Kotijuhannuksen kuvasaldo

Huh, kuinka vaikealta voikaan tuntuu arkeen paluu näin monen vapaapäivän ja lööbailun jälkeen?! Torstaina halusin pitää pojalle jo vapaapäivän tarhasta, joten vietimme päivän keskenämme ja pähkäilin, että mitä ihmettä sitä tekisi juhannuksena. Alunperin oli suunnitelmissa lähteä ystäväni isän luokse Jyväskylään, mutta loppupeleissä jäimme sitten kotiin. Ajatus kiireellä tehdyistä ruokaostoksista tai 3h ajomatka ruuhkaisessa helteessä kolmen koiran ja yhden kolmevuotiaan kanssa ei jotenkin vain inspannut. Jäimme sitten kotiin ja toisaalta, mitä vikaa loppupeleissä on kotijuhannuksessa?

Joskus aikanaan tuntui, että harva jää juhannuksena kaupunkiin, mutta vuosi vuodelta olen huomannut, kuinka yhä useampi on päätynyt viettämään kaupunkijuhannusta tai ihan vain rauhallista kotijuhannusta. Toki mökki ja järvimaisema olisi houkutellut, mutta kyllä kotonakin kelpaa. En ole koskaan ollut mikään järin mökki-ihminen, vaikka luontoa rakastankin. Mielessä varmaan kummittelee edelleen semmoiset lapsuuden ja nuoruuden ”pakkojuhannukset” kun oli raahauduttava meidän mökille ilman sähköä tai juoksevaa vettä useaksi päiväksi (jokaisen teinin painajainen :D) ja jossa päivät kuluivat lähinnä lenkkeillen, musiikkia kuunnellen ja järvellä soutaen. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi varmasti voinut olla suurempiakin huolia, mutta tuolloin tuntui lähinnä katastrofilta. Juhlapyhissä ahdistaa usein paine siitä, että ne ”pitäisi” viettää tietyllä tavalla. Että on jollain tapaa tylsä jossei tee, kuten kaikki muutkin. Mökkeile juhannuksena tai vietä perinteistä joulua.

Jo monta vuotta putkeen olen miettinyt mökin vuokraamista (mielellään edes sähköillä :D), mutta jotenkin homma on tyssännyt viimeistään pitkiin etäisyyksiin ja siihen, ettei olla juurikaan lomailtu kesäkuukausina. Olisi kyllä ihanaa viettää vaikka viikko mökillä vaikkapa Lapissa, pienen järven tai tyynen lammen rannalla! Viime syksynä rakastuin Luostoon ja täytyy myöntää, että aloin tuolloin heti kurkkimaan myytäviä kesämökkejä sieltä.

Mitä sitten teimme juhannuksena? Chillailtiin, syötiin, treenattiin, pelattiin sulkapalloa, hypittiin trampoliinilla ja sitten taas syötiin. En juurikaan viettänyt aikaa puhelimella tai koneella ja juhannuskuvien saldokin on nämä postauksen kuvat. Juhannuksessa on ihanaa se, että tietää näiden kymmenen blogivuoden perusteella, että kävijämäärät ovat alhaisimmat koko vuonna ja voi hyvällä mielin pitää muutaman päivän lomaa täältäkin 🙂

Uutta tulossa! Ahkeroin viime viikolla muutaman tämmöisen braletten myyntiin 🙂

Joka kesän vakkari.. Tottakai herkkusienet mustapekka-juustolla. Nykyään tosin ilman ympäri käärittyä pekonia. Vuosi toisensa jälkeen aivan parasta!

Ainiin, nämä kaksi simpukka-amppelia löysin Jyväskylän reissulla kirppikseltä. Vähän harmittaa, että kolmas amppeli jäi kirppikselle, olisi nimittäin sopinut kivasti tuohon riviin. Kukat tosin eivät ole mitkään aivan parhaimmat tuohon, mutta sopivimmat, jotka meiltä tähän tarkoitukseen löytyi. Olihan amppelit pakko saada heti paikalleen 😀

 

Mitäs teidän juhannukseen?

 

Kaupunki- vai mökkijuhannus?

 

 

2 vastausta artikkeliin “Kotijuhannuksen kuvasaldo”

  1. Kieltämättä mökki on alkanut houkuttaa viime aikoina ja onhan siellä ihan kiva olla. Ei musta kyllä olisi mökkeilijäksi ilman sähköä. Jotenkin lapsenkin kanssa helpompi kun on sähkö vaikka sitten vedetkin kantaisi järvestä tms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.