Hylätystä rakastetuksi

Kaupallinen yhteistyö: Globe Hope

Kirjoitin pari viikkoa takaperin ajatuksiani siitä, että voiko muoti olla koskaan ekologista? Ihmisten kiinnostus muotiin ja tarve uusille hyödykkeille tuskin tulee täysin katoamaan koskaan, mutta kuinka tämän tarpeen voisi täyttää vastuullisemmin? Olen monesti maininnut suosivani itse nykyään kierrätettyä muotia. Kirpparit ovat tuttu juttu, mutta sen lisäksi minua ilahduttaa se, kuinka nykyään tehdään yhä enemmän innovatiivista työtä kierrätysmateriaalien käytössä uusien tuotteiden valmistuksessa. Miksi tuottaa täysin uusia materiaaleja kun maailmassa riittää ongelmaksi asti käytettyä ja pois heitettyä, jota voisi hyödyntää? Juuri tähän tähtää esimerkiksi kotimainen Globe Hope, joka pyrkii toiminnallaan taistelemaan tekstiilien kertakäyttökulttuuria vastaan.

Globe Hope on valmistanut vuodesta 2003 saakka laukkuja ja asusteita kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. Ensimmäinen valikoimatuote olikin iltalaukku, jonka materiaalina oli käytetty Nokian kumisaappaiden vartta. Mottona on tehdä hylätystä ja unohdetusta rakastettavaa. Tämä lausahdus herätti ainakin minussa ajatuksia – kuinka asian ytimessä ollaankaan 🙂 Materiaaleina käytetään esimerkiksi kierrätettyjä turvavöitä, armeijatekstiilejä, mainosmateriaaleja, purjekankaita ja tehtaiden ylijäämänahkaa. Tuotanto tapahtuu Suomessa ja Virossa. Globe Hope valmistaa nykyään myös luonnonkosmetiikkaa, puhtaista pohjoismaisista raaka-aineista. Itselläni onkin itseasiassa juuri parhaillaan käytössä Globe Hope by Mia Höytö Säihke-kasvovesi!

Olen jo muutaman vuoden ajan etsinyt juuri viikonloppulaukkua, johon mahtuisi helposti parin yön yöpymistavarat vaikka mökkireissulle. Lyhyemmille matkoille olen usein pakannut mukaan lentolaukun tai autolla reissatessa kasan epämääräisiä nyssyköitä ja kangaskasseja, ihan vain siitä syystä, etten ole oikein omistanut muutakaan. Tuntuisihan se vähän hassulta lähteä mökille tai yhdeksi yöksi sukuloimaan lentolaukun kera, heh. Lisäksi koen pidemmille matkoille pakatessa aina ongelmaksi sen, että minkä laukun pakkaan käsimatkatavaraksi lentokoneeseen ison matkalaukun lisäksi? Unelmani olisi tottakai reissata minimaalisin käsimatkatavaroin, mutta valitettavasti se on usein mahdotonta kun laukkuun täytyy mahtua lentokamppeet, pojan tavaroita, läppäri ja järjestelmäkamera. Nyt olen kuitenkin vihdoinkin löytänyt täydellisen laukun juuri tähänkin tarkoitukseen!

Sain yhteistyön merkeissä valita mieleiseni laukun Globe Hopen valikoimista ja tykästyin heti tähän Hämy-viikonloppulaukkuun, joka on IHANA! Tyylikäs laukku on ajaton, tilava ja mikä parasta, myös ekologisempi valinta. Laukku on semmoinen, jota koen käyttäväni pitkään, koska jo pelkästään materiaali on äärimmäisen kestävää ja malli kestää aikaa. Laukun kangasmateriaali on armeijan laukkukangasta ja hihnat ovat tehty kierrätetystä auto turvavyöstä. Materiaalin lajittelu, puhdistaminen, sekä suunnittelu on tehty Suomessa ja ompelutyö Virossa. Tämä sopii kannettavaksi joko olalla, kädessä tai olan yli-tyyliin, joka on ainakin omasta mielestäni lapsen kanssa reissatessa hyvä kun saa kädet vapaiksi.

Tykkään itse kaikenlaisista härpäkkeistä ja laukkukoruista, jotka mielestäni tuovat asusteisiin persoonaa. Valitsinkin laukulle koruksi tuon söpön Sitruuna-laukkukorun, joka on valmistettu ylijäämä-tekoturkiksesta ja lehdet taas kierrätetystä mainosbannerista. Aika hauska idea! Laukkukoru on suunniteltu ja ommeltu Suomessa. Itse laukku on unisex, mutta laukkukorulla saa helposti ilmettä tyttömäisemmäksi näin halutessaan 🙂

Mikä tekee laukusta erityisen on juuri se, että sillä on oma tarina kerrottavanaan <3

 

Onko Globe Hope teille jo tuttu?

 

Kuvat minusta Jutta

 

2 vastausta artikkeliin “Hylätystä rakastetuksi”

  1. Super-tärkeä aihe ja ihana postaus Iines!! Itselle Globe Hope on hyvinkin tuttu ja he tekevät niin tärkeää työtä, että toivoisi jokaisen tietävän siitä – ihanaa, että blogeissakin puhutaan yhä enemmän kestävästä muodista <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.