Tehoa aineenvaihduntaan ja ruoansulatukseen Molkosanilla

Kaupallinen yhteistyö: Vogel

Erilaiset prebioottiset ja probioottiset juomat ovat viime vuosina nousseet hyvinvointibuumin myötä supersuosioon. Olen varsinkin reissuissa bongaillut näitä tuotteita varsin innokkaasti ja täytyy myöntää, että tämä on aidosti loistava villitys. Maitohapot ovat nimittäin äärimmäisen tärkeintä suoliston toiminnalle ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Mutta hetkinen, eihän tämä mikään aivan uusi keksintö ole – eräs jo klassikoksi muodostunut tuotehan on perustanut tehonsa L+-maitohappojen vatsalle tuomaan suojaan jo useiden vuosikymmenten ajan. Mitäs jos sittenkin pitäytyisi hyvinvointijuomien suhteen aidossa ja alkuperäisessä?

Yksi Vogelin tunnetuimmista tuotteista on nimittäin heratiiviste Molkosan, joka on varmasti monelle suomalaisellekin tuttu tuote aina vauvasta vaariin. Tuote on ollut markkinoilla jo 60 vuoden ajan, eli jo kauan ennenkö keskustelu prebiooteista ja vatsan hyvinvoinnista oli lähelläkään sillä tasolla, kuin tänä päivänä. Vogelin ydinarvoina on pyrkimys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja luonnon ainesosien hyödyntämiseen kestävän kehityksen mukaisesti. Terveyden ylläpitoon tehokkaita keinoja ovat ravintorikas ruokavalio, tasapainoiset elintavat ja luonnonmukaisten tuotteiden suosiminen. Nämä arvot ovat olleet osa Vogelin menestystarinaa jo vuodesta 1923 lähtien. Olenpa kuullut myös kehuja Molkosanin käytöstä ulkoisesti esimerkiksi ärtyneen ihon ja hiuspohjan hoidossa. Kerran meille vinkattiin Molkosanista myös koiramme tassun hiivatulehduksen hoitoon. Kyseessä onkin monipuolinen tuote, enkä yhtään ihmettele, miksi tämä on pysynyt suosikkina jo vuosikymmenten ajan.

Molkosan sopii erinomaisesti käytettäväksi päivittäin ylläpitämään yleistä hyvinvointia, sekä erilaisten vatsaoireiden, kuten turvotuksen hoitoon. Monet ovat myös saaneet Molkosanista avun esimerkiksi aineenvaihduntaongelmiin. Kuurina käytettäessä suositellaan tuotteen säännöllistä käyttöä vähintään 7 päivän ajan. Heratiiviste on valmistettu Alppien luonnonvaraisilla niityillä onnellisesti laiduntavien lehmien luomumaidosta. Luomumaidosta poistetaan valmistusprosessissa maitoproteiini, rasva ja hiilihydraatit.

Perinteinen Molkosan on saanut uutena tuotteena rinnalleen hyvänmakuisen Molkosan Fruitin, joka sisältää tiivistetyn maitoheran lisäksi marja-aroniaa, granaattiomenaa ja stevioliglykosidejä hedelmäisenä lisänä. Myös Molkosan Fruit sisältää runsaasti L+-maitohappoja, joka ylläpitää hyvää bakteerikantaa suolistossa. L+-maitohapot toimivat prebiootteina, eli hyvien suolistobakteerien ravintona, sekä tukevat maitohappobakteerien toimintaa. Mitä enemmän ruokavalio sisältää prebiootteja, sitä paremmin voi ja kasvaa myös suoliston hyvä bakteerikanta. Juomaan on lisätty myös kalsiumia, joka tehostaa ruoansulatusentsyymien toimintaa.

Molkosanin teho perustuukin juuri runsaaseen L+-maitohappojen määrään. Huonot bakteerit nimittäin hylkivät L+-maitohappoja ja täten edistää Molkosanin säännöllinen käyttö tehokkaasti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Mitä enemmän suolistossa on hyvää bakteerikantaa, sitä paremmin vatsa, ruoansulatus ja koko elimistö toimivat. Suolistoa ei nimittäin turhaan kutsuta toisiksi aivoiksemme, epätasapainossa olevasta suolistosta on esimerkiksi ravintoaineiden imeytyminen usein häiriintynyttä, joka voi johtaa erilaisiin puutostiloihin ympäri kehoa. Ruoansulatuselimistön bakteerikantojen epätasapaino voi myöskin oireilla kehossa monin eri tavoin ja altistaa useille oireille tai infektioille. Vatsan ja suoliston terveyteen panostaminen on tärkeää ympäri vuoden, mutta erityisesti esimerkiksi keväisin, sekä syksyisin kun erilaiset tartuntataudit jylläävät ja vastustuskyky kaipaa lisätehoa.

Minulla on ollut Molkosan Fruit-kuuri käynnissä nyt reilun viikon ajan. Sekoitan aamulla  1,5 ruokalusikallista heratiivistettä isoon lasilliseen vettä ja hörpin aamun mittaan. Tämä sopii erinomaisesti myös janojuomaksi pitkin päivää nautittavaksi sekoittamalla tiivistettä kannulliseen vettä. Nyt olenkin lähipäivinä siirtynyt tähän tekniikkaan ja hörppinyt seosta pitkin päivää. Molkosan-kuurin myötä on aineenvaihdunta ehdottomasti tehostunut, vatsan toiminta ollut tasapainoista, enkä ole kärsinyt minkään sortin ruoansulatusongelmista. Normaalisti pyrin käyttämään prebiootteja arjessa säännöllisesti, mutta käytin edellisen kuurin loppuun Balin reissulla. Matkan jälkeen kärsin pitkästä aikaa erilaista vatsakivuista, mutta ne ovat kadonneet tyystin nyt Molkosan-kuurin myötä.

Molkosan Fruitin maku hedelmäisen mehumainen ja maistuu makunsa puolesta helpommin myös perheen pienimmille ylläpitämään vatsan hyvinvointia. Yksi Molkosanin plussista on ehdottomasti myös kilpailukykyinen hinta. 200 ml tiiviste on suositushinnaltaan noin 8€ ja suurempi 500ml pakkaus noin 15€.

 

Ellet ole jo testannut, suosittelen lämpimästi! Monet ovat saaneet Molkosanista avun moneen vaivaan. Löytyykö sieltä Molkosanin tehoon luottavia? 🙂

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.