Sisustus-update: Makuunurkkaus

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä

Lupasin aikaisemmin palata yläkerran sisustusjuttuihin, kunhan ne vihdoin ja viimein etenevät. Tein maanantaina suursiivouksen ylhäällä, järjestelin paikkoja ja vein sen pörröisen (ja äärimmäisen pölyisen) villamaton, josta kerroin luopuvani toistaiseksi, nyt sitten varastoon jemmaan. Tänään olisi vuorossa kuvia vähän edes sinne päin- edistyneestä makuunurkkauksesta / tyttönurkkauksestani, joka tosin saattaa vielä kokea pienen järjestyksen muutoksen, kunhan saan hommat etenemään.

Ainakin omalla kohdallani tuntuu, että kodin sisustusprojektit ovat aivan loputtomia juttuja. Käpylässä saimme kodin aikalailla valmiiksi yli vuoden asustamisen jälkeen ja täällä olen pikkuhiljaa rakentanut tuota yläkertaa mieleisekseni jo yli kahden vuoden ajan. Eihän siinä, ainakin tulee hiljalleen löydettyä kivoja ja harkittuja tavaroita. Olen varsinkin koriste-esineiden suhteen pieni hamstraaja ja rakastan kaikkea erilaista tilpehööriä, jota ostan yleensä joko matkoilta tai kirpparilta. Uusin koukutukseni on erilaiset purkit, korit ja muut säilytysrasiat 😀

Aivan ensin täytyy esitellä tämä tuoli, jonka löysin pari viikkoa takaperin 20€ hintaan Klaukkalan Viirin kirppikseltä, jossa piipahdimme ystäväni kanssa. Itse ihastuin tähän heti, vaikka onhan tuoli toki melko erikoinen ja varmasti myös mielipiteitä jakava. Tommi tuumasi palatessani kotiin tuolin kanssa, että aivan karsea. Noh, tyttönurkkaukseeni se oli tarkoitettukin 😀 Olisi kiva vaihtaa istuinosan kangas vaikkapa johonkin yksiväriseen samettikankaaseen!

Romunurkkausta, jonka sain viime viikolla vihdoinkin siistittyä pahimmista käsityösotkuista ja organisoitua langat kangaskasseihin. Projekti nurkan suhteen on tosiaan vielä vaiheessa ja Santorinin reissun jälkeen olisikin tarkoitus hommata tuon seinustalle se lipasto, joka on ollut ostoslistalla aivan liian kauan. Nyt on pikkuhiljaa tullut fiilis, että haluaisi oikeasti lajitella kaikki langat, romut ja paperit kunnolla omille paikoilleen pois silmistä ja nurkista.

Tein muutama viikko takaperin tilauksen Elloksen alesta, kerroinkin ostaneeni pörrömaton tilalle tuon vaaleanpunaisen puuvillamaton, joka oli -50% alessa. Matto on tämä ja omani on tuo koko 140x200cm. Palmukuvioiset puuvillasatiiniset pussilakanat ekopuuvillaa olivat myös -50% ja niitä näköjään löytyy edelleen alesta täältä. En ole nyt hetkeen ostanut uusia petivaatteita, varsinkaan puuvillasatiinisia ja täytyy kyllä kehua, että nuo ovat aivan täydelliset!! Todella ihanan tuntuiset, suosittelen todella lämpimästi. Heti kun näin nuo palmukuvioiset, niin tuumasin niiden olevan juuri meille sopivat. Olikin kiva bongata ne vielä hyvään hintaan. Viimeisimmät petivaatteet olen ostanut juurikin Ellokselta ja ovat mielestäni todella erinomaisia laadultaan, siksi jaksan niitä aina hehkuttaa  🙂 Esimerkiksi näistä omista tuotteistani lähtee vielä -20% lisäalennus koodilla 405703, koodi on voimassa 23.7 saakka. Kannattaa myös katsoa muut alejutut, kurkkasin eilen ja bongailin paljon esimerkiksi Marimekon astioita -50%! Löytyypi täältä.

