Matkahaaveita juuri nyt

En ole hetkeen listaillut reissuhaaveita ja ajattelinkin, että olisi hauska pitkästä aikaa tehdä tämmöinen ”paikkoja, joihin tahtoisin matkustaa”-postaus. Eikä tämä nyt tarkoita, että olisin lähdössä kaikkiin näihin paikkoihin tai edes yhteen, mutta matkahaaveilu on ehdottomasti ruokaa reissuaddiktin sielulle ja (melkein) yhtä kivaa, kuin itse reissuun lähteminen. Voisin oikeastaan todeta, että haaveilu ja matkojen suunnittelu on merkittävä osa matkakokemusta. Tiedättekö, samalla tavalla kun voisi sanoa, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Samaa voisi todeta haaveilusta. Selailen eri kohteita, majoituksia ja kuvia ties mistä maailman kolkista lähes päivittäin, vaikken välttämättä olisikaan edes reissuun lähdössä. Kertakaikkiaan rakastan kartoittaa kauniita ja erikoisia paikkoja, ihan vain huvikseni. Tällä hetkellä ei meillä ole aikaisemmista vuosista poiketen edelleenkään minkäänlaisia reissusuunnitelmia loppuvuodelle ja voipi olla, että seuraava matka tulee ajankohtaiseksi vasta ensi vuoden puolella. Sillä välin voikin hyvillä mielin keskittyä niihin reissuhaaveisiin..

Minulla oli pitkään haavelistallani Karibia pitkästä aikaa tai lähinnä St. Lucian saari. Viime vuonna selailin ahkeraan British Airwaysin lentoja St. Lucialle, mutta yllättävää kyllä ei kohde enää jostain syystä ole top-listallani, ainakaan siis juuri nyt. Vaikkakin viime viikolla hieman ehkä haaveilin Karibian kohteista Guadeloupesta ja Martiniquesta bongattuani eräät tarjouslennot..

Uusi-Seelanti kiinnostaa meitä edelleen ja viime talven Pohjoissaaren reissun jälkeen nimenomaan myös Etelä-saari, vaikkakin varmasti kolutaan molempia, sitten jos tai kun Uuteen-Seelantiin vielä lähdemme. Kaikin puolin aivan ihana maa, jossa riittää nähtävää ja ehdottomasti kohde, joka yllätti ennen kaikkea positiivisesti.

Jos vielä reissaamme Uuteen-Seelantiin, haluaisin yhdistää matkaan jonkin seuraavista saarikohteista:

Cookinsaaret

Samoa

Fidzi

Okei, Ranskan Polynesia ei todellakaan olisi myöskään huono vaihtoehto… Moorea pyörii mielessä edelleen varmaan päivittäin 😀

Aivan lempparipuuhaa esimerkiksi viikonloppuiltaisin on pistää googlen kuvahaku, sekä karttatoiminto rullaamaan ja tutkia eri Tyynenmeren saaria. En ymmärrä itsekään miten voin olla tästä hommasta niin kiinnostunut 😀 Usein jonkun saaren löydettyäni katson myös majoitustarjontaa ja muutaman kerran olen löytänyt niin älyttömiä autenttisia rantahökkeleitä, että on mennyt jo yli ymmärryksen, haha. Uudesta-Seelannista on todella hyvät lentoyhteydet Tyynenmeren saarille ja lentoajat muutamia tunteja. (Olen tottakai tutkinut seikan jo ajat sitten :D) Ja juu, minulla on joku vahva fiksaatio juuri Tyynenmeren alueeseen.. Olen edelleen varma, että olen jossain edellisessä elämässäni viettänyt tyytyväisenä saarielämää jollain pienellä saarella. Ja kyllä, jos täytyisi mainita niitä kohteita, joihin kaikkein eniten haluaisin reissata, olisivat ne nämä saaret! Ehkä ultimaalinen unelma olisi joskus kaukaisessa tulevaisuudessa tehdä joku Tyynenmeren Island hopping-reissu, huhhei!

Perth, Australia. En usko, että olemme aivan hetkeen menossa takaisin Australiaan.  Maailmanympärysmatkalla jäi hieman harmittamaan, ettemme ottaneet Australian etapiksi Perthiä, joka on meillä kummallakin Australiasta semmoinen ”halutaan nähdä”-kohde. Gold Coast ei jotenkin innosta enää ollenkaan, vaikkakin Byron Bayhin ja sen läheisiin pikkukaupunkeihin voisin ehdottomasti mennä uudelleen. Jos vertaa Gold Coastia ja Sydneytä, pidin itse huomattavasti enemmän Sydneystä.

Kööpenhaminan minireissu jäi nyt kesältä pois kun suuntasimme Santorinille, mutta haaveilen syksylle viikonloppureissua Köpikseen kiertelemään 2nd hand-putiikkeja. Viimeksi tein niin loistavia löytöjä Köpiksestä ja nimenomaan useiden nykyisten lempparivaatteideni muodossa, että siitä asti on kutkuttanut päästä uudelle 2nd hand-kierrokselle. Jostain syystä on minireissu Osloon tai Bergeniin alkanut myös houkutella.

