Keto-ohje: Bulletproof-rasvakahvi

Postauksen tuotteet saatu / sisältää kaupallisia linkkejä

Ketogeenisen ruokavalion myötä olen ottanut aamuihini mukaan myös paljon hypetetyn bulletproof-kahvin. Vaikka kahvista onkin kohistu jo vuosia, en itse ole aikaisemmin tätä testaillut, vaikkakin olen joskus aamukahviini lusikallisen kookosöljyä sekoittanutkin. Rasvakahvi antaa energiaa, mutta pitää samalla verensokerin tasaisena ja auttaa kahvin kofeiinia imeytymään tasaisemmin, ilman kofeiinipiikkiä. Sen onkin sanottu tehostavan rasva-aineenvaihduntaa ja keskittymiskykyä.

Itse olen tykästynyt rasvakahviin ja ellen aivan joka aamu jaksa tätä blenderiin saakka sekoittaa, lisään kuitenkin kahviini rasvoja ja kaadan sekaan lorauksen manteli-kookosmaitoa, joka nykyään toimii kahvimaitonani. Kahvi pitää kylläisenä useamman tunnin ja kyllä, saa myös aivot pelaamaan heti aamusta. Erinomainen siis varsinkin, jos kaipaa heti aamusta fyysistä tai kognitiivista suorituskykyä!

Rasvakahvin pääraaka-aineena on kahvin lisäksi nopeasti imeytyvä MCT-öljy ja kirkastettu voi, ghee. Itse löysin joskus netistä hieman erilaisen ohjeen rasvakahviin, jonka myötä olen lisäillyt mukaan myös lucuma-jauhetta ja macaa. Halutessaan voi ne jättää pois.

Mitä tarvitset?

1-2 kuppia kahvia, itse valmistan aamukahvini pressopannulla

1 rkl Foodin MCT-öljyä 

1 rkl Foodin kapryylihappoa

1 rkl Foodin Ghee-voita

0,5 tl Foodin Supermaca-jauhetta

0,5-1 tl Foodin Lucuma-jauhetta luonnolliseksi makeuttajaksi

 

Mittaa ainekset blenderiin ja sekoita noin 10-20 sekunnin ajan. Valmis kahvi on vaahdonnut lattemaiseksi juomaksi 🙂

 

Kuuluuko rasvakahvi teidän aamuihin? ✨

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.