Kesän reissuhaaveita

Mainitsin aikaisemmin, ettei kesälle ole juurikaan mitään sen kummempia reissusuunnitelmia. Jyväskylässä piipahdin jo aikaisemmin ja kotimaan matkakohteista haaveilen edelleen kesäisestä Lapista, Porvoosta, pienestä mökki-getawaystä tai reissusta jonnekin todella pieneen maalaiskylään. Kesä on kyllä parasta aikaa lähimatkailulle. Eipä varmasti yllätä, että pieni reissukuume on pikkuhiljaa hiipinyt kehiin ja olenkin tuumaillut mahdollisuutta johonkin pienempään reissuun heinäkuussa, Pohjoismaiden sisällä tai Euroopassa. Olen viettänyt viimeiset kuukaudet niin paljon aikaa kotona, että kieltämättä pieni maisemanvaihto voisi vähän piristää. Tietty kotonakin on ihana lomailla, mutta kun tekee pääasiassa töitä kotoa käsin, piristää kummasti lähteä käymään toisaalla – edes pariksi päiväksi.

Viime kesänä puhuimme Tommin kanssa Lofoottien reissusta ja nyt itseasiassa vähän harmittaa, etteivät Norjan roadtripin suunnitelmat edenneet. Kuinka siistiä olisi ollut kierrellä pohjoista kesällä. Ajaa täältä Lapin kautta Lofooteille saakka tai sitten ensin Ruotsiin ja sieltä Norjan rannikkoa pohjoiseen. Olen lapsena ollut perheen kanssa Norjassa roadtripillä ja se oli kyllä mieletön reissu maisemien suhteen. Meidän auto on kylläkin jo niin rähjä, ettei sillä paljoa roadtrippailla, mutta jos saisimme jossain vaiheessa lainaan äitini asuntoauton, olisi aivan unelma lähteä kokeilemaan perheenä van-lifea (silläkin riskillä, että se olisi täysi katastrofi :D). En ole nimittäin ollut asuntoautossa yötä ikinä, ellei lasketa kun kiersimme Australian rannikkoa pakulla ollessani parivuotias. Harmi, etten oikein muista itse siitä mitään 🙂

Kohteita, joita olen tuumaillut mahdollisiksi kesän minireissun kohteiksi ovat Kööpenhamina ja Biarritz. Köpikseen rakastuin viime kesänä ja siitä saakka olenkin haaveillut sunntaavani sinne uudestaan. Kööpenhamina on ihana kohde kesällä ja jos kaupunki kiinnostaa, niin kannattaa kurkata Köpis-postaukseni ja kohdevinkkini, jotka löytyvät täältä ja täältä. Ystäväni heitti ilmaan myös idean Sisiliasta, se ja Sardinia ovatkin olleet matkahaaveiden listallani jo vuosikausia. Jos teillä on vinkkejä sinne, niin saa ilmiantaa!

Ja nyt kun kerta tuli reissujutuista puhe niin täytyy todeta, että tällä hetkellä ei ole yhtäkään konkreettista matkaa suunnitteilla syksylle tai loppuvuodelle. Ihan jo siitäkin syystä, etten yksinkertaisesti vielä halua uhrata ajatustakaan syksyyn, vaan keskittyä täysillä nauttimaan tästä kesästä. Moni kohde kyllä houkuttaa ja kieltämättä olisi ihanaa taas viettää vaikka joulu jossain auringon alla. Seychellit ja Los Angeles ovat kohteita, joita itse olen eniten tuumaillut. Alkuun mietimme, että lähtisimme pojan kanssa alkusyksystä Portugaliin miehen surffireissun sivuhengareiksi, mutta päätimme sittenkin jättää tuon reissun väliin.

Saapi nähdä mitä reissujuttuja keksitään kesälle. Onko teillä kesäksi reissusuunnitelmia?

 

Lomailetteko Suomessa vai ulkomailla? 

 

 

6 vastausta artikkeliin “Kesän reissuhaaveita”

  1. Köpis on kyllä ihana! Olen pari kertaa käynyt maaliskuussa, mutta kesällä olisi varmaan vielä siistimpi. Mä suositttelisin Lontoota, se on aina hyvä idea. 😀

    Jos kotimaassa haluaa matkustella, on Turun Saaristo on myös loistava valinta. Olin just Saariston Rengastiellä polkemassa ja sen reissun aikana aloin haaveilla Ahvenanmaasta. Toki se toinenkin suunta, eli Lappiin ja sieltä Lofooteille, on upea ja melko ”helppo”. kohde, jos saa asuntoauton lainaan. Pari viime kesää käynyt siellä, mutta tänä kesänä jää valitettavasti välistä.

    1. Niinpä 🙂 Kesällä on kyllä huippu, vaikka varmasti vaikuttava myös muina vuodenaikoina! Hei juuri sanoinkin Tommille, että haluaisin mennä käymään Naantalissa, voin kuvitella että Turun saaristo on varmasti myös upea. Oon ihan kade sun lofoottien perinteestä! ;D

  2. Itsekin olen viime aikoina haaveillut matkasta Köpikseen 🙂 Ja haluaisin mennä sinne maateitse, sillä se on kuitenkin niin lähellä! Tukholmasta Köpikseen ajaa vain kuudessa tunnissa, joten se ois ihana kesän road trip 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.