Moimoi, mitä kuuluu?

Uskokaa tai älkää, mutta kirjoittelen tätä postausta ikivanhalla, vuonna 2011 ostamallani MacBookilla, jonka olin jo vuosia sitten haudannut laatikon pohjalle. Enpä olisi ikinä uskonut toteavani, että tämähän toimii kaikkien näiden vuosien jälkeen aivan erinomaisesti! (Okei, mitä nyt aamulla taas vaihteeksi bugitti järjestelmävirheiden kera ja muistin, miksi alunperin pistin tämän kuin synti painavan koneen vaihtoon :D) Bloggaajan pahin painajainen kävi kohdallani nimittäin toteen. Vein oman koneeni viikko takaperin takuuhuoltoon ja olin varautunut luvattuun neljän päivän huoltoaikaan, joka tottakai venyi. Olen tehnyt pakollisia juttuja Tommin läppärillä tällä aikaa, kunnes sekin päätti viikonloppuna hajota sen seurauksena kun poika heitti mukillisen vettä näppikselle. Jep. Mercury retrogade getting real, haha. Olosuhteiden pakosta oli siis kaivettava tämä tietokoneen muotoinen fossiili tuolta uumenista ja suureksi yllätyksekseni olen jopa ihan fiiliksissä tästä vanhasta Macin näppiksestä, joka oli niiiiin paljon parempi kuin ne uudet! Jokatapauksessa, postaustahti on ollut nyt näistä teknisistä syistä viimeisen viikon aikana hieman epätasainen, tai sitten vain itsestäni tuntuu siltä, koska olen ollut huomattavasti vähemmän koneella.

Olen kieltämättä ollut vähän pulassa näiden hommieni kanssa, koska en ole saanut viikkoon siirrettyä kuvia koneelle tai yleisesti kirjoitettua tänne, koska olen ollut toisen koneen armoilla. Lisäksi meillä on ollut pojan kanssa melko vauhdikkaita päiviä lomalla ja jos pieneltä herralta kysyy, niin äidin läppäriaika on aivan maksimissaan 5minuuttia kerrallaan, koska leikit ja lukemiset puuhastellaan mieluiten yhdessä. Antakaa siis armoa, jossei postausta tule aivan yhtä säännöllisesti kuin normaalisti. Toivottavasti kuitenkin saisin oman koneen takaisin joko tänään tai aivan viimeistään huomenna.

Toivottavasti en ole ainoa, joka on ollut aivan lannistuneena näistä heinäkuun lomasäistä? Toki kesä on aina ihana, mutta toki harmittaa, että juuri kun vietämme pojan kanssa kesälomaa niin sataa ainakin jokatoinen päivä ja ulkoillaan takki päällä. Suomen kesä on.. No ainakin varsin arvaamaton. Ehkäpä se lämpöaalto sieltä vielä tulee ja yllättää. Harmittaa, ettei ole juurikaan parin viime viikon aikana tarennut lukea terdellä, koska on ollut niin vilpoista. Saati sitten toteuttaa montaa juttua, joita olin suunnitellut lomamme ajaksi. Tällä viikolla aiomme museoon, mikä tosin on aivan erinomaista tekemistä tämmöisillä keleillä. Jos omistaisin ajokortin, niin lähtisimme tältä istumalta ystäväni luokse Rukalle, jossa on pitänyt mennä vierailemaan jo viime syksystä asti. Bussi tai juna kahdestaan pikkuisen kanssa kantamusten ja mukana kannettavan turvaistuimen kanssa ei ihan kamalasti nimittäin houkuttele.

Viikonloppuna otimme rauhallisesti ja olen muuten intoutunut aivan uudella tavalla kokkailemaan tämän ketodietin myötä! Ajattelin silloin tällöin jakaa joitakin keto-reseptejä, joihin tykästyn. Nyt on siis pari viikkoa ketogeenista takana ja toistaiseksi on mennyt hyvin kun on päästy niistä alun hiilari-viekkareista. Keho ei vielä toistaiseksi ole tottunut kovatempoisempaan liikuntaan, kuten juoksuun ilman hiilareita, joten olen käynyt pääasiassa reilun tunnin reippailla kävely/hölkkälenkeillä.

Olen tutkinut tätä keto- ja treeniasiaa nyt enemmän ja kuulemma ensimmäinen kuukausi voi tehdä tiukkaa treenaamisen suhteen, erityisesti korkeasykkeisen. Tuo reipas ja pitkäkestoinen kävely sopiikin tähän tilanteeseen erinomaisesti ja toki kroppa kertoo, että mikä toimii parhaiten. Olen ollut viikon tauolla salilta yksinkertaisesti siksi, että korttini vanheni, enkä saanut aikaiseksi käydä uusimassa. Tällä viikolla olisikin tarkoitus hoitaa homma, ketodietillä on nimittäin kuulemma tärkeä harjoittaa säännöllisesti lihaskuntoa, ettei keho ala käyttää rasvan ja hiilihydraattien sijaan lihasmassaa energianaan.

Postailin pari viikkoa takaperin kesän matkasuunnitelmista ja nyt onkin reissu varattuna! Kurkimme ystäväni kanssa tarjouksia ja äkkilähtöjä, aikaisemmin harkittujen kohteiden sijaan pädyimmekin johonkin aivan muuhun. Bongasimme Aurinkomatkojen lomalennot Santorinille, joten sinne siis ensi viikolla! Hotellit buukkasimme omatoimisesti, mutta oli kiva ylläri löytää suorat lennot 240€ hintaan. En ole aikaisemmin ollut Santorinilla, enkä aikuisiällä muutenkaan Kreikassa, joten vinkkejä saa ehdottomasti antaa! Jaamme reissun niin, että majoitumme puolet ajasta Kamarissa ja puolet Oiassa. Odotan innolla varsinkin Oian maailman kauneimmiksi kehuttuja auringonlaskuja ja ennen kaikkea kreikkalaista ruokaa.

Ja juu, kuvat eivät nyt liittyneet juttuun millään tapaa, koska olen kuvien siirtämisen suhteen jumissa niin kauan kun saan koneeni takaisin 🙂

 

Kivaa tiistaita!

 

Kuvat Jutta

 

4 vastausta artikkeliin “Moimoi, mitä kuuluu?”

  1. Joo, olishan se liikaa vaadittu että heinäkuu olisi lämmin jos kesäkuu oli. No toivotaan että lämpö palaa viimeistään elokuussa 😀

  2. Hei jee, mä olen menossa Santoriniin syyskuussa! Majoitus Kamarissa, mutta tarkoitus käydä ainakin Oiassa ja Firassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.