Malediivit ja Seychellit kiinnostavat molemmat talvikohteena hurjasti. Muutama tuttava on joskus kysynyt, että kumpi on kohteena kivempi, Malediivit vai Seychellit, enkä ole osannut tähän kovin suoraviivaisesti vastata. Molemmat ovat todella kivoja kohteita, joskin todella erilaista. Jos etsii huoletonta köllöttelylomaa ja takuuvarmaa lämpöä, onnistuu se toki molemmissa, mutta ehkä hieman helpommin jollain Malediivien resorttisaarella, joskin kovin kultturillisia elämyksiä ei tuolloin pääse kokemaan. Seychelleillä taas on enemmän nähtävää, koskematonta luontoa ja luonnonrantoja. Hieman kaksipiippuinen juttu siis! Mikäli kuitenkin haluaa enemmän aktiviteetteja ja nähtävää, on Seychellit ehkä parempi valinta.

Kuten jo alkukesästä kirjoittelin, kiinnostaa Lappi edelleen. Voisin lähteä vaikka heti! Pidin hurjasti Luostosta ja Pyhästä, mutta Lapissa ja Pohjoisessa kiinnostaa oikeastaan moni paikka Kainuusta ja Rukasta aina Ivaloon ja Kirtilään asti. Ehkäpä ensi kesänä lähdemme vihdoinkin sinne Lapin ja Norjan autoreissulle?

 

Mitkä ovat teidän tämän hetken reissuhimotuksia tai unelmien kohteet-listalla? 🌎

 

 

 

9 vastausta artikkeliin “Matkahaaveita juuri nyt”

 1. Mustakin matkan suunnittelu, odottelu ja haaveilu on vaan niin parasta!:) Kuten kaikkien muidenkin kivojen juttujen <3 Mä haluaisin päästä Nyciin ja Losiin joskus. Myös Disneyland Pariisi olisi ihana kokea, ja Nizzan rantoja ja lämpöä kaipaisin myös Ranskasta 🙂
  Mukavaa viikkoa ja ihania haaveiluja!<3
  t. Ida Kotona kaupungissa -blogista

 2. Mun harrastuksiin kuuluu myös googlemapsissa pyöriskely ja hienojen rantojen etsiminen satelliittinäkymällä. Mielessä siis rantaloma nyt ja aina. Ranskan Polynesia on ollut mun listalla jo vuosia mutta vielä ei näy matkaa sinne lähitulevaisuudessa. Parasta on haaveilla ja etsiä tietoa kohteesta ja sen kulttuurista. Tyynimeri on kyllä täynnä kiehtovia kohteita ja yksi uudempi haavekohde muualla on Andamaanit minne lennetään Intiasta. Ensi kesänä on tarkoitus lähteä Kreikkaan ja ehkä Skiathoksen saarelle. Turkoosi meri on niin kaunis 😍

  1. Ooh, hei ihana kun en ole ainoa matka-googlailija!! 😀 Haaveilu on kyllä ihan parasta <3 Täytyy heti googlata Andamaanit 🙂

 3. Ah, näitä on niin kiva fiilistellä 🙂 Mua kiinnostaa juurikin Tyynenmeren pikkusaaret ja Karibialta esim. Aruba ja Barbados. Uusi-Seelanti on myös listalla kärkipäässä! Realistinen matkahaave tällä hetkellä on Bali – suunnittelen karkaavani jouluksi sinne (rankkasateilla tai ilman :D). Sitä ennen toteutan yhden bucket-list-kohteen työmatkan yhteydessä, ja käyn tsekkaamassa Rio de Janeiron beachit!

  1. Barbados on tosi kiva! Aruba on ehkä vähän enemmän turre, mutta tosi ihana myös 🙂 Ja hei, mulle todellakin kelpaisi Bali jouluksi, rankkasateella tai ei ;D Ja wau, ihanaa Brasilian reissua!

 4. Kyllähän täältäkin niitä unelmia löytynee ja niistä on listakin, mutta eihän se tietenkään sitä tarkoita että pääsisi sinne just nyt heti, lähitulevassa tai välttämättä koskaan. Unelmointi, suunnittelu ja sellainen ”tuonne mä joskus haluan” kuuluu tosiaan asiaan meille, jotka rakastaa matkustelua, kuten itsekin sanoit. 😉

  Aivan ihania haaveita ja unelmia, sekä upeita matkakohteita tällä sinun listallasi nyt! Mulla on lojunut luonnoksissa itselläni pitkään tämän tyylinen postaus, jossa vähän listaan niitä unelmia tuolla maailmalla. Pitäisiköhän joskus päästää se päivänvaloon, näitä muiden matkahaaveita on näet aivan ihana lukea! 🙂

 5. Haaveilen vaan nycistä, ehkä pääsen sinne joskus 😀 yksi ei huvita matkustella, kavereiden lomat aina eri aikaan ja jos sinne menisi perheenä niin olisi kyllä aikamoista säätöä. Bongasin kyllä hyvän airbnbn ja lennot viikoksi kahdelle alle 500e per nenä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.