Uusia tuulia ja pohdintaa työnhausta

Viimeisten viikkojen on ollut hieman jännät paikat, enkä ole hiiskunut täällä asiasta mitään. Tänä vuonna en ole hakenut aktiivisesti töitä, koska en ensinnäkään ole kokenut sitä taloudellisesti pakollisen tarpeelliseksi juuri nyt, enkä muutenkaan tässä tilanteessa näe  järkevänä hakea paikkoja ”vain huvikseen”, koska haluaa  jonnekin, ihan sama minne. Alkukesästä eksyin pari kertaa huvikseni Oikotielle ja totesin, että huhheijaa. Luin muutaman ilmoituksen läpi silkasta mielenkiinnosta. Työnhaku, henkilöstöjohtaminen ja HR-jutut ovat kiinnostaneet minua aina hurjasti aiheina, joten senkin vuoksi koen kiinnostavana perehtyä ajoittain siihen, mitä työmarkkinoilla tapahtuu ja millaisia osaajia työnantajat etsivät.

 Esimerkiksi erääseen pankkiin haettiin someviestinnän osaajaa ja hetken ajan mietin jo, että voisiko tämä kiinnostaa, kunnes palasin taas järkiini sen suhteen, että olisinko oikeasti valmis hyppäämään täysillä takaisin pankkimaailmaan? No, rehellisyyden nimissä en. En nimittäin koe, että olisin juuri nyt valmis sitoutumaan kokoaikaiseen työhön blogijuttujen ohella ja niitä kiinnostavia osa-aikaisia onkin sitten melkoisen harvassa.. Toisaalta myös parissa suuressa konsernissa työskennelleenä täytyy mainita, että vaikka olenkin kaivannut sitä tiettyä yhteisöllisyyttä, on suurten organisaatioiden byrokratia ja jähmeä tapa toimia juuri se, mitä en ole kaivannut.

Mielestäni työpaikan täytyy oikeasti inspiroida ja innostaa sinua, kuten se yksi sattumalta bongaamani paikka jota päätin viime tammikuussa ulkomailla ollessamme todella randomisti hakea yrityksestä, joka oli ollut haaveenani todella pitkään. Olin pari päivää aivan hajalla siitä, etten päässyt haussa eteenpäin, koska jotenkin sinisilmäisesti koin, että tottakai pääsen edes haastatteluun, koska koin vastaavani hakijana juuri sitä, mitä tuolta tehtävältä haettiin. Mutta semmoista se on ja uskon, että homma oli tarkoitettukin näin. Samalla iski jotenkin päin kasvoja, kuinka paljon hakijoita hyviin paikkoihin on. Siis jopa satoja! Huh, eipä ole työnhaku tänä päivänä ainakaan helppoa.

Vaikka olenkin viihtynyt hyvin näinkin, on kaipuu edes osittain ajasta johonkin yhteisöön ja ennen kaikkea ihmisten ilmoille ollut kova. Olen kokenut välillä tuhlaavani tietyllä tavalla osaamistani ja kapasiteettiani sillä, että kökötän useimpina päivinä viikossa vain ja ainoastaan näitä omia juttuja puuhastellen. Ei sillä, että ajatukseni esimerkiksi yrittäjyyden tai tärkeiden juttujen tekemisen suhteen olisivat muuttuneet – päinvastoin. Loppupeleissä sekin voi nimittäin lamaannuttaa, ettei ole pitkään aikaan osallisena minkäänlaiseen työyhteisöön tai organisaatioon ja tietynlaiseen putkiajatteluunkin tottuu kun pyörittelee ajatuksia ja ideoita lähinnä omassa päässään. Olenkin kevään aikana maininnut muutamaan otteeseen täällä blogissa, että tavoitteissa olisi syksylle jonkinlainen osa-aikatyö tasapainoittamaan arkea.

