Arkikuvia puhelimen rullalta x 12

Viikko alkoi eilen vauhdikkaissa merkeissä kun vietimme pojan kanssa ensimmäistä lomapäivää kaupungilla ja asioilla. Kävimme viemässä tietokoneeni huoltoon (kuinka outoa datailla Tommin läppärillä, haha), lankakaupassa, erään asiakkaani luona ja näkemässä Juttaa ennen tämän lähtöä kuukaudeksi reissuun. Poika oli aivan superinnoissaan ja samalla ihmeissään kaikista junista, raitiovaunuista, työkoneista ja busseista, joita näimme. Loppupeleissä emme käy ihan kamalasti kaupungilla, vaan ulkoilemme yleensä täällä rauhallisemmassa ympäristössä, joten kylläpä keskustassa riittää ihmeteltävää. Tarkoitus olisi kehitellä kivoja juttuja näille viikolle. Käydä ehkä jossain museossa, Lintsillä ja ehkäpä siellä Kumpulan maauimalassa, jos vain tulee lämpimiä kelejä 🙂

Tänään olisi taas arkikuvapostauksen vuoro, Eli sekalaisia arkikuvia puhelimen rullalta viime viikolta ja muita turinoita.

 

Ehkäpä suosikkikahvilani tällä hetkellä on Punavuoren Relove, jonne suuntaan oikeastaan aina kun haluan mennä keskustassa istuskelemaan tai tekemään töitä. Kiva salaattibaari ja muutenkin hyvät tarjoilut, sekä tottakai kirppari-puoli, josta voi löytää vaikka mitä kivaa. Käyn usein matkalla kurkkaamassa myös viereisen Fidan (Iso-Roban puolella), josta löydän melkein aina jotain härpäkettä, vaikka yritän kirppisjuttujenkin suhteen taistella turhaa ostohimoa vastaan. Ainiin ja minä, superhuono huulipunan käyttäjä innostuin pitkästä aikaa myös huulipunan kanssa, heh.

Viime viikolla löysin Fidasta 40 sentillä tuon akaattilevyn, josta ystäväni tuumasi, että hyvä lasinalunen (ja totta, harkitsenkin nyt sen kokeilemista semmoisena!). Vastasin itse, että akaattilevyn päällä on hyvä ladata kristalleja 😀 Tuo juhannusseppelekirjailtu paita oli aivan hetken mielijohteen hankinta, koska hintaa oli hurjat 1€.

Näköjään olin melkoisella shoppailutuulella viime viikolla, koska löysin Relovesta myös tuon Banana Republicin nahkalaukun, jollaista olin etsinyt jo pitkään. Siis olalla kannettavaa tilavaa laukkua, jonne mahtuu helposti läppäri, järkkäri ja kaikki muu sälä, jota kaupunkipäivinä tarvitsee kantaa matkassa. Tätä ennen olen käyttänyt nyt pari vuotta melkeinpä aina Minkoffin isoa shopperia, mutta jotenkin sinne pakkaa aina liikaa tavaraa mukaan. Tämä on jotenkin kompaktimpi ja vähän kevyempikin. Kassi maksoi 15€.

Juuri näiden maisemien vuoksi rakastan asua kauempana keskustasta, vaikkakin sunnuntain postauksessa vähän haahuilin takaisin kantakaupunkiin, heh. Itselleni on tärkeää, että lähellä on luontoa. Se onkin meillä Suomessa parasta, että luonto on oikeastaan aina lähellä. Kaupunkien keskustoistakaan ei tarvitse ajaa kovinkaan kauas päästäkseen metsään. En itse lenkkeile nykyään koskaan autoteiden varsilla (paitsi tietysti ne pakolliset pätkät), vaan suuntaan aina metsä- ja hiekkapoluille. Ja toki luonto oli läsnä silloinkin kun asuin Alppilassa. Ellen käynyt lenkillä Töölönlahden ympärillä, suuntasin metsämaisemiin Keskuspuiston lenkkipoluille. Se oli muuten parasta!

Kävimme viime viikolla pojan kanssa pitkästä aikaa kirjastossa. Ensin pieni leikki aivan tohkeissaan lelu-porakoneella minun selaillessa hyllyjä, kunnes havahduin outoon hiljaisuuteen. Menin kurkkaamaan ja hän oli jollain ihmeen tuurilla löytänyt hyllystä Autot 2-kirjan ja käynyt lukemaan. Nykyään Autot 2-leffa ja ihan kaikki siihen liittyvä on melkoisen kovassa huudossa. Kirja lähti lainaukseen ja on ollut moneen kertaan päivässä luettavana. Olin jossain vaiheessa aivan huolissani kun poika ei tuntunut olevan kirjoista lainkaan kiinnostunut. Kuvia jaksettiin katsoa ehkä 10min, kunnes kirja vaihtui toiseen. Nyt täytyy todeta, ettei aika vain ollut kypsä, koska kirjat ovat nykyään ihan lemppareita ja niiden parissa saattaa vierähtää pitkiäkin hetkiä. Itse olen lukenut paljon about aina ja minua on aina kannustettu siihen, joten olen niin onnellinen, jos saan vietyä samaa eteenpäin myös pojalle 🙂

Täytyy muutenkin ottaa kirjastokäynneistä taas rutiini. Nyt oli nimittäin liian pitkä tauko, koska olen lähikuukausina kuunnellut niin paljon äänikirjoja käsitöitä tehdessä. Otantavoitteeksi käydä pojan kanssa kirjastossa ainakin jokatoinen viikko! Pienenä oli muuten superjännää mennä kirjastoon kun ei koskaan tiennyt mitä kivoja kirjoja löytää hyllystä, haha.

Aamuiset Helsingin kadut ja ihana kukka-esillepano Minna Parikalla!

Ainakin tänne Helsinkiin on luvattu koko viikoksi sateista ja viileää säätä, joten nyt täytyy alkaa tuumailemaan tekemistä sadepäivien varalle 🙂

 

Kivaa tiistaita!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.