Viherkasvivillitys

Kävimme viikko sitten äitienpäivänä tekemässä muutamia lisähankintoja pihakasveihin ja nyt täytyy myöntää, että meinasi lähteä viherkasvihulluus totaalisesti lapasesta. Lapsuudenkodissani oli aina paljon viherkasveja olen varmasti osittain sieltä oppinut niiden hoitoa ja erityisesti sitä, kuinka kivoja elementtejä ne ovat sisustuksessa. Rakastan kukkia ja viherkasveja, vaikka ikäväkseni täytyy myöntää, että olen viime vuosien aikana ollut äärimmäisen laiska hankkimaan uusia kasveja entiseen tapaan. Harvoin onnistun tappamaan yhtäkään kasvia ja sanoisinko olevani melko haka niiden hoitamisessa, mutta muutama kasvi on lähivuosina menehtynyt lomamatkojen aikana 🙁

Jo pari vuotta on ollut meneillään joku mehikasvi-vaihe. Olen ostanut lähes poikkeuksetta niitä, mutta nyt kaipasi vaihtelun vuoksi jotain muutakin.  Saatoin joskus mainita, kuinka japanilais-tyyliset puutarhat mehikasveineen on ihan hullu hitti esimerkiksi Loseissa ja voi kun sama onnistuisi Suomessakin! Olisin varmaan ihan samantien kyhäämässä meille pihaan jotain omaa zen-zonea niillä ja kristalleilla, haha.

Aikaisemmin oli minulla meneillään useamman vuoden chili-villitys ja nyt ajattelin kokeilla taas yrttiviljelmiä, jotka laitoin vihdoin ja viimein perjantaina itämään. Hieman tässä kestänyt 😀 Postailen niistä vielä erikseen kunhan homma ja terassiprojekti etenee! Jo pari kesää olen vaiheillut marjapuskien hankkimisen kanssa. Edelleenkään ei lähtenyt semmoista matkaan, mutta ihan totta, pian! Haluaisin nimittäin niin kovasti omat viinimarjapuskat pihaan.

Löysin muuten tuttuni vinkkaamana myös aivan mielettömän viherkasvien (ja viherpeukaloiden) salatun paratiisin! Viherpaja Vantaan Koivuhaassa on nimittäin aivan ihana paikka. Loputtomasti erilaisia yrttejä, kukkia ja viherkasveja sekä sisälle, että ulos. Joka kerta kun luulimme käyneemme kaikki läpi, löytyi vielä uusi mega-kasvihuone täynnä vieläkin ihanampia kasveja. Tuolta ei yksinkertaisesti voi lähteä pois ostamatta vähintään yhtä kasvia mukaan!

Lisäksi Viherpajassa on myös aivan älytön japanilainen puutarha, joka on näkemisen arvoinen jo itsessään 🙂 Haluan pian taas takaisin!

Tässä omia ostoksiani… Erilaisia orvokkeja pihaan, luomu-minttu, gardenia, chili  ja äärimmäisen helppohoitoisena hehkutettu isolehtinen kasvi, jonka nimen noloa kyllä jo unohdin.

Viherkasveilla saa helposti kivaa lisää sisustukseen. Olen jo vuosia haaveillut isommasta kasvista meille sisälle. Ehkäpä se on seuraava hankinta?

Tommi osti bonsain, joka vielä tosin odottelee lopullista ruukkua 😀

Ehkä eniten olen kuitenkin innoissani tästä. Lempikukkani gardenia!! Noloa paljastaa, mutta about kymmenen vuoden ajan nuuskuttelin purkista Monoi-öljyä ja haaveilin samalla Tahitista. No okei, siellä Tahitilla ja Moorealla taas nuuskuttelin gardenioita harva se päivä, enkä olisi voinut kuvitellakaan löytäväni semmoisen meille kotiin Suomesta. Ymmärrätte, ettei tätä todellakaan voinut jättää ostamatta. Tässä juuri tälläkin hetkellä istun tässä gardenian vieressä nuuskimassa, haha!

 

Oletteko te käyneet Viherpajassa? 🌱✨

 

6 vastausta artikkeliin “Viherkasvivillitys”

  1. Viherpaja on ihan mieletön paikka 😍. Löysin paikan noin vuosi sitten ja sen jälkeen siellä on tullut tasaisin väliajoin käytyä ostoksilla. Palvelu on myös ihan mieletöntä sekä henkilökunta on aina valmis auttamaan. Jopa hinnat on kohtuulliset. Paljon mielummin ostan kasvini sieltä kuin kansainvälisiltä ketjuilta.

  2. Tee joku viherkasviopas 😉 mä nimittäin tapan kaikki kasvit :/ ihan sama mitä ruukkukasveja meille tulee niin ne kuolee jossain vaiheessa ja kastelin tai olin kastelematta niin eivät vaan kestä. Oon jo luovuttanut viherkasvien suhteen, leikkokukat sentään kestää 😀

    1. Haha! En tiedä olenko ihan niin pro! 😀 Mutta ne mehikasvit on oikeasti tosi helppoja. Jotkut kasvit on kyllä tosi kinkkisiä ja vaatii tietynlaisen paikan ja kasteluvälin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.