Bongasin kesäkuussa haun osa-aikaisesta oman alani työstä mailini kautta tulleesta uutiskirjeestä, jonka kuvaus oli juuri sitä, mitä työltä odotankin. Ajattelin, että vitsi, kokeilenpa onneani ja laitoin jopa ystävälleni viestiä, että tämä voisi olla niin juttuni! Muutama viikko, pari onnistunutta ja mukavaa haastattelua myöhemmin sain viime viikolla aivan ihanan puhelun uudelta esimieheltäni, että hänellä on ilo valita minut pestiin. Jee! Aloitan siis kesän jälkeen osa-aikatyöt kolmena päivänä viikossa, enkä voisi olla enemmän innoissani.

Sinänsä hassua, että käydessäni viime lokakuussa ennustajalla Loseissa (postaus täällä) kertoi tämä, että saan tämän vuoden aikana työtarjouksen, johon kannattaa suostua. Kuulemma paikka jollain tapaa löytää minun luokseni, paikka jossa on hyvä energia ja tavallaanhan se löysikin. Ennustajahan myös näki, että tulen irtisanoutumaan sekä sen, että taloudellinen tilanteeni tulee jonkin aikaa olemaan tuon aikaista tasoa epätasaisempi, kunnes tasoittuu tämän vuoden syksyllä (!!). Aika jännä juttu!

Tämän vuoden aikana olen elänyt noin puolella siitä tulotasosta, joka minulla oli käydessäni kokopäivätöissä ja tehdessäni blogijuttuja. En ole missään nimessä kokenut asiaa minään maailmanloppuna, mutta tulojen epäsäännöllisyys on se, joka ajoittain stressaa. Et tiedä, saatko jonain kuukautena 1000e vai 4000e ja tottakai asuntolainat sun muut maksut rullaavat aina kuukaudesta huolimatta. Lisäksi tulevia kuukausia on aina vaikea ennakoida. Tästä huolimatta täytyy todeta ja yrittää olla himpun verran ylpeä omista suorituksistaan, että koen pärjänneeni tähän asti yrittäjänä varsin hyvin! Silti olen todennut, että en ehkä pitkässä juoksussa ole se tyyppi, joka inspiroituu uudesta työskentelemällä yksinäisenä sutena, vaikkakin oma rauha välillä on täysin tervetullutta.

Se, että olet edes parina-kolmena päivänä viikossa aivan uudessa ympäristössä, toisten ihmisten kanssa ja muiden aiheiden äärellä, tuo ainakin omalla kohdallani paljon inspiraatiota myös niihin omiin juttuihin. Ja juuri sitä olen kaivannutkin. Ainakin toistaiseksi laskutan tekemäni työn yritykseni nimiin, joten päätoimisena yrittäjänä rullataan edelleen uusista tuulista huolimatta! Kirjoittelen työstä varmasti vielä myöhemmin lisää. Koen, että paluu osittain muihin töihin tekee hyvää blogillekin ja saan tännekin enemmän ura-ja business-aiheista sisältöä, jotka ovatkin olleet suosituimpia aiheita blogissa 🙂

 

Tänään on ohjelmassa pakkausta ja huomenna Santorini! Palailen siis luultavasti seuraavan kerran sieltä 🌈✨

 

Kuvat minusta Jutta

 

18 vastausta artikkeliin “Uusia tuulia ja pohdintaa työnhausta”

 1. Ihanaa kuulla, että oikea paikka on osunut kohdalle ja on nyt sun! Onnea superpaljon! Niin ne palaset vaan loksahtelee paikoilleen aina lopulta. Ja eikä, Santorini! Mun unelmakohde… Tuun haikeudella katsomaan sun kuvia, sinne on nimittäin päästävä vielä joskus – ja varmasti menenkin! <3

 2. Paljon onnea Iines uusista tuulista! Niin se vaan on, että asioilla on tapana järjestyä. Olen nyt itse parin viime kuukauden aikana hakenut melko aktiivisesti töitä, ja on välillä ollut todella turhauttavaa, ettei jotkut yritykset edes vaivaudu vastaamaan, jos ei ole päässyt rekrytointiprosessissa eteenpäin. Olen hakenut töitä ainoastaan ulkomailta, ja luultavasti hakemuksiani ei ole edes vaivauduttu lukemaan rekrytoijien huomattua, että osoitteeni on Suomessa. Oma luonteeni ei anna periksi, että irtisanoutuisin nykyisestä työstäni ja lähtisin paikan päälle etsimään töitä, tilanne voisi olla toinen jos olisi vaikka reilusti säästöjä joiden varassa voisi elää muutaman kuukauden. Ensi viikolla pääsen kuitenkin erään suuren suomalaisen yrityksen haastatteluun joka rekrytoi Espanjaan, täytyy nyt siis pistää kaikki peliin haastattelussa ja toivoa, että mut valittaisiin 🙂