Tässä viimeisen vuoden aikana kertyneet kirjani, joille on myös pitänyt keksiä joku hyllyratkaisu. Olisi kiva saada meille ihan kunnon kirjahylly, johon saisin lajiteltua varaston laatikoista myös loput kirjani, mutta voipi olla, ettei meille tilanpuutteen vuoksi semmoista mahdu. Tuon kultametallisen säilytyspurkin löysin itseasiassa myös sieltä Klaukkalan kirppikseltä 🙂

Kyselin teiltä jokunen aika takaperin Instassa suosituksia hyvään tyynyyn, semmoinen pitäisi nimittäin viimeistään kesän jälkeen hankkia! Aloin saada lievää allergiaa untuvapeitteistä ja tyynyistä pari vuotta takaperin, jolloin ostin uudet tekokuitutyynyt ja peitteet meille Ikeasta melko hoppuisesti. Rakastan untuvapeittoja ja jossain vaiheessa tekisi mieli testata, että saanko niistä edelleen oireita. Tähän mennessä ovat edulliset Ikean peitteet kuitenkin toimineet ihan hyvin. Muistaakseni parikymppiä maksanut Iksun tyyny on myös palvellut mainiosti, mutta kuluman on kyllä pikkuhiljaa huomannut. Nyt onkin aikomus hommata joku oikeasti laadukas tyyny. Suosituksista eniten ääniä saivat Jyskin Hoie Downfeel, Tempur ja Unikulman Astro-tyyny, joten näistä on hyvä lähteä liikkeelle tutkimaan, että voisiko tuon kolmikon tyynyistä löytyä itselleni sopiva.

Nukkumismukavuus on itselleni oikeasti tosi tärkeä juttu ja sen vuoksi tykkäänkin panostaa juuri petivaatteisiin, sekä yleisesti makuuhuoneen rauhalliseen ilmapiiriin, kaikkeen mikä auttaa ehkäisemään huonoja yöunia ja ajoittain piinaavia unettomuusjaksoja. (Paitsi tuon tyynyn osalta pitäisi tosiaan nyt skarpata.) Makkaripostauksen yhteydessä haluan siis myös esitellä aivan parhaan tuotteen, jonka sain (blogin kautta) Familonilta viikko takaperin, nimittäin Familon Body-vartalotyyny!! Yksi nukkumiseen liittyvistä outouksistani on se, että minulla on pakko olla jokin ”halityyny”, josta saan nukkuessani tukea polvien väliin ja hartioille. Aikanaan minulla oli semmoinen pitkä untuvatyyny ja sen jälkeen kun se jouti pois allergiasyistä, olen paremman puutteessa käyttänyt semmoista randomia isoa tyynyä. 

Matkoilla olen aina pulassa tämän seikan kanssa ja käytänkin sekalaisesti ties mitä tyynyjä ja peittoviritelmiä tukipötkönä. Tiedän, outoa! Mutta olen kokenut, että tuo tuki helpottaa omaa nukkumistani selvästi. Joku aika takaperin huomasin, että Familonille on ilmestynyt vartalotyyny ja tuumasin heti, että tämä on aivan minun juttuni! Ja näin viikon käyttökokemuksella täytyy sanoa, että toimii erinomaisesti. Nukun itse pääasiassa jommalla kummalla kyljellä, joten vartalotyynystä on selvästi apua hyvän nukkumisasennon löytämisessä. Tämä on oikeasti aivan huippu, eli jos joku siellä on kaltaiseni ”halityynyilijä”, niin suosittelen lämpimästi 🙂

Jos Tommi suostuu, niin täytyy joku kerta esitellä myös tämän man cave ;D

 

Ihan pakko kysyä, että onko siellä muita vartalotyyny-ihmisiä?

 

Ps. Oma läppäri vihdoin takaisin (wuhuu) ja touch barin korjauksen myötä tekevät emojit taas paluun 🦄🌸💎🌈✨

 

4 vastausta artikkeliin “Sisustus-update: Makuunurkkaus”

  1. Ei oo todellista, oon katsonut noita samoja tuoleja, että onpas kivan näköinen, mutta niiden sijasta mukaan lähti Venetsia-tuoleja, vaikka paikkaa niille ei ole. Vielä. Mä ainakin oon iloinen, että joku muukin tykästyi noihin tuoleihin, haha. 😀

  2. Pakko kommentoida tuohon tyyny-asiaan! Ostin itelleni tuon Hoien downfeelin kun mökillä on myös kyseiset ja on ollut kyllä tosi hyvä nukkua. Oma Hoie menetti kuitenkin aika nopeasti muhkeuttaan ja kyljellään nukkujana joudun koko ajan pöyhimään sitä. Lisäksi tyyny otti jostain syystä varmaan tokan käyttökerran jälkeen väriä tyynyliinasta ja siihen painautui kuva läpi!

    1. No höh! Kiva kuulla kuitenkin kokemuksia, ettei välttämättä pysy hyvänä kauaa.. :/ Itsekin tosiaan nukun kyljelläni, joten semmoinen pöyheänä pysyvä tyyny on kyllä ehdoton 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.