Tavoitteena nuorekkaampi iho

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

Näin kolmenkympin hujakoilla olen yhä enemmän alkanut miettiä sitä, mitä kertyvät vuodet tuovat mukanaan iholle. Terveelliset elämäntavat, riittävä nesteytys ja auringolta suojautuminen ovat niitä perinteisiä keinoja ihon suojaamiseksi ikääntymiseltä, mutta viime vuosina on markkinoille ilmestynyt myös yhä enemmän kollageenivalmisteita, jotka lupaavat palauttaa ihon nuorekkuutta ja häivyttää juonteita. En sinänsä jaksa (vielä) kantaa mitään ihan kamalaa stressiä aiheesta, mutta kyllähän se kieltämättä mietityttää. Ja hei, jos ihon hyväksi voi tehdä jotain, miksi ei niitä apukeinoja kokeilisi?

Kollageeni on kehossa luontaisesti esiintyvä proteiini ja elintärkeä rakennusaine, joka vaikuttaa esimerkiksi ihon, luuston ja nivelten kuntoon. Elimistön kyky tuottaa kollageenia heikkenee iän myötä ja lähtee laskemaan radikaalisti 25 ikävuodesta lähtien, kunnes lakkaa kokonaan keski-iän tienoilla. Ihon veltostuminen ja juonteet johtuvatkin juuri kollageenin vähenemisestä, joka vaikuttaa esimerkiksi juuri ihon nuorekkuuteen. Myös elintavoilla on merkitystä, koska esimerkiksi tupakointi, runsas sokerinkäyttö ja UV-säteily ovat tekijöitä, jotka heikentävät kollageenin tuotantoa. Itse olen lähivuosina huomannut ihossani ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä, jotka varmastikin johtuvat juurikin vähentyneestä kollageenin tuotannosta. Pienet juonteet ja ihon kuivuminen ovat ehkä ne selkeimmät, eikä kasvojen iho toki ole enää aivan niin kimmoisa, kuin parikymppisenä. Silloin tuntui, että iho selvisi kaikesta, nyt taas olen huomannut, että iho reagoi helpommin sekä ulkoisiin, että sisäisiin rasitteisiin.

Olen aikaisemmin satunnaisesti kokeillut kollageenilisiä, tosin en kovin pitkäaikaisessa käytössä. Jo pidemmän aikaa on käynyt mielessä aloittaa pidempi käyttöjakso kollageenijauheesta nähdäkseni mitä tuloksia siitä seuraa. Neljä viikkoa taaksepäin aloitinkin kuurin Oslo Skin Labin The Solution-kollageenijauheella, jonka olen kokenut helpoksi ja mielekkääksi tuotteeksi käyttää. The Solution Anti-Wrinkle Collagen on korkealaatuinen kollageenijauhe, joka sisältää ainoastaan yhtä ainesosaa, eli tyypin 1 hydrolisoitua kollageenia, ilman lisäaineita tai hiilihydraatteja. The Solution auttaa tasoittamaan ihon juonteita koko kehossa, lisäämään ihon kimmoisuutta, sekä vähentämään selluliitin muodostumista. Neljän viikon käyttöannokset (28 kpl) on jaettu annospusseihin, joiden myötä annostelu on helppoa ja pussit kulkevat vaivattomasti mukana käsilaukussa tai vaikkapa lomamatkalle. Itse sekoitan jauheen lasilliseen vettä, eikä jauhe maistu miltään. Halutessaan voi annospussin sisällön sekoittaa vaikkapa mehun, jugurtin tai smoothien sekaan.

Lähdin tälle testijaksolle mielenkiinnolla, koska olin aikaisemmin kuullut valmisteesta paljon hyvää tutuilta ja ystäviltäni. Suhtaudun uusiin valmisteisiin kriittisesti ja haluankin antaa tuotteelle riittävästi aikaa, jotta tuloksista ja käyttökokemuksista saa kattavamman käsityksen. Tarkkailin ihoani kuukauden ajan tämän testijakson aikana ja seuraavaksi kerronkin tuloksia, sekä huomioita, joita olen ensimmäisten neljän viikon aikana tehnyt.

Tuloksia ja huomioita kuukauden käytön jälkeen:

Jo tämän ensimmäisen kuukauden testijakson aikana olen huomannut selvän eron ihossani. Pienet juonteet ovat silottuneet (eivät tietysti kokonaan, mutta huomattavasti) ja iho on aiempaa kimmoisampi. Muutosta on tapahtunut erityisesti otsan alueella. Otsassani on muutama ”ilmeryppy”, jotka ovat olleet siinä about aina. Viime vuosina olen huomannut myös pienoista syventymistä sibelius-juonteen osalta. Kuukauden kollageenijauheen käytön jälkeen ovat otsan juonteet, sekä sibelius-juonne silottuneet selvästi. Iho on lisäksi selvästi aiempaa kimmoisampi ja kiinteämpi, eikä ollenkaan yhtä kuiva kuin aiemmin. Tämän olen huomannut siitä, että olen viime viikkoina käyttänyt kevyempiä kosteusvoiteita ilman, että iho alkaa kiristämään tai ilmoittelemaan kuivuudestaan.

Keskityin ensimmäisinä viikkoina tiirailemaan muutoksia lähinnä kasvojen alueelta, mutta nyt olen tarkkaillut myös vartaloa ja esimerkiksi reisieni selluliittia, reidet ovat omalla kohdallani nimittäin ehdottomasti pahin selluliittikeskittymä. Täytyy todeta, että aivan kuin selluliitti olisi jonkin verran tasoittunut! Puristaessa ihoa, näkyy appelsiini-ihoa nimittäin aiempaa vähemmän. Tutkailen tilannetta lähiviikkoina! Tuotetta suositellaan säännölliseen käyttöön ja kerronkin kokemuksiani vielä myöhemmin, pidemmän testijakson jälkeen. Innolla odotan, mitä tuloksia on nähtävissä parin kuukauden käytön jälkeen! Palaan siis elokuussa taas asiaan 🙂

Jos teitä kiinnostaa testata The Solutionia, sain teille jakoon edun, jonka hyödyntämällä saat ensimmäisen paketin kollageenia hintaan 14,30€. Voit hyödyntää edun täällä!

 

Oletteko te jo testanneet?

 

3 vastausta artikkeliin “Tavoitteena nuorekkaampi iho”

  1. Tämä toimii oikeasti. Koko vartalon iho on ihmeen pehmeä, silkkinen, kiinteä. Olen jo 57, mutta valehtelematta voin sanoa, että ihoni ei näytä edes nelikymppisen iholta. Juonteet kasvoilla ovat tasoittuneet myös paljon. Olen käyttänyt tätä tuotetta nyt viisi kuukautta. Suosittelen lämpimästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.