  1. Kiitos paljon Hanna <3 Onpa harmillista kuulla! Tuo on kyllä maailman rasittavinta, jossei edes ilmoiteta sitä, ettei ole jatkossa! Voi tietty olla, että ulkomailla on vähän erilaiset toimintatavat 😀 Hei ihan huippua tuo haastattelu!! Pidän ehdottomasti peukkuja 🙂

 3. Onnea työpaikasta! Itseäni eniten mietityttää juurikin yrittäjyydessä tuo yksinäisyys mutta osa-aikatyöt siihen rinnalle niin kuulostaa just täydelliseltä 😀

 4. Onnea uuteen työhön! Näin se varmasti useimmiten menee, että oikea paikka just itselle tulee vastaan sitten kun on tullakseen. Oon itse aika masentunut työnhausta, kun en vaan pääse minnekään ja nykyinen työpaikka nakertaa sekä motivaatiotani että mielenterveyttäni. On aika vaikeaa olla miettimättä, että mitä vikaa itsessä on, kun nykyisessä työpaikassa en pärjää kollegoideni egoille ja uusia työpaikkoja hakiessani en pääse maaliin asti. Palaute on aina vaan tyyliin ”olit hyvä kandidaatti, mutta valitulla henkilöllä oli enemmän sitä ja tätä”. Joskus sitä miettii, että mitä jos vaan ottaisi loparit, mutta en kyllä uskalla jäädä kokonaan työttömäksi kun työnsaanti on muutenkin vaikeaa

  Hauskaa ja aurinkoista reissua!

  1. Näin se varmasti on 🙂 Tuo tilanteesi on kyllä todella kinkkinen. Ymmärrän ehdottomasti, että turhauttaa. Ja toki varmasti myös irtisanoutuminen tuntuu riskaabelilta vaihtoehdolta :/ Toivotaan, että tilanne kääntyisi mahdollisimman pian parhain päin! Ja kiitos <3

 5. Siis ihan loistavia uutisia, paljon onnea uuteen työhön Iines!!❤️ Ymmärrän todellakin tuon työyhteisöön kaipuun, en tiedä kauanko olisin jaksanut enää kirjoitella ilman blogitoimistoamme ja sen porukkaa… ja varmasti uusi työ tuo myös uutta inspiraatiota blogin aiheisiin😊

 6. Paljon onnea ja tsemppiä uusiin haasteisiin! Ihan hassu juttu, miten toisinaan asiat loksahtavat paikoilleen kuin itsestään. Syksy on aina muutoksen aikaa, itsekin olen vähän samoilla linjoilla: saattaa parin kuukauden sisällä mennä uusiksi aika moni asia elämässä. Blogi tässä ehtikin jo mennä, joten tästä on hyvä aloittaa. Ihanaa reissua teille! 🙂

  1. Niinpä, hassua kuinka se usein menee juuri niin! Syksy on ehdottomasti muutoksen aikaa. Tsemppiä sinulle myös uusiin haasteisiin ja kivaa viikonloppua! 🙂

 7. Onnea uudesta työpaikasta! <3 Joskus tuntuu itsestäkin, että olisi kivaa saada vähän vaihtelua ja uusia tuulia, kun yrittäjyys on aika itsenäistä ja yksinäistäkin välillä. Välillä myös stressin aiheita riittää niin paljon, että kyllä se palkkalistoilla olemisessakin huomaa olevan niitä hyviä puolia. 🙂 Saa nähdä mitä itselle elämä tuo vastaan. Kaunis mekko näissä kuvissa ja siulla on ihana hymy! ^^

 8. Hurjasti onnea uusien tuulien johdosta! 🙂 Ja hyvää matkaa! Olin itse myös Santorinilla kesäkuun alussa, todella kaunis paikka 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.