Kotikuvia ja helleviikonlopun juttuja

Huh hellettä! Mitenkäs teidän viikonloppu hurahti? Käppäilin eilen iltapäivällä trikoissa ja t-paidassa salille tuumaten, että jos laittaisin silmät kiinni, voisin lämmön puolesta helposti olla Balilla. (Ainiin ja oli melkoinen hikinen meno treenata salilla, mutten antanut lämmön estää, haha!) En oikeasti muista milloin Helsingissä olisi ollut näin lämmin. Ihanaa! Lämmön keskellä on taas iskenyt fiilis siitä, että kunpa tämä jatkuisi. Kesä. Sitten taas eilen illalla ilman jo viiletessä kävin koirien kanssa kävelyllä ja tuli jotenkin taas kerran hämmentynyt fiilis syksystä, sama juttu jokaikinen vuosi kun eletään kesän viimeisiä viikkoja.

 Päätin tänä kesänä, että vaikka mikä tulisi, niin en valita lämmöstä. Semmoinen ”aina joku huonosti”-mentaliteetti nimittäin risoo pahasti. Kun on kylmä, valitetaan ja kun on kuuma, valitetaan siitäkin. Kun ei sada hetkeen, pitäisi sataa ja sitten kun sataa, on sekin väärin. Tietysti helle koettelee varmasti ikävästi odottajia ja vanhuksia, mutta jos moni suomalainen lähtee kesäisin lämmön perässä aurinkolomalle, niin onko se loppupeleissä niin eri asia jos samanlaisista lämmöistä saa nauttia muutamana päivänä vuodessa täällä Suomessa? Toki, valitan itsekin kylmyydestä ja pimeydestä, mutta aurinko ja lämpö ovat asioita, joista en suostu nurisemaan. Suomen kesä on kuitenkin äärimmäisen lyhyt, sadetta, kylmyyttä ja pimeyttä ehtii kyllä ihmetellä ne loput 9kk vuodesta.

Ostin eräästä Kamarin rantaputiikista meille kotiin tuommoisen simpukka-tuulikellon, joka täytyy vielä sijoittaa terassille roikkumaan.

Hauvoista on toivottu kuvia ja perjantaina sain ihme kyllä otettua Mauista muutaman vähemmän heilahtaneen otoksen. On monesti nimittäin mahdoton tehtävä 😀

Vietimme pienen kanssa pitkästä aikaa viikonloppua kotona kaksin Tommin ollessa Kotkan meripäivillä. Syötiin herkkuruokaa, ajeltiin sähköautolla kolmesti päivässä (haha), käytiin koirien kanssa ulkona ja tehtiin kaikkea muuta kivaa, kuten kasteltiin terassin kasveja. Homma, jonka poika haluaa tehdä itse ja suuttuu jos näkee, että olen menossa itse kastelemaan yrttejä 😀


Pitikin jo ajat sitten postailla jotain yrttiviljelmistäni, mutta jotenkin se sitten vain jäi. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Vaihdoin ennen Kreikan reissua kasveja isompiin ruukkuihin ja tällä viikolla pitäisi itseasiassa käydä ostamassa lisää suurempia ruukkuja. Tällä hetkellä on kasvamassa basilikaa, salviaa, chilipuska, tomaatteja, korianteria, pari kesäkurpitsaa ja auringonkukkia. Tuholaiset söivät timjamin ja rucolan taimeni kahdesti, enkä ymmärrä miksi juuri ne olivat niin toukkien mieleen? 😀 Olin hieman myöhään liikkeellä taimien istuttamisen kanssa, joten vielä ei ole tullut satoa. Toivottavasti lähiviikkoina saadaan kuitenkin ensimmäiset kesäkurpitsat ja chilit.

Vanhat lukijat saattavat muistaa joskus 10 vuotta takaperin kun olin aivan intohimoinen chilin kasvattaja. Chilit ovat kyllä aivan parhaita ja niiden kasvattaminen todella koukuttavaa puuhaa. Loppupeleissä on yleisimpien lajikkeiden kasvattaminen vielä melko helppoa. Joinain vuosina sain pussikaupalla eri chililajikkeita pakkaseen asti! Tänä vuonna tosin ostin valmiin chilin taimen, koska en olisi enää toukokuun alussa ehtinyt alkaa idättämään siemenestä asti. Ensi keväänä on ihan pakko pistää taas omat chilit kasvamaan 🙂

Onko teillä yrttejä tai kasviksia kasvamassa pihassa tai parvekkeella? Jos, niin mitä?

 

Energistä alkavaa viikkoa! 

 

 

2 vastausta artikkeliin “Kotikuvia ja helleviikonlopun juttuja”

  1. Hahah, mäkin nauroin just viikonloppuna poikaystävälle, että yksi mikä on varma, niin valittamis määrä säästä on kyllä vakio 😀 Muutama viikko sitten oli liian kylmää, muutaman hellepäivän jälkeen tuskailtiin kuumuutta, ja kohta taas palellaan. Ei kannata pilata päivää säästä valittamiseen, vaan nauttia niistä mieluummin!:) Meillä ainakin oli huippukesä, sadepäivät ja hellepäivät mukaan lukien 🙂
    Ihanaa viikkoa!<3 Ja hei, ihana, ihana koti teillä, kodikas tunnelma ja niin tyylikäs <3 <3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.