Santorini: Kuvankaunis Oia kuvien takaa

Terkkuja Santorinin saarelta! Saavuimme aikaisin eilen aamulla Oian kylään ja siitä eteenpäin olemmekin ihmetelleet äärimmäisen kauniita maisemia. (Ja ehkä myös käyneet syömässä, en pääse yli kuinka hyvää ruokaa täällä on!!) Olen jo vuosia haaveillut kesäreissusta Kreikan saaristoon, mutta jostain syystä ei Kreikka ole koskaan kuitenkaan ollut matkakohteiden top-listallani. Jotenkin olin kuvitellut maisemien olevan samanlaista about kaikilla Kreikan saarilla, mutta tässä lähiviikkoina olenkin oppinut, että monet postikorttien ja Kreikan turismin mainokset valkosinisine kupolimaisemineen ovatkin juuri täältä Santorinin Oiasta.

Santorinia sanotaan Kreikan kauneimmaksi saareksi, enkä kyllä ihmettele. Vaikka saaren luonto onkin todella kivistä ja karua, ovat maisemat todella satumaiset. Yövymme siis ensimmäiset kolme yötä täällä Oiassa ja loppuajan rantakohteessa Kamarissa. Oia on majoitusten suhteen todella kallis, varsinkin jos haluaa yöpyä lähellä ”menomestoja” ja maisemia. Tosin olimmekin hieman myöhään liikkeellä varausten kanssa, mutta maksamme esimerkiksi tästä meidän Oian pienestä hotellistamme noin 300€/yö ja sanoisinko, että hotellin yleinen taso on noin 3 tähden luokkaa kun tuolla hinnalla asuisi monessa muussa paikassa jo helposti 5 tähden hotellissa. Kurkin jossain vaiheessa myös Airbnb:n tarjontaa ja jossei budjetti tule vastaan, niin täällä kyllä riittää ihania majoituksia henkeäsalpaavilla näköaloilla. Santorinilla riittää turisteja ja maisemien kuvaajia, joten myös hotellien hinnat (tai siis erityisesti täällä Oiassa) ovat sen mukaiset.

Ensimmäisiä huomioita Santorinilta ja Oiasta:

 

Turisteja on todella paljon. Siis oikeasti PALJON!! Monet Välimeren risteilyalukset pysähtyvät Santorinille ja kuskaavat vierailijat juurikin tänne Oiaan. En muista oikeastaan, että olisin nähnyt missään paikassa näin paljoa turisteja. Erityisen paljon on näkynyt amerikkalaisia. Pahin ruuhka-aika on päivällä ja erityisesti illalla kun ihmiset tulevat katsomaan auringonlaskua. Varsinkin auringonlaskun aikaan on väenpaljous jokseenkin jopa raivostuttavaa, koska liikkuminen kapeilla teillä on todella hankalaa. Ehkäpä turismin suhteen on rauhallisempaa kesän jälkeen?

Oian ”ydinkylä” on pientä mukulakivitietä, eikä autoja ole ollenkaan. Olin aluksi ihmeissäni kun hotellistamme kerrottiin, että meitä tullaan noutamaan ”meeting pointista”, koska Oiassa ei ole tien nimiä tai numeroita. Perille päästyämme selvisi, ettei sisälle kylään tosiaan pääse muuten kuin kävelemällä ja täällä onkin normaali näky, kuinka hotellien henkilökunta käppäilee mukulakiviteitä matkalaukut olallaan turistit perässä kohti majapaikkaa.

Jalat tulevat täällä kyllä hapoille, koska portaita riittää! Oia ei todellakaan ole oikea paikka mikäli etsii liikkumisen suhteen helppoa kohdetta, koska mukulakiviportaita pitkin kiipeämistä ja kapuamista täällä tulee tehtyä melko reippaasti. Esimerkiksi lastenrattaiden kanssa olisi täällä oikeastaan täysin mahdotonta liikkua. Jos suuntaa pienen lapsen kanssa Oiaan, on kantoliina tai -reppu aivan ehdoton.

Ruoka on aivan mielettömän hyvää. Rakastan kreikkalaista ruokaa noin muutenkin, mutta tottakai täällä paikan päällä mennään aivan uudelle levelille ruoan suhteen. Tsatsiki, kreikkalainen fetasalaatti, kreikkalainen jogurtti,  meriruoka ja erilaiset filotaikinasta tehdyt leivokset. Nam! Voisin ehdottomastin tulla uudestaan tänne Oiaan chillaus-lomalle ihan jo pelkästään ruoan vuoksi.

Kaikki kuvaa, siis aivan kaikki. En muista milloin olisin nähnyt yhtä paljon kameroiden, selfie-stickien ja go pro-kameroiden kanssa heiluvia ihmisiä, koska kaikki täällä haluavat kuvata maisemia. Mietin itse eilen aamulla, että pitäisikö pitää vuorokauden sometauko kuvaamisesta, mutta loppupeleissä en tietenkään voinut vastustaa kauniiden maisemien kuvaamista. Ehkäpä siis ensi viikolla Kamarissa 😀 Se täytyy sanoa, että vaikka itse onkin bloggaajana tottunut kuvaamiseen, tuntuu tuo kuvaamisrumba täällä jopa jokseenkin rasittavalta. Saat jatkuvasti olla väistelemässä kuvaavia ihmisiä ja välillä on hankala jopa päästä kapeilla kujilla eteenpäin kun joku päättää tungoksen keskellä pysähtyä ottamaan kuvia.

 

Eilisestä oppineena täytyy todeta, että jos haluaa välttää pahimpia ruuhkia, on paras aika kierrellä Oiaa myöhään iltapäivästä.

 

Onko siellä Oiassa tai Santorinilla käyneitä? ✨

 

 

6 vastausta artikkeliin “Santorini: Kuvankaunis Oia kuvien takaa”

  1. Santorini on ihan mieletön paikka niin maisemien kuin ruuankin puolesta! Ite olin siis kesäkuun alussa tuolla. Tosin yövyimme Firassa koko reissun, joka oli ihan täydellinen valinta omaan makuun! Siellä nimittäin Oian hintoja jonkun verran halvempaa.. toki kallis paikka sekin mutta.. Maisemat aivan mielettömiä <3 Ne caldera view auringonlaskut rauhallisessa hotellissa<3 Kävin Oiassakin, mutta se oli jotenkin tosi tukossa turisteista, toki en sit tiedä onko siellä kellon ympäri niin paljon, kun ei oltu ihan koko päivää..
    Mut joo, kannattaa siis tsekata Fira ehdottomasti myös! Jos ravintolasuostukset kiinnostaa, niin Firassa esim. restaurant Naoussa oli auringonlaskun aikaan maisemien ja ruuan puolesta huippu! Fira on myös täynnä upeita näköalaravintoloita missä tuli käytyä jätskillä tai kreikkalaisilla salaateilla esim. Zafora ja Select Café. Ja on siellä paljon paljon muitakin vastaavia. Bussit ainakin kulkee Firasta Oiaan ja muuallekin tosi hyvin muistaakseni lähes puoleen yöhön asti.
    Sit ite tykkäsin myös niistä "laavakivi" rannoista, missä on sitä tummaa hiekkaa kun siellä on joskus ollut se tulivuorenpurkaus. 😀 Mukavan erilaisia rantoja. Tosin kävin vaan Perissassa, et Kamari jäi katsastamatta.
    Toi oli kyllä niin ihana paikka, tietää minne tulee jatkossa jos tarvii totaalista rentoutumista, siis en pystynyt ees kirjan lukemiseen keskittymään aluks hotellin poolilla, kun maisemat oli niin sanoinkuvaamattoman mykistäviä. 😀 Varsinkin auringonlaskujen aikaan. Pää kyllä tyhjeni totaalisesti, eikä mistään murheista ollu tietoakaan, teki terää kun mulla oli vaan parin viikon kesäloma tänä vuonna.

    1. Täällä on kyllä tosi kaunista ja superhyvää ruokaa!! Hei kiitos hurjasti Fira-vinkeistä, alkoi kyllä himottaa käydä sielläkin. Täytyy käydä noilla laavakivirannoilla, ainakin meidän Kamarin hotellin lähellä on juuri mustahiekkaranta 🙂 kiitos kun kerroit matkakokemuksia!

  2. Kiitos tästä. Olen halunnut mennä jo pitkään tuonne tai siis Kreikan saarille ylipäätään. Viimeksi on tullut käytyä Korfulla yli 10 vuotta sitten. Voin kuvitella, että turistimassat kameroineen ovat superärsyttäviä pienessä idyllisessä paikassa, mutta ei kai sille mitään voi. Pitänee matkustaa sesongin ulkopuolella, kuten tuossa ylempänä totesitkin. Ihanaa kesää sinulle, Iines!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.