Mielessä nyt: KESÄ!

Vihdoinkin kesäkuu! Koulujen loppu on aina tietyllä tavalla ollut kesän alku, vaikkei aina noin säiden puitteissa olekaan ihan joka vuosi siltä tuntunut. Fiilikset viime kesästä olivat lähinnä, että se tuntui jatkuvan loputtomiin, mutta eipä haitannut pätkääkään. Vaikka tuo edellinen kesä olikin melkoinen poikkeus säiden puolesta, toivon ehdottomasti aurinkoa ja lämpöä tällekin kesäkaudelle. Tiedättekö, rakastan nykyään alkavia viikkoja ja maanantaita, vaikka aina ei todellakaan ole näin ollut. Odotan myös aivan superinnolla tämän viikon lämpöaaltoa ja bikinikelejä. Niistä innostuneena pistin eilen myös hihat heilumaan ja järkkäilin uudelleen sitä terassia. (Tuntuu, etten muusta enää jauhakaan, haha) Nyt siis vain odottelemaan helleaaltoa saapuvaksi.

Tulevan kesän suhteen en ole tehnyt mitään sen kummempia listauksia. Tarkoitus olisi mennä enemmän fiiliksen mukaan, tehdä kivoja juttuja asettamatta mitään erityisiä pakollisia tavoitteita. Lähden pian käymään Jyväskylässä, heinäkuussa taas lomaillaan pojan kanssa ja lisäksi haaveilen kesälomamatkasta Lappiin pienen kanssa. Haluaisin kokea Lapin kesän sen jälkeen kun viime syksynä pääsimme ihailemaan pohjoisen alkavaa syksyä. Harmi vaan, ettei Tommilla ole nyt kesällä lomia lähteä reissaamaan.

Kuitenkin, tavoite olisi tänä kesänä reissailla enemmänkin täällä Suomen rajojen sisällä. Käydä ehkä kesäisessä Porvoossa, Suomenlinnassa piknikillä ja ehkäpä päästä pitkästä aikaa jonnekin mökille rentoutumaan oikein kunnolla. Ja uimaan! Myös brunssit kotona ovat niitä, joita järjestää aivan liian harvoin, mutta ehkä tänä kesänä enemmän? Ainiin ja leipoa enemmän uusia juttuja kokeillen. Hitaita aamuja, terassikahveja ja ihan simppeleitä juttuja. Haluan tehdä enemmän asioita extempore ja ennen kaikkea kiirettä vältellen. Mitä suunnitelmia teillä on kesäksi?

Hauvojen kuulumisia on muuten kysytty paljon ja pari teistä toivoikin koira-aiheista postausta. Yritän saada lähiaikoina kuvattua hauvoja enemmän, se on nimittäin välillä hieman haastavaa ja tuntuu, että koirat lähtevät karkuun heti kameran nähdessään. Kahden oman hauvan lisäksi meillä on ollut nyt kuukauden ajan myös kolmas hoitokoira, joten actionia riittää! Varsinkin kun pitää lähteä kaikkien kolmen ja poika mukana ulos 😀 En muista olenko kirjoittanut siitä, kuinka hauvat ja poika ovat tulleet keskenään toimeen, mutta ajattelin näin ohimennen sivuta nyt aihetta.

Koiramme ovat luonteeltaan tyystin erilaisia, Bixu on todella epäluuloinen kaikista uusista tuttavuuksista, olivatpa ne sitten lapsia tai muita eläimiä. Sitten taas: Kaikki rapsuttavat kädet ja aikuisten sylit kelpaavat aina. Mauia taas on vaikeampi saada syliin ja tämä usein yllättääkin kömpimällä aivan yhtäkkiä viereen. Mutta lähtee pois heti kun  yrität rikkoa tämän ”omaehtoista lähentymistä”, vaikkakin Käpylässä nukkui Maui aina aivan minussa kiinni, useimmiten vielä tyynyni vieressä. Nykyään on yläkerta ”koiravapaata” aluetta, lähinnä portaiden, sekä astman ja allergioideni vuoksi, jotka pahenivat selvästi silloin kuin koirat nukkuivat vieressämme. Noin yleisesti hakeutuu Maui ehkä enemmän minun viereeni ja Bixu taas Tommin.

No, sitten lapsen ja koirien välisiin juttuihin. Bixu ei ole pojasta yleensä kovin kiinnostunut (tai ainakin esittää niin, hehe), mutta poika taas haluaisi halailla ja pussailla juuri Bixua aivan kokoajan. Mitä vanhemmaksi Bixu on tullut, sitä epäluuloisemmin se suhtautuu uusiin asioihin. Maui taas on ehkä enemmän pojasta kiinnostunut, mutta poika taas harvemmin Mauista. Toisinsanoen, lapsen ja koirien yhteiselo on sujunut hyvin, mutta loppupeleissä hakevat koirat ennemmin sitä omaa rauhaa, kuin kymmeniä haleja ja jahtausleikkejä.

Mitään aggressiivisuutta ei ole missään vaiheessa ollut ja tässä asiassa ehkä tärkein seikka on tuntea oma koiransa, sekä tiedostaa mahdolliset riskit. Bixu oli pojan syntyessä 8 ja Maui reilut 3v, joten tuossa ajassa oli jo oppinut tuntemaan oman koiransa luonteen. Koiramme tietävät selvästi, että poika on vasta pieni ja osa laumaa, vaikka välillä olisikin heidän mielestään vähän liian villi. Välillä nuo intoutuvat pelaamaan yhdessä vaikkapa jalkapalloa, mutta mitään semmoista symbioottista BFF-suhdetta ei ole, ainakaan vielä.

Uusin koukutukseni tv-ohjelmien suhteen on muuten Aupairit Havaijilla Yle Areenasta, ihan parasta! Katsoin viikonloppuna kunnon maratonin (lue: koko kauden) ja yritin samalla pidätellä itkua maisemien suhteen. Viimeaikoina musta on muutenkin tullut jotenkin todella herkkä about kaikelle vähänkään liikuttavalle ja myös asioille, joita moni muu tuskin kokee kovin liikuttavaksi, kuten ne rantamaisemat telkkarissa, haha.

 

Energistä (ja toivottavasti lämmintä) viikkoa!

 

Ps. Oon aivan pulassa tämän hajonneen touch barin kanssa kun en saa enää emojeja lisättyä 😀

 

7 vastausta artikkeliin “Mielessä nyt: KESÄ!”

 1. Moi iines! Mulla on sattumalta just saman valmistajan samansävyset pidennykset käytössä. Ootko huomannu, että kaikki hoitoaineet ei pehmennä yhtä hyvin hiusta? Osa tekee lähmän.. Mitä itse suosittelet huuhdeltavaks/jätettäväks ja käytätkö tehohoitoja?

  1. Moikka! Hei en ole huomannut moista, tai siis en ole ehkä kiinnittänyt asiaan huomiota. Mä olen todennut ehkä parhaimmaksi Olaplexin shampoon ja hoitsikan, tosin joku ammattilainen saattaisi sanoa huonoksi valinnaksi! Mutta siis käytän aika sekalaisesti pesutuotteita, lähinnä tuota Olaplexiä ja sitten luonnonkosmetiikkan shampoita+hoitsikoita, enkä ole juurikaan huomannut eroa. Mutta siihen olen ehkä kiinnittänyt huomiota, että ajan mittaan hius ehkä menettää vähän sitä pehmeyttään, mulla oli juuri päässä noin 3kk. Vaikka tukka pysyikin todella hyvässä kunnossa, niin ehkä juuri pehmeys lähti ajan mittaan 🙂 Ja käytän hiuksiin jätettävistä useimmiten öljyä tai semmoista ”hiusvoidetta”, itselläni ainakin toimivat hyvin 🙂

 2. Odotan niin samoja asioita kesältä kuin sinä. Aurinkoa,chillailua,hetkiä lapsen kanssa sekä jotain pieniä suomireissuja sekä tietty mökkeilyä. Jotenkin tää on se mitä ruuhkavuosiarjessa kaipaa 😀 vaikka kyllähän sitä toki jotain ulkomaan matkailuakin haluaisi 😀

 3. Ihania kuvia taas!:) Sehän tässä alkukesässä on niin parasta, kun on koko kesä vielä edessä ja voi vain haaveilla ja nauttia!<3 Ihana myös kuulla, että ei ole mitään to do -listaa, se, kun tarttuu hetkeen ja elää fiiliksen mukaan, on lomailua parhaimmillaan!:)
  Kiitos postauksesta ja mukavaa viikkoa!
  Ida
  http://www.lilyfi/blogit/kotona-kaupungissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.