Synttärikutsut ja sateisia sunnuntaijuttuja

Sateista sunnuntaita! Ainakin täällä Helsingissä on nimittäin satanut viimeiset päivät enemmän tai vähemmän. Toivottavasti teillä vierähti viikonloppu rennoissa merkeissä säästä huolimatta? Vietimme eilen jo ennakkoon pojan ensi viikon 3v- synttäreitä pienten kutsujen muodossa. Kutsuimme ystäviä meille syömään ja hengailemaan. Lapsivieraita ei saatu paikalle, mutta enemmän lastenkutsujen tyyliset juhlat olisi tarkoitus pitää vasta vuoden päästä. Viime vuoden synttärikesteillä hengailimme pääasiassa pihassa kelien helliessä, mutta tänä vuonna oli paljon viileämpää noiden sateiden vuoksi. Olin aivan jäässä kun perjantaina raahauduin kotoa keskustaan 😀 Toisaalta kyllä pidän sateesta ja varsinkin sateenropinasta, mutta mieluiten silloin kun ei tarvitse lähteä mihinkään, haha.

Juhlien tarjoilut olivat Tommin tekemiä. Ensin mietin, että tilaisin pojalle jonkun kivan synttärikakun, mutta ehkä säästetään se ensi vuoteen, juustokakku ajoi tällä kertaa saman asian. Synttärisankari oli niin innoissaan lahjoista, ettei malttanut yhtä keksiä lukuunottamatta edes syödä mitään kun vasta vieraiden lähdettyä.

Kaikki menopelit, kuten autot, lentokoneet, paloautot, sekä kaivinkoneet, traktorit ja nosturit ovat melko kovassa huudossa mitä tulee pienen herran lelulemppareihin. Tämä olikin kuultu myös vieraiden taholta, jalkapallon ja kirjojen lisäksi tuli lahjaksi vene/helikopteri/nosturiasema (johon voi vielä laittaa vettä, mikä on N:n mielestä superwau) ja saman teeman Duploja. Kova Duplo-innostus ja rakennusvimma on nimittäin ollut meneillään jo jonkin aikaa. Usein rakennetaan yhdessä vaikka mitä hökötyksiä, mutta voi elämä niiden palikoiden siivoamista!!

Mulla on muuten meneillään jonkin sortin Kierrätyskeskus-villitys. Ollaan käyty nyt pari kertaa pyörähtämässä Porttipuiston Kierrätyskeskuksessa ja haluaisin sinne about päivittäin bongailemaan juttuja 😀 Ekalla kerralla ostin terassille hyllyn viherkasveille, pieniä sisustuskoreja, ruukun ja pojalle kirjan. Tuon kukkahyllyn maalausproggis onkin ollut tämän viikon hommana ja eilen sain sen vihdoin valmiiksi. Haluaisin heti löytää lisää vanhoja kalusteita maalattavaksi nyt kun pääsi innostumaan, täytyy tehdä jotain Tori-tutkailua. Laitan kuvaa, kunhan saan terassia järkkäiltyä ja vihdoinkin ojennukseen! Ei olla vieläkään saatu sitä keinuakaan kiinnitettyä terdelle.

Tänään käytiin taas Kierrätyskeskus-rundilla, mutta saaliina oli vain lasikippoja ja kuppeja tulevalle soijakynttiläsatsille, sekä taas uusi kirja pojalle. Vaatejuttuja ei kierrätyskeskuksista ihan kamalasti ole löytynyt omaan makuuni, mutta erityisesti jos astiat tai koti- ja sisustustavara kiinnostaa, niin kannattaa käydä kurkkaamassa! Koskaan ei voi nimittäin tietää mitä osuu eteen 🙂 Onko teillä muuten kokemusta PK-seudun kierrätyskeskuksista? Onko joku paikka ns. ”parempi” tehdä löytöjä?

 

Aamupäivällä kävin salilla, mutta treeniä ja meidän pientä kauppareissua lukuunottamatta on sunnuntai vierähtänyt sateen vuoksi lähinnä kotona rentoillen. Mitäs teidän viikonloppuun? 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.