvästä. Moni saattaa saada bloggaajista ulkonäkökeskeisen kuvan, mutta voin kyllä omalta kohdaltani kertoa, ettei pidä kyllä yhtään paikkansa. Toki tykkään pukeutua kivoihin asuihin, mutta useimmiten pidän omien kuvien lisäämistä jopa kiusallisena.

Opiskelin ala-asteella saksaa ja lukiossa espanjaa, silti kumpikaan näistä ei tempaissut täysillä mukaansa. Kielten opiskelu oli koulussa kuitenkin aina juttuni ja olin todella pettynyt itseeni, jossen saanut enkun ja ruotsin osalta kokeista arvosanoiksi 9 tai 10. Tein kielten läksyjä aina vapaaehtoisesti varmaan viikkoja eteenpäin, vain koska se oli kivaa. Haha. (Olisipa sama pätenyt matikan tehtäviin, lol) Vielä joskus tekisi mieli mennä ranskan kielikurssille, jotenkin nimittäin luulen, että se voisi olla juttuni!

Rakastan tutkia salaliittoteorioita. Toki tiedostan, että monet ovat ihan höpöhöpöä (esimerkiksi pizza gateen en kyllä usko ollenkaan), mutta välillä on kiva miettiä asioita toiselta kantilta, että mitä jos? Ehkä tämän vuoksi olen ala-asteesta asti rakastanut X-filesia, jota muuten aloitin katsomaan alusta taas kolmannen tai neljännen kerran. En kyllästy siihen ikinä! X-filesin salaliittoteoriat on lisäksi aivan parhaita ja hyvin perusteltu (:D). Välillä uppoudun miettimään, että kukakohan tässä maailmassa tietää eniten vaiettuja salaisuuksia?

Mua naurattaa eniten tyhmät vitsit. Mitä huonompia, sitä parempi. Ne ovat ehdottomasti tie sydämeeni!


Kosmetiikkapurkit on pakko käyttää aivan kertakaikkisen loppuun asti, ennenkö heitän ne pois. Leikkaan tuubit aina auki ja käytän tuotteet aina konkreettisesti siihen viimeiseen pisaraan. Tuntuisi jotenkin tuhlaukselta heittää pois ennen aikojaan! Ehkä kaikki mun tuotteet siksi kestää aina niin kauan, haha.

Rakastan kasarimusiikkia. Mielestäni ehkä paras musiikki ikinä on tehty 80-luvulla. Vaikka pääasiassa kuuntelenkin vain räppiä ja sekalaista alternativea, niin kasarimusa on myös yksi, joka pysyy suosikkina. Tuleekohan enää koskaan samanlaisia hittejä, mitä on tehty vaikkapa tuolloin?

Ennen suorastaan vihasin tiskaamista. Jopa niin paljon, että käytin astiat aina siihen pisteeseen, että oli aivan kertakaikkisen pakko tiskata. En tiedä onko pienlapsiarki jotenkin niin kaoottista, mutta jostain syystä jopa nykyään pidän tiskaamisesta ja monet arjen pienet askareet ovat jotenkin ihanan rauhoittavia. Ehkä syynä on nykyään se, että meillä on ollut jo pitkään tiskikone, eikä tiskaaminen ole enää semmoinen pakkopulla. Nyt en edes tajua mikä siinä tiskaamisessa on muka ollut niin kamalan vaikeaa?

Yksi suurimmista intohimoistani ovat hyvät dekkarit, olen ollut koukussa jo varmaan 20 vuotta. Useimmilta lemppari-dekkaristeiltani olen lukenut kaiken tuotannon ja vitsi kuinka ihanaa on kun löytää uuden lempparin. Tai sitten kun suosikkikirjailijalta tulee pitkän odotuksen jälkeen uusi dekkari. Kaunokirjallisuuden kirjat saattavat jumittaa minulla viikkokausia, mutta dekkarit saatan lukea läpi parissakin päivässä, kuten nyt viimeisimpänä Camilla Läckbergin Kultahäkin.

Ja näin vappuna on myös pakko mainita, että vappu on ihan paras. Pienestä asti on vappu ollut yksi suosikkijuhlistani. Jotenkin ihanaa juhlia kevään alkamista. Tippaleivät ja munkit ovat myös ihan lemppariherkkuja!

 

Samoja juttuja? ✨

 

Kuvat Jutta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.