Viikonloppuvinkki: Kolmen täytteen italialainen focaccia

Sain tällä viikolla päähäni hetken mielijohteesta tehdä ekaa kertaa ikinä focacciaa, eilen sitten marssin vesisateessa kauppaan ostamaan aineksia tähän italialaiseen leipään. Rakastan leipää, vaikka sitä tuleekin nykyään ostettua ja syötyä äärimmäisen harvoin, saati sitten leivottua itse. Kevään edetessä olen saanut pitkästä aikaa jonkun ihan ihme leipomisvimman ja ajattelin nyt ainakin yrittää kerran viikkoon leipoa jotain kivaa, sekä jakaa tännekin ohjeita 🙂

Focaccian halusin tehdä useammalla täytteellä ja valitsin leipään oliivin, fetajuuston, kirsikkatomaatin ja rosmariinin. Olisin ostanut timjamia, mutta kaupasta ei löytynyt, joten oli tyydyttävä rosmariiniin. Leipäähän voi tuunata täysin oman maun mukaan. Tämä on siitä helppo, että sekaan voi lisätä melkeinpä mitä vain keksii. Mozzarellaa, vuohenjuustoa, sieniä, sipulia.. Tai sitten vain pitäytyä vain yksinkertaisessa ja heittää mukaan öljyä, sekä yrttejä.

Taikina:

 

4dl vettä

8-9 dl vehnäjauhoja

25g tuorehiivaa

Noin 0,5 dl oliiviöljyä

1 tl hienoa merisuolaa

 

Täytteet:

 

Fetajuustoa (palana) 100g

Kirsikkatomaatteja halkaistuna, 100g

Oliiveja (kivettömiä), oman maun mukaan, noin 20-30 kpl

Tuoretta rosmariinia

 

Öljyseos leivän päälle:

 

Oliiviöljyä noin 0,5 dl

Noin 2-3 rkl sulettua voita

4 murskattua valkosipulia

Hienoa merisuolaa, noin 1 tl

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita tasaiseksi, kunnes hiiva on liuennut. Kaada sekaan oliiviöljy ja suola. Lisää jauhot hiljalleen vaivaten. Vaivaa hetki, kunnes taikina on tasainen ja kohota liinan alla 30 minuuttia.

Lisää uunin pellille leivinpaperin päälle loraus oliiviöljyä ja voitele öljyllä. Levitä taikina tasaisesti pellille painellen ja anna kohota liinan alla vielä noin 10 minuuttia. Töki taikinaan sormella reikiä ja työnnä niihin tomaatin puolikkaat, oliivit ja sormin murennettu fetajuusto. Kaada päälle öljy-voi-valkosipuliseos ja paina valkosipulin palat taikinaan (murskasin kynnet käsin paloiksi). Ripottele päälle revittyä rosmariinia ja hyppysellinen suolaa. Lämmitä uuni 225c ja paista keskitasolla uunin tehosta riippuen noin 20 minuuttia.

 

Oletteko tehneet focacciaa?

 

Mitkä ovat teidän suosikkeja leivän sekaan? ✨

 

Ps. Oli muuten aivan superhyvää!

 

6 Replies to “Viikonloppuvinkki: Kolmen täytteen italialainen focaccia”

  1. Moikka Iines,

    Onko niitä sinun kutomia toppeja tulossa myyntiin pian ? Olen ihaillut niitä ja mielummin tukisin suomalaista käsityötä kun nettikaupoissa näyttää löytyvän vaan keinokuituisia huonolaatuisia malleja.

    Kivaa perjantaita !! 🙂

  2. Ai vitsi tykkään näistä sun reseptipostauksista 🖤 Muistan joskus vuoosia sitten lukeneeni sun blogista ohjeen pestokamaan, ja olen opettanut ohjeeni äidillenikin joka tekee tuota herkkua tagliatellepastan kanssa aina kun tulee vieraita kylään <3 Nam! Tää focaccia resepti menee kanssa kyllä testiin!

    1. Haha hei ihana kuulla! Oon nykyään niin huono tekemään ruokaa tai leipomaan, niin kiva skarpata tämän suhteen. Pestokana oli muuten niiin hyvää! Pitäisi taas tehdä pitkästä aikaa